19. mai 2010

Leafy

bladkrans
Vester og tunikaer er kjekke prosjekter for oss som ikke er sååå glade i å strikke ermer.
Og så er en liten vest perfekt for når jeg trenger noe lite pausestrikk mens jeg leter etter inspirasjon. Og så ropte det gressgrønne nøstet med Shetland Soft jeg hadde snopet hos Malsen og Mor at det ville bli noe. Helst noe med blader.
leaves
Så da leter man gjennom heftene og bøkene og nettet og finner noe med blader til det kravstore nøstet. Nærmere bestemt fra Sandnesheftet Mix 0910, enda et hefte som alle modellene er fra Lene Holme Samsøe. Jeg er svak for modellene hennes, hun har mye fint og stilrent. Bildet i bladet er forresten litt trist, det er strikket i så mørkt garn (igjen) at man hopper over vesten ved første øyekast.
Vesten i heftet er strikket i tykkere garn og på pinne 4, jeg ville ha et litt annet inntrykk, og strikket den i Shetland soft på pinne 2,5. Brukte maskeantallet for største størrelse, og vips hadde jeg en vest i str 1,5 år, passende fint til høsten.
oppå vognteppet
Den er litt stor ennå, men da er vi en vest nærmere målet for høstgarderoben.
Teppet hun sitter på er vognteppet jeg strikket da førstemann var i magen og Husfliden i Oslo hadde 30prosent avslag på garn. Etter at alle hadde gått amok i hyllene, var det bare lillafarger i Finull igjen. De tok jeg. Lilla vognteppe er unisex i mine øyne, og det er jommen praktisk med et vognteppe i mørke farger, for det kan brukes til å legge på bakken og sitte på. Strikket i dominoteknikk, moro!
Lua er et diskusjonstema i heimen; jeg elsker den og hr Monstermønster har den på lista over stygge ting. Kjøpte den til storebroren, og er superfornøyd med at lillesøster også bruker den nå. Mine brune øyne har smittet til begge barna, og brune luer er fine greier til oss brunøyde.
Og våren har kommet! Bare ullvest på, ikke verst!

34 kommentarer:

 1. nydelig teppe og tunika,elsker Lenes mønster jeg å de er liksom så tidløse,var det vanskelig å strikke domino strikk?

  SvarSlett
 2. Kjempe skjønn jente, vest og lue :) Enig med at Lenes mønstre er kjempe fine.

  SvarSlett
 3. Nydelig vest, flott farge, søt jente, tøff lue og supert teppe!! Ja mye fint!!

  Endelig sommer, deilig!!

  SvarSlett
 4. Superfin tunika og tøft teppe!! Eg og liker Lene sine mønster.

  SvarSlett
 5. Fantastisk flott teppe, lekker vest (garnet var virkelig vakkert) og lua var forøvrig KJEMPE fin. Jeg bruker mye brune luer til min blåøyde gutt - så brunt er fint uansett det. Kan du hilse gubben og si. Jada.
  Og til sist: Bedårende lite barn også.
  :-D

  SvarSlett
 6. Så fin vest:-) Tror jeg skal gå for et slikt lite prosjekt snart:-)

  SvarSlett
 7. Dette var en flott vest!
  Tror jeg må få kjøpt meg det heftet og strikke en slik til min sønnedatter.
  Teppet var flott det også og lua er kjempefin og den har en veldig god fasong. Husker at jeg sydde nesten slike luer til dattera mi da hun var liten. Det er så godt med luer som SITTER uten å dette ned i øynene.

  SvarSlett
 8. Så nydelig liten vest :) Har ikke sett den i heftet tror jeg, så den må jammen stikke seg bort. Luen synes jeg er fin, og hun kler den godt.

  SvarSlett
 9. Kjempefin vest!
  Liker luen også, jeg :)

  SvarSlett
 10. Nydelig vest. Jeg synes grønt er så fint til små barn :D

  SvarSlett
 11. For en utrolig fin farge på en utrolig fin vest! Og lua var veldig fin! Kan sendes til meg dersom mannen noengang vinner diskusjonen ;)

  Ha en flott sommerdag :)

  SvarSlett
 12. Kjempefin vest!
  Og jeg digger teppet ditt :-)

  SvarSlett
 13. Kjempefin vest - hva synes du om garnet? Dominostrikk er morsomt, jeg har en halvstrikket lue fra vivian Høxbros bok - den ble droppet fordi jeg syntes den begynte å ligne en gryteklut. Fargenes skyld altså, ikke oppskriften - tvert imot var det ganske avhengighetsskapende med alle de små firkantene (og ingen sammensying etterpå :) Teppet ditt er nydelig!

