23. mai 2010

Stjerner i øya mine

retro bukser
Her i huset eter guttungen ullbukser. Helst med krem. Så på tampen av ullbuksesesongen (ja, det er MAI og de er ikke pakket vekk ennå, bare på vurderingsstadiet ennå) så har jeg strikket en ullbukse så vi kan starte med en ny og vakker til høsten, og ikke bare slitte fra våren. Av de fire han har i år, takker to for følget, så da jeg lurte hva jeg skulle strikke, så var det enkelt å nappe frem resten av tilbuds-Lanetten og strikke en ullbukse sånn på automatikken mens jeg pønsket på andre kreative prosjekter.
Og skrekk og gru - neste gang må jeg på mønsterjakt, siden yndlingsmønsteret går kun til 4 år. Hvor lenge bruker unger ullbukser, forresten? Hele barnehagetiden innbiller jeg meg, men så?
Og siden Elisabeth kom med et hjertesukk om hull på knærne da jeg presenterte ullbuksekolleksjonen sist, så bet jeg meg fast i tanken og prøver å forebygge hull.
star applique
Lapper FØR buksa er i bruk! Og lapper som en del av dekoren. NÅ bør jeg bare kjøpe Converse-sko til kjekkasen, så er alt i boks (særlig at han får bruke tøysko og ullbukse samtidig, hånei!)
Fikk skikkelig retrofeeling over denne greia her, fornøyd, fornøyd. Og siden sønnen har digget utedressen med stjerner på, så ble det med stjerner på buksa.
Jeg strikket en stjerne i Sisu som er nylonforsterket garn (sokkegarn) og sydde på begge knær. Sydde pyntesøm med kjedesting rundt for å markere stjerna, og vips; kul bukse som sikkert ikke går hull på knærne. Da går det vel hull i baken eller noe istedet...
Om du tenker å gjøre noe lignende; kan være lurt å vaske lapp og bukse før sammensying. Nylonforsterket og superwashgarn oppfører seg annerledes i vask enn feks ren ull, kjedelig om buksa krymper, men ikke lappen eller omvendt.
Og fornøyd, alt garnet er fra garnlageret. Jeg klør meg i hodet om hvor skrikeoransjegarnet er fra, stort sett har jeg et minne fra hvilke prosjekter restegarnet er fra, men jeg vil ikke innrømme at jeg har brukt noe skrikeoransje.
Harde fakta:
Ullbukse str 4 år fra Garnstudio (yndlingsoppskriften min), jeg liker strikk i løpegang i livet til Mr hofteløs, og at det er vrangbord nede, og resten glatt. 4,5 nøste Lanett (dobbel tråd) gikk med i dragsuget, og strikket på pinne 3,5. Pimpet opp med strikket stjerne (gratisoppskrift) med Sisu på pinne 2 (sånn at jeg fikk liten stjerne). Sydd med kjedesting rundt. Kjedesting var gøy.

40 kommentarer:

 1. Kjempe dekorativt og smart med slik kne forsterkning. Den stjernen var veldig fin, takk for at du linket den :)Elsker at du strikker så mye i retro farger :D

  SvarSlett
 2. Flott bukse! Ullbukser er ikke det morsomste å strikke, men så gullegodt å ha! Og hva gjelder converse - å strikke og tove et par må da være en smal sak for en strikkeguru som deg? ;)

  SvarSlett
 3. Str 4 år kan jo holde en stund da, poden vokser jo ikke så mye rundt rompa med det første, egentlig mest i beina, og du som er a handy woman kan jo egentlig bare regne deg frem til neste str ved å se hvor mange masker det er mellom hver str osv Detta har jeg stor tro på at du fikser. Hadde nevøen min fått ei sånn bukse i skrikende oransje hadde han hylt av glede, der kunne sikkert gjerne stjerna vært brun he he Ha en fortsatt god pinse :)

  SvarSlett
 4. Veldig lurt og veldig kult.
  Kjempefine bukser, er jo gøy som dekor selv uten å tenke på den praktiske delen.
  Lurer på hva de strikket med før i tiden. Eldstepoden min bruker bukser arvet, brukt av far og 2 onkler. De har ikke hull, men er gjennomsiktige på knærne da.

  SvarSlett
 5. Så utrolig flott den ble med stjerner på ;) Bra å forebygge, for er krabaten aktiv og leker mye på gulvet så blir det hull... Mine unger har brukt ullbukser lenge, og minstemann på 6.5 år skal nok bruke ullbukser i mange, mange år fortsatt, han elsker de! Jeg strikket den nyeste ullbuksen i en mye mindre størrelse enn guttens alder, jeg strikket bare ekstra lengde på føttene. De vokser mye i beina, men slanke små gutter har ofte ikke så mye rumpe eller stor midje og da holder vidden ganske lenge....

  SvarSlett
 6. så fine de er,og ja oppskriften er bare fantastisk!!!!

  SvarSlett
 7. Jeg ler meg skakk av de strikkede Conversene, så jeg glemmer helt å kommentere den kule buksa.

  God lørdagskveld!

  SvarSlett
 8. Eh, og kanskje det er på tide å avslutte denne søndagen nå?

  SvarSlett
 9. Riktig så lekkert med dei stjernene. Her i heimen så held vi oss helst til ribbestrikka bukser. Sidan mange barn ikkje vert så mykje breiare på nokre år, men berre lengre så er det jo ikkje sikkert du treng å justera så mykje ut over lengda.

