22. november 2009

Lys i mørketida

rødorange genser
Dagen er en liten klatt med lys oppi all skumringen. Klokka er nå nærmere ett på dagen, og allerede nå skumrer det, og trøbler til fotolyset mitt. Ikke bare skal det være hardt å slåss seg til strikketid, så får jeg ikke fotolys? Jeg aner en konspirasjon... aliens? myndighetene? katolikkene?
Da passer det greit at neste genser ut er en appelsinfarget sådan, et lite solgløtt. Den holdt nesten på å bli brun, siden sønnen er bestukket med kinderegg i fotoseansen (sitt stille- mamma tar bilder uten blitz!)
IMG_6316
En liten vri på vanlig rillestrikk, jeg brukte det som vanligvis er baksiden til å titte frem. Da glir fargene mye mer i hverandre, enn de vanlige rillene som tydelig er adskilt med en rille i hver farge. Strikket i-cord rundt hele kanten foran og i halsen, og sydde røde plastknapper på, og er fremdeles usikker på om jakka skal kneppes helt ned eller bare de tre som den har fått fra før.
IMG_6319
Her ser man fargene tydeligere- deilig oransje og rødt! Fargesterkt og flott til barn.
IMG_6278
Eneste å utsette er at den er for kort... og derfor blir liggende to år til snuppa vokser til. Farsslekta er velsignet med lange rygger, og det hadde jeg glemt. Mønsteret er etter antall riller og ikke etter antall cm, og det har nok glippet litt på strikkefastheten i høyden (knurr, den må man jo sjeldent ta hensyn til)
Mønsteret er Jakke med rundfelling fra Strikk til Nøstebarn, i str 4 år (min versjon er nok str 2 år, jeg har strikket den fastere) og jeg brukte 170 gram totalt med 3tråds Askeladen, halvparten rødt og halvparten orange. Strikket på pinne 3, fordi jeg strikker så løst.

26 kommentarer:

 1. Nydelige farger på en herlig jakke med en kjempe søt modell i :)

  SvarSlett
 2. Fin sak og snasne farger! Jeg vil bare presisere at du nok glemte CIA i konspirasjonsteorien din. De holder visst på med å implantere GPSer gjennom vaksinen. Så bare pass deg!

  SvarSlett
 3. Den ble utrolig fin! Likte alt ved den!

  SvarSlett
 4. Kjempefin genser i tøffe farger, må nok kjøpe den boka!

  SvarSlett
 5. Den ble utrolig flott. Effekten med å bruke vrangsiden ut er god, begynte på en genser i slik teknikk i forrige måned, men den ble rekket opp. Hadde nemlig med 7(!) farger og det ble litt på kanten. Synes at utebildene dine ble fine, men jeg har også merket meg at lyset kun er bra før kl 13.00.

  Snuppa blir sikkert glad for at jakken ikke passer til storebror, hun vil sikkert komme til å elske den :)

  SvarSlett
 6. kjempefin,mn litt synd at den ble forliten mn pyttpytt dere får brukt den om 2 år:)flink er du:)

  SvarSlett
 7. Den var lekker, synd den var for liten, men det er jo ikke krise når man har en liten som kan vokse inn i den! Og gutten er sikkert ikke opprådd for strikkeklær, tenker jeg..

  SvarSlett
 8. Flotte og friske farger! Blir så effektfullt med å bruke vrangen ut, spesielt med to farger sånn.

  SvarSlett
 9. WOW, du er ekstremt god på å finne farger, alt du tar i blir til gull

  SvarSlett
 10. Det var godt med litt fargeterapi nå i kveldingen! Jakken er kjempefin, rødt og oransje er flott sammen - og passer like godt til gutter som til jenter.

  Herlig krabat du har!

  SvarSlett
 11. Gode farger på jakka!
  Vil tipse om Ott-lite lampa som mange quiltere har invistert i for å få bedre sylys i mørketia. Mor strikker, og lampa står om kvelden ved godstolen og strikkehjørnet :-)

  SvarSlett
 12. Ååååå! Jeg digger den!=D
  Så herlige friske farger, og ja til rillestrikk på vranga! Helt klart i min stil!=D

  SvarSlett
 13. Har strikket et par versjoner av denne jakka jeg ogsa. Synes den er fin, men som det er mine og veldig korte i ryggen. Endte opp med a matte bruke den tidligere med oppbrett pa ermene. Flott fargekombo!

  SvarSlett
 14. Å så flott fargekombinasjon! Jeg har ikke helt dreisen på det oransje garnet i lageret mitt, men ser jo at sammen med rødt blir det helt fantastisk! Må finne rette rødfargen nå så skal det bli vei i vellinga, ja :) Det er en stund siden jeg har vært her nå ser jeg og du har som vanlig masse fint i bloggen din. Du er svært inspirerende å kikke innom! Ha en fantastisk uke!

  SvarSlett
 15. Fantastiske farger! Det er slikt man trenger i mørketida nordpå...

  SvarSlett
 16. Nydelige farger - minner litt om baby merino tweed-garnet fra Pickles. Er veldig for organsje og klare sterke farger til ungene, særlig når mørketida (enn så lenge snøfri og ekstra mørk) gjør sitt inntog.

  Har du forresten brukt pinner nr.4 som oppskriften sier?

  Synes forøvrig denne jakken så utrolig lekker ut, spesielt sammenlignet med den i Nøstebarnboka. Den har jeg egentlig aldri har likt noe særlig.. Så takk for inspirasjon!

  SvarSlett
 17. Kjempeflott! Fargevalget er heilt supert :D
  Synd den vart for liten, men då har du jo ein flott andledning til å strikke ei ny (i andre farger?) ;)

  Ha ei fin-fin veke!

  SvarSlett
 18. Flott jakke du har strikket ! Må visst ta frem Nøstebarnboken og notere jakken som et neste prosjekt. ;)

  SvarSlett
 19. Nydelig!
  Er den strikket nedenfra og opp? Går det an å plukke opp masker Nederst å strikke den lengre hvis du har lyst ? Men da blir kanskje lillesøster sur for jakka er slitt når hun får den.
  Flott med orange og rødt til gutter.Det brukte jeg masse på min gutt da han var liten og en av favorittfargene hans er fortsatt orange og det syns jeg er kult. Nå blir det blir gjerne orange og svart , da ( 12 år )
  Ingridm

  SvarSlett
 20. Gutten kledde jakka godt, kledelig med litt orange som lyser opp i vinterbleke fjes. Kos dokker masse!

  SvarSlett
 21. Joda, jeg kan lage den lenger, men skjøten viser (jeg har prøvd), så da legges den til frk snupps klær.

  Takk for innspill!

  SvarSlett
 22. Herlig fargekombinasjon. Og så lurt med I-cord rundt, synes ofte kantene blir mindre pene på rillestrikkete plagg.

  Kjenner til det med laaange rygger. Her strikkes det størrelse 3 år i bredden og 6 år i lengden.

  SvarSlett
 23. Deilige farger! Så godt i disse grå høstdager.

  SvarSlett
 24. Nydelig!! Tror jeg må vise siden din til mamsen, kanskje hun får litt inspirasjon :P

  SvarSlett
 25. this is the most gorgeous jacket. Is there any way to guy the pattern? thanks a million. karin0105@yahoo.com

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.