21. mai 2010

Oppsummeringspost, litt om teppet

Takk for hyggelige kommentarer i forrige post!
Litt oppklaring; det er brunt og blått/turkis som skjærer i Hr Monstermønsters øyne og som jeg synes er kul sammensetning i lua.
Og Strikkepia, om du skal strikke vesten i Calypso, så trenger du akkurat litt mer enn ett nøste; det gikk 55 gram av Shetland soft. Sorry, jeg skal prøve å skrive sånt litt tydeligere. På Raverly skriver jeg sånt inn med garnforbruk, så jeg glemmer det ofte i bloggen. (Jeg er Murf på Ravlery om du vil inn og kikke på feks pinnestørrelser og garnforbruk og tidsforbruk)
Og så litt om teppet:
dominoteppe
Nabokatta poserer med vogn og vognteppe.
Teppet er strikket i dominostrikk.Kalles også modular knittng på engelsk.
Jeg lærte meg teknikken ved å lese boka Dominostrikk av Vivian Høxbro, og jeg brukte oppskriften på grytelapp 2 i boka for å strikke teppet. Selve teknikken er lett, hver rute bygger på kantene til de to andre rutene de ligger imellom, så du plukker opp masker på to kanter, strikker en rute, og plukker videre. Her er en link til en engelsk side som forteller hvordan. Det fine med teknikken er at det ikke er noe å sy sammen tilslutt, og i boka forklarer hun hvordan man strikker inn trådendene underveis, noe som betyr lite montering.  Og det er avhengighetsskapende; bare en rute til!
Boka er utsolgt på norsk, men finnes på engelsk på Amazon. Den nye boka hennes frister litt, blant annet en trekantpute som ser litt gøy ut. Men trenger jeg en trekantpute?

8 kommentarer:

 1. Og når ble faktoren trenger tatt med i betraktning ved innkjøp av strikkerelatert stæsj???

  Ha ei flott pinsehelg!

  SvarSlett
 2. Selvfølgelig trenger du en trekantpute! Om ikke annet, så for å si at du har strikket en;-D

  Nydelig vognteppe! Har foreløpig ikke prøvd meg på den teknikken, men det ser morsomt ut. Flott vest i forrige innlegg også.

  SvarSlett
 3. Jeg har 100 gr Calypso, så da prøver jeg på det. :-)
  Har lenge lurt på hva jeg kunne bruke den fargen til om jeg skulle strikke noe ensfarget av den. Du er snill som deler ideene med oss andre!!!
  Boken du har brukt som utgangspunkt fot teppet tror jeg befinner seg i heimen her, så den skal snuses videre på, kanskje jeg kan lære meg dominostrikk fra den også. Har lenge hatt lyst til å lære det. :-)

  SvarSlett
 4. Hei og takk for tips ang teppet som jeg likte så godt. Jeg fikk veldig lyst til å prøve. Men jeg må nok vente litt. Har to hekle-tepper, ett strikke-teppe og to patchwork-tepper . . i arbeid . .

  God pinse!

  SvarSlett
 5. Hehe, klart du trenger en trekantpute!! Og vi andre må jo få se hvordan slikt ser ut ;o)

  SvarSlett
 6. man trenger en trekantpute like mye som man trenger ny forsterker. Si det til mannen du.

  SvarSlett
 7. Vognteppet er nydeleg! Eg har den boka, men har ikkje kome så langt at eg har fått prøvd teknikken enno.

  SvarSlett
 8. Det er et utrolig fint teppe!
  Den teknikken er kjempe tøff, har lyst å prøve meg på den en dag:)

  Synes du lager utrolig mye fint og legger den inn på blogglisten min:)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.