23. januar 2010

Chunky

IMG_7172
Julekalenderen på NRK i fjor (oi, holdt på å skrive i år) ble kikket på en gang i blant, selv om treåringen ikke definerte seg i målgruppen. De små glimtene vi fikk med oss viste iallefall barn i vinterhabitter, og det skal NRK ha, de klarer å gjøre luer og ulltøy trendy blant de håpefulle. Blånisseluer har gått som en farsott, og nå er luer og skjerf noe ungene bruker. Jeg husker selv kalde vintre da vi vokste opp, da lua var på de meterne mamma kunne se oss fra stuevinduet.
Ok, ikke jeg da. Jeg har vel muligens alltid vært så frossen av meg at jeg beholdt lua på. Og flaks for meg var jeg tenåring på den tiden da man raidet fedres klesskap for å finne noe bulky og teltaktig man kunne gjemme seg i. Bar mage-moten slapp jeg billig unna, jeg var blitt student. Ha!
sorte knapper
Men tilbake til Jul i Svingen; jeg falt for de supersize skjerfene som de hadde prakket på Nure. Det så varmt og deilig ut, og ikke minst; superkjapt å lage selv. Garnlageret åpenbarte fire nøster Eskimo i hvitt, og da strikket jeg det på tvers til det ikke var mer garn igjen. Det kunne vært bredere, men altså, så langt kom jeg.
Nure hadde ikke bruk for pynteknapper, men jeg smekket på fire jeg hadde fra Butteredparsnips og heklet knappehull, sånn at skjerfet vips kunne bli en trendy hals istedet, i tilfelle det blir sprengkulde og jeg vil begrave fjeset laaangt nedi.
Og rillestrikk har fått en ny renessanse for meg. En stund har jeg vært litt snobbete, og syntes at rillestrikk er for nybegynnere som ikke tør våge seg utpå vrange masker, men det har en fin løkkeeffekt, særlig i tykk ull. Chunky!

12 kommentarer:

 1. Deilig skjerf!

  hilsen en annen frysepinne. Brrr! :o)

  SvarSlett
 2. Det skjerfet så deilig og varmt ut. Forysatt god helg!

  SvarSlett
 3. Nice! Kjempesmart med knappene, vips - hals!
  Lurer på om jeg skal "arkivere" den idéen i hodet et lurt sted...

  SvarSlett
 4. Herlig! Rillestrikk kan ta seg veldig bra ut!

  SvarSlett
 5. Enig med deg. Her har jeg klart å indoktrinere ungene ganske godt når det gjelder ull, så foreløpig mottas hvert skjerf, hver lue og vott med takk :)
  Skjerfet ble veldig fint!! Dessuten trenger det ikke være bredt når det er så tykt garn.

  SvarSlett
 6. Lekkert!! =)

  Og jeg er fan av rillestrikk, jeg - selv om jeg ikke bruker det så ofte helt aleine, egentlig. Men se bare her - så lekkert!
  http://farm5.static.flickr.com/4026/4247123097_8ac809f3db_o.jpg

  SvarSlett
 7. Herlig skjerf! Ser både varmt og mykt ut! =)

  SvarSlett
 8. Skjerf kan man aldri få for mange av!
  Dette så deilig og varmt ut!

  SvarSlett
 9. Riller er fine greier! Varme skjerf også, bare de ikke klør så. Tror skjerf er topp mote for tiden!

  SvarSlett
 10. Men har du prøvd rillestrikk og så slippe av annenhver maske? Det blir mykt og deilig, det

  SvarSlett
 11. Så flott det ble! Jeg har også hatt et avmålt forhold til rillestrikk i noen år, men nå syns jeg det er fint.
  Dette skjerfet ligner på et som jeg strikket i fjor, men da var inspirasjonen hentet fra filmen "Sammen er vi mindre alene". Det er nok det varmeste skjerfet jeg har.

  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 12. Superstilig med knappehull, den ideen skal jeg knabbe en gang. Genseren under er forresten helt nydelig - jeg tror jeg hjertet den på ravelry, men skryte kan man aldri gjøre for ofte.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.