13. november 2009

Baby, it's cold outside

IMG_6206

Det er kaldt ute. Minusgrader er en uting, og jeg gruer meg til de kommer i flokk. Jeg jobber hardt med å kle dem ute, og  nå var det halsens tur.
Skjerf blir ofte klumpete greier, og stort sett surrer jeg dem rundt nakken ørti ganger, så derfor lette jeg etter et halsmønster istedet for skjerfmønster. Et pluss med å strikke hals i stedet for skjerf er også lengden... 2 meter kontra 1/2?
Til nå har hals vært et barnehageplagg, men nå synes jeg det dukker opp som voksenplagg flere og flere steder. Søk på cowl på Ravelry for eksempel, så dukker det opp haugevis av gratismønster. Vogue knittings holidayutgave har det som hovedoppslag, The neck's big thing (oioioi, dårlig ordspill) så jeg kan ikke være heeelt på vidda om det er hot or not.
IMG_6207
Jeg falt for Tora Frøseths design igjen. Hun har laget mønster på hals og pulsvarmere, og det som fenget meg med teksten var :Inne i rillene er det plass til masse luft slik at du ikke fryser. Supert! tenkte frysepinnemerete og bestilte mønsteret straks. Kjapp og moro strikk, og som sitter bra på.
Jeg brukte dobbel tråd med Angoraull fra Nøstebarn for å få noe pusemykt som matcher kasjmirlua mi, og knapper fra Buttonsandsuch. (som ser ut til å ha tatt tidlig juleferie?) Og det er deilig, mykt og varmt!
Pulsvarmerne venter jeg litt med, det hadde vært fint med noe matchende, men siden jeg kronisk fryser på hendene blir det votter og ikke pulsvarmere til utebruk. Planen er hvite votter, men den lille fornuftstemmen inni hodet BRØLER at jeg og hvitt er uheldig kombinasjon, særlig votter som får flekker straks man går ut døra. Nåja, jeg får flekker i gangen også. Ok, vottene får flekker i det jeg finner ut at jeg skal ta dem på. Jeg var ganske gammel før mamma lot meg ha hvite klær.Det er grenser for hvor gøy det er å vaske tøy.
God fredag!

17 kommentarer:

 1. Stilig hals!
  Det begynner å bli veldig kaldt nå!
  Også så fint sjal da!
  Geccoer er kule;)

  God helg!

  Siri:)

  SvarSlett
 2. Brr, det er kaldt ja. Men nå slipper du å fryse i halsen ihvertfall :D Fin ble den.
  Ha en fin helg

  SvarSlett
 3. Hals er genialt og din ble veldig fin, spesielt pyntet de søte knappene fint opp :) er enig i at skjerf ofte blir klumpete.

  SvarSlett
 4. Den var virkelig fin, og det er jo de fleste produktene fra designeren ;) Vi får håpe det går bra med hvit hals, mine hvite hansker er gråhvite ;) Vi har nok litt av samme syndromet....

  SvarSlett
 5. Veldig søt hals! Jeg holder på å strikke noen skjerf som skal gis bort, og angrer kanskje litt på at jeg ikke nøyde meg med hals!

  SvarSlett
 6. Nydelig hals. Den blir nok god å ha da kulda setter inn. God helg fra Asterix.

  SvarSlett
 7. Fin hals! jeg har også kjøpt det mønsteret, men ikke kommet lenger, men nå blir jeg fristet til å sette i gang!

  SvarSlett
 8. Ser veeeeldig deilig ut!! :D

  SvarSlett
 9. Fin hals! O nydelig lita tulle under der. Alle mine har vært kontakt-babyer. Det er koselig det.

  SvarSlett
 10. Den så god o varm ut!
  Herlige knapper :)

  SvarSlett
 11. den halsen så virkelig god å varm ut!!

  Psssst... det ligger en liten utfordring på bloggen min dersom du hr lyst..

  ha en flott uke videre!

  SvarSlett
 12. Stilig hals:)Som alltid morro å titte innom deg. Tusen takk for gratulasjon, jo det er ikke noe morro akkurat nå, men jeg ser fram til at det skal gi seg..

  SvarSlett
 13. Herlig hals, jeg tror jammen jeg må innom Tora og shoppe litt jeg også!

  SvarSlett
 14. Flott hals, ser ut til at du er godt rusta til å møte kuldegradene:))

  SvarSlett
 15. Nydelig!! Og du skriver bare så utrolig morsomt og er min strikkeheltinne :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.