  SvarSlett
 10. KJempefine! Og, stjernene var prikken over i'en! Jeg er ullbukse fan av rang selv, siden du kommer med denne anbefalingen tror jeg jaggu at jeg skal teste denne oppskriften!:)

  SvarSlett
 11. Denne var bare rå, rå, RÅ! Og det rosa dominoteppet er også knallfint, og jeg er ikke en rosa person en gang.

  SvarSlett
 12. Guttungen er blir 8 i februar, og jeg skal ha ullbukser til ham fremover også. GENIALT å ha under regntøyet her i Bergen når det er litt kjørlig i været. Spessielt til han svampen av en gutt som jeg har. Da blir han i allefall ikke kald selv om han blir våt, være seg om det er med regntøy eller dress. Kommer nok til å bruke det til den dagen han slutter å leke i vanndammene

  SvarSlett
 13. Jeg holder faktisk på med samme buksa, også i tilbudslanett (på din anbefaling i et tidligere innlegg :-) ). Takk for tips om stjerne, både praktisk og stilig! Er man forresten nødt til å strikke lappen i nylonforsterket garn?

  SvarSlett
 14. Denne var utrolig flott! Jeg har lett etter den perfekte ullbukse-oppskrifta, tror jeg må teste ut denne :) Ha en fin dag.

  Klem G-Anette

  SvarSlett
 15. Kjempestilig! Og takk for tips om bukseoppskrift, jeg har lett etter noe sånt.

  SvarSlett
 16. God idé med forsterkning på knea. Det er ikkje favoritten min å strikke ullbukser, så kan eg få dei til å leve lenger så skal eg jammen ta med idéen din.

  SvarSlett
 17. Hvor er det altså en smart løsning med stjerne-lapper på knæene!
  nu ærgrer jeg mig bare over at jeg ikke har nogen unger der bruger uldbukser :-)

  SvarSlett
 18. Så utrolig kult og dekorativt med lappene på knærne! Gleder meg til jeg får barn og også kan strikke ullbukser! (Vel, det sier jeg nå, men snakk til meg når jeg har fått og har fått nok av ullbukser forlengst;P)

  Og for å unngå evt. misforståelser, jeg ruger ikke på no! Men man kan drømme?=

  SvarSlett
 19. Tøff ullbukse! Jeg jobber på en grendeskole, de eldste jeg har sett med ullbukse i vinter går i 3. - altså er de åtte, snart ni år. Når det er sagt er det masse gutter som ikke kunne brydd seg mindre om hva de har på så lenge det er behagelig, så det er mulig ullbuksene utgår kun fordi bestemødrene ikke gidder å strikke så lange bein...

  SvarSlett
 20. Kjempe stilig med stjerne på knær :) takk for linken til oppskriften!

  SvarSlett
 21. Takk for at du blir med på give-away! Registrerer deg med to lodd, siden jeg står på blogglisten din:)

  SvarSlett
 22. så utrolig koselig lapper på buksen.. denne ullboksa var utrolig fin.. eller så er jeg glad mannen ikke leser min blogg :-)
  samt at jeg har også masse garn..
  og tusen takk for hyggelig komertar i min blogg

  SvarSlett
 23. Superlekkert med de stjernene. Så artig når man får til en kreativ touch på ting synes jeg :-)

  SvarSlett
 24. Super søde og seje bukser!

  SvarSlett
 25. Smarte stjerner! Og veldig fine.

  SvarSlett
 26. Kul bukse!!
  Her bruker vi ennå ullbukser, regner med de ikke blir vaska og pakket bort før uti juni en gang...

  SvarSlett
 27. Stjernene var kjempedekorative. Gøy med en annen ide enn blomstene som dukker opp til stadighet - og ikke passer veldig godt på guttetøy...

  SvarSlett
 28. Takk for bra tips!! Kul bukse!

  SvarSlett
 29. nok en award i bloggen min til deg!!!!

  SvarSlett
 30. Kjempe stilig! Beg tvert å nynne på Stjerna i øya...hihi.. Å du har såå mye fint her inn, å jeg snoker stadig for å få innspira.

  SvarSlett
 31. så fantastisk nydelig bukse! kjempefine og dekorative lapper også!

  SvarSlett
 32. Flotte ullbukser! Jeg digger også den oppskriften der. Supersmart med lapper på knærne. Merkelig så fort disse fireåringene klarer å slå hull...

  SvarSlett
 33. hei igjen:)

  jeg bare lurte på i hvilken str er duo buksen som du har strikket?og hvor mye garn gar du brukt på den?har nemlig litt duo i lagret som kunne blitt brukt opp,og takk for tipset på mønster,de går jo super raskt å strikke og så snedig bukser,perfekt til en farg som plagges med å se forskjel på frem og bak:)

  SvarSlett
 34. D va ei fine buksa med fine stjerner! :)

  Du har fått ein award av meg... :) D syns eg du og bloggen din fortjente!

  SvarSlett
 35. Lur idé!

  Du har fått en award inne på bloggen min.

  Ha en finfin helg!

  SvarSlett
 36. Kjempefin bukse. Lurt med ekstra slitelapper. Ha en fin helg:-)

  SvarSlett
 37. Kjempesmart med lapper på knærne fra begynnelsen! :) Googlet etter strikket stjerne, og endte her..Eneste dumme er at jeg ikke fatter engelske oppskrifter :( Vet du om den finnes noen plass på norsk?

  SvarSlett
 38. Har ikke funnet på norsk, men greie ordlister på engelsk til norsk finner du på garnstudio, feks.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.