  SvarSlett
 14. Jeg kan bare si at Her Monstermønster tar feil, og du har rett.
  Hele bildet oser av godhet forresten, godhet sett fra en annen strikkers synspunkt selvfølgelig, og lua bare toppa det :D

  SvarSlett
 15. Kjempefin vest, nå vet jeg hvor mønster er å få tak i, det har jeg lurt på lenge :) Og selvfølgelig helskjønn unge med ditto lue og teppe, dominostrikk må jeg prøve en gang :)

  SvarSlett
 16. Nydelig vest! Og, jeg blir imponert over at du kaller det pausestrikk! :)

  SvarSlett
 17. å så fin den ble!!! Jeg har det bladet,men har ikke lagt merke til den! Kanskje jeg må få laget slike til jentene. Den var iallfall nydelig i grønt!
  Teppet var kjempe fint, tøff måte å strikke på!!!
  Og luen var stilig på, så ikke hørr på herr mann!
  Ha en flott dag videre!

  SvarSlett
 18. Fargen passa veldig godt til det fine mønsteret. har også strikket denne vesten, og er enig, det gikk litt tid før jeg registrerte den i bladet, men kjempe fin er den!

  SvarSlett
 19. Kjempefin vest, teppe og lue ;):)

  SvarSlett
 20. Jeg vil bare si at jeg elsker det der bilde nr to fra toppen, der du ser hodet gå over til å bli rygg. Små barn har jo på en måte litt lite hals og er bare supernydelige.. Vesten var helskjønn og jeg lurer på hvem jeg kan elge meg innpå for å få utløp for mine har-lyst-til-å-strikke-små-jenteplagg-og-ikke-stor-klær-lyster.. Ha en nydelig dag, klem

  SvarSlett
 21. Kjempe lekker vest. Tror jammen min Calypso grønne Shetland Soft også skal få bli en slik vest. Tusen takk for flott inspirasjon. :-)

  Nydelig teppe også, ser virkelig avanser ut, og er lekkert i fargene. Lilla er pent.
  Søt jente du har, med flott brun lue!! :-)

  SvarSlett
 22. Nydelig vest! Elsker Lene Holme Samsøes design!

  SvarSlett
 23. Skjerp dere folkens! Lyseblått og brunt er ikke en kombinasjon for personer med synet i behold!

  -Husbonden

  SvarSlett
 24. Både vesten og teppe var kjempefint. Fikk nesten lyst ti lå prøve sånn dominostrikk :-)

  SvarSlett
 25. Nydelig alt sammen - jente, vest og teppe!

  SvarSlett
 26. Så gøy å se lilletuppa med masse hjemmestrikk! Oss designere i mellom så er dette softwaret et must. Jeg betalte 44 dollar, og det er så gøy med ordentlig program! Litt knotete innimellom, men når man først kan det er det helt genialt. Ligger link i Dizzy-innlegget.

  SvarSlett
 27. Nydelig vest! Og teppet er også lekkert!

  Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 28. Å, hold kjeft, Audun!

  Det teppet der er rett og slett en drøm, men blei det ikkje sinnssjukt mange trådar å feste?

  SvarSlett
 29. Herlig :-)

  Takk for hyggelig hilsen angående mitt lille bloggjubileum. Masse hilsen Turid

  SvarSlett
 30. Nei så fantastisk nydelig!!!! Og angående kommentaren din på bloggen min, - JA jeg er på sjalbølgen! Jeg surfer som en tulling med vannskrekk!=P

  SvarSlett
 31. Og lua! Den er forresten knall! DU har rett. Igjen;P

  SvarSlett
 32. Jeg trodde faktisk det var ei lue som fulgte med arveforsendelsen, jeg, A fikk nemlig en sånn sammen med den matchende selebuksa, men de passa ikke samtidig og lua ble glemt og ikke brukt. Hm, det betyr at det gjemmer seg ei sånn finfin lue hjemme hos meg ett eller annet sted. Turkis og brunt passer brilliant sammen!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.