31. mai 2008

Korssting på strikketøy? Går det an?

For de som synes strikketøyet sitt trenger litt korssting (det er muligens noen der ute?) kommer en liten tutorial på hvordan jeg gjorde det for å få en pen søm. Korssting på frihånd kan bli litt skjeivt, særlig fordi det ikke er lett å få alle stingene like.

Du trenger stramei, nål (sier seg selv) og ulltråd som er passe tykk. For tynn gir et resultat som ikke synes, for tykk gir bulkete resultat. Jeg brukte babyull til å brodere på Smartgenseren.

Tråkle strameien til genseren (eller det du vil dekorere, underarmen anbefales ikke) Så syr du motivet ditt, pass på å sy gjennom begge lag, både stramei og bakgrunnen.


Ferdig brodert og festet tråder: klipp strameien inntil mønsteret. Dra så ut tråd for tråd. Pinsett er kjekt i denne biten, eller skarpe tenner.


Og vips! Ferdig!

12 kommentarer:

 1. Råstilig genser, veldig kjekt å få framgangsmåten forklart.

  Ha ei fortsatt fantastisk helg.

  SvarSlett
 2. Veldig kul genser! Har ikke brukt den framgangsmåten, men så har jeg heller ikke brodert korssting på strikkete ting. God helg!

  SvarSlett
 3. Takk! Jeg har vært i den lokale garnbutikken for å få tak i stramei, men jeg visste ikke hva det het, og de skjønte ikke hva jeg mente.. Nå skal jeg prøve igjen :-) Veeldig tøff genser!

  SvarSlett
 4. Hei!!!

  Kjempemorsom genser!! Hvor tar du det fra?? Vi snakkes, klem, Camilla.

  SvarSlett
 5. Enkel å grei måte å gjøre det på det ja.

  Flott resultat ble det også.

  SvarSlett
 6. Jeg elsker å lære nye ting! Jeg vet ikke om jeg får bruk for dette noengang, men skulle det bli aktuelt så har jeg bloggen din :D
  Takk for at du tok deg tid!

  SvarSlett
 7. Dette var knalltøft! Og tusen takk for at du deler framgongsmåten, for dette hadde eg ikkje kome på på eiga hand ;-) Dette skal prøvast!

  SvarSlett
 8. Tusen takk, der l�rte jeg noe nytt, som jeg skal pr�ve. herlig. Har hatt en forn�yelig stund mens jeg har bladd i bloggen din. Spesielt likte jeg kattegenseren, den var bare r�.

  SvarSlett
 9. Du er jo en helt fantastisk kreativ jente! Utrolig kul genser til en liten kar. Unikt! Hvem sa at det er umulig å lage bra ting til gutter? Ja til flere kreative guttemammaer!

  SvarSlett
 10. Råstilig!!! :D

  SvarSlett
 11. Kjempesmart! Du er ikke verst.. Takk for den glimrende ideen!!
  Ha en fin sommer!

  SvarSlett
 12. Genailt! Tusen takk for ideen, genseren ble knallstilig :D

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.