5. juni 2008

Barselgave gone bad
Strengt tatt er det ikke barselgaven som har gått bananas. Strikkefastheten min har i det siste gått fra ok til særdeles løssluppen, noe som kan forklare hvorfor en genser i størrelse ett år, passer ganske så godt (om jeg får si det selv, og det gjør jeg jo, min blogg, tross alt) hvor var jeg? Jo, den passer altså til meg! (kvinne, str 38 (40 hvis dette peanøttkubbekjøret fortsetter))

Hadde mine mistanker etter et stykke ned på bolen (strikket fra halsen og ned) så da var det bare å guffe på med ekstra lengde på bol og armer. Jeg så en mulighet til å gi den til tantebarnet på 4 1/2, men den var visst litt stor til henne også. I tillegg er barnet inne i en rosaperiode, så det ble ikke helt suksess med grønt.

Synes den ble riktig så lekker!

The facts: garnet er Askeladen naturhvitt fra Nøstebarn og Duo merino, kjøpt på Karmin. En klassisk restegarnsgenser som såklart måtte suppleres når genseren vokste og vokste. Tynt og deilig, hele greia veier 190g, ikke verst for en voksengenser. Mønsteret heter Bulen og Perlen, og er dansk, av Kirsten Søndergaard, en av designere tilknyttet Isager. Kan kjøpes på Pinnsvindesign her i Norge.

Det festlige med mønsteret er at det står: trøjen strikkes oppefra så den er nem at lave større.
Yeah, I've noticed...

18 kommentarer:

 1. Man skulle ikke tro det var mulig! Ja, ja, noen gjør jo alt for å beholde presanger til andre for seg selv ;)
  Grønt er kult, det må tantebarnet ditt lære seg; genseren ble kjempefin! (Og kutt ut peanøtkubekjøret, du har ikke godt av det!)

  SvarSlett
 2. Aldri så galt at det ikke blir en fin genser til noen - kjempefin feil :-)

  SvarSlett
 3. Jeg håper det er lov å le litt nå.. ;-) Fra barselgave til genser str voksen - det må være ny rekord! Gratulerer med kjempetøff genser!

  SvarSlett
 4. Soooooooooooo verrrry nais....;)

  Kom tilfeldigvis over bloggen din, og jeg fniste ihvertfall 3 ganger på første side.
  Denne vil jeg lese mer i!!

  Utrolig fin barsel - eh - 30-årsgave(?!!)

  SvarSlett
 5. Den blei veldig fin, da! Vi skal forresten innom Kristiansand i sommar, og eg gler meg til å svi av pengar på Karmin.

  SvarSlett
 6. Synd med strikkefastheten din, men det ble jo en flott genser til deg da ;)

  SvarSlett
 7. Den ble jo fin, da! ;-)

  Også kan du jo legge opp til en prøvelapp, og når du er ferdig - så VIPS så har du et pledd ;-)))

  De første sokkene jeg strikket var i størrelse to år. De ble litt store til meg (37/38), så de har jeg brukt som nattsokker... (Eller en ble litt for stor og en ble litt for liten, skal jeg være nøyaktig).

  Ha en deilig helg i alle fall!

  SvarSlett
 8. Nå måtte jeg le her. Hvordan i all verden greide du å strikke langt uten å oppdage dette? *fnise*

  Vel, aldri så galt at det ikke er godt for noe: Dette er jo en kjempefin genser til mor! :)

  God helg!

  SvarSlett
 9. Nydelig genser, om enn litt stor til barselgave.. *gapskratter*

  Den vart kjempestilig (og om peanøttkubbekjøret skulle fortsette, så passer den heilt sikkert til meg) :D

  Ha ein fin dag!

  SvarSlett
 10. He he, genseren ble stilig!

  SvarSlett
 11. Hihi! Det der er jo typisk. Men genseren ble jo veldig søt da. Takk for hyggelig kommentar i bloggen min.

  SvarSlett
 12. Dette var en skikkelig morsom blogg, og selvfølgelig mye fint. Jeg lo godt da du skrev om garnpakken du ventet på, den med alt det brune garnet. "Oj, kl. er fire, mars i seng"! Jeg lå nesten på tastaturet... Hit kommer jeg flere ganger, vær du trygg! Ha en fin dag! Hilde http://mammahilde.blogg.no

  SvarSlett
 13. Det var nå godt at du kune bruke genseren.Den ble skikkelig fin.ønsker deg en riktig fin uke.

  SvarSlett
 14. Det her er bare så utrolig morsomt! Men du er jo flink som faktisk klarer å å en brukende genser ut av prosjektet da, de fleste hadde nok rekket opp igjen. Bra å se mulighetene når ting ikke går helt etter planen.

  SvarSlett
 15. Hehe, dette var ein morsom vri! Eg har vel aldri klart å få ein genser til så små born til å passe til meg... Og å rekke oppp var aldri på frågan? Forstår eg godt!!

  SvarSlett
 16. Den genseren var jo superflott til deg. Slett ikke noe bad, bare veldig heldig "uhell". Men til 4-5åringer skal man strikke kun akkurat det de vil ha. Ellers bruker de det bare ikke. Ja, jeg snakker av erfaring;-)

  SvarSlett
 17. Oh! Den var helt fantastisk! Har lenge lekt med tanken på en bestefarinspirert trøye i Askeladdengarn, men nå vet jeg at det MÅ bli denne!!!!

  SvarSlett
 18. Du kan jo starte et helt nytt konsept i barselgaver: Noen får jo penger på bok når de blir født, og så står pengene der og vokser og forrenter seg til mottakeren blir stor. Her kan du jo gjøre det samme med genseren - gi den nå og så kan den ligge der og godgjøre seg og bli vintage til mottakeren blir stor og - fiks ferdig genser!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.