15. juni 2008

Viderverdigheter

Supplerte med litt garn til en genser til Amund (host, han trenger jo flere, ehhh..) da mannen i butikken sa; det er jo ingen som strikker om sommeren!

Neivel? Jeg trenger ikke garn da? Vil du jeg skal legge fra meg bevismaterialet her? - niholder på dritdyr Isager alpakka.

Jeg lurer ennå på hva han ville si meg, eller om det var et tappert forsøk på smalltalk.
Jeg gjør selv tapre forsøk på smalltalk på jobben, mye av det faller i fisk siden folk ofte er sjuke og vil hjem, eller er tunghørte eller er helt normale mennesker som gjerne gidder smalltalke, men ikke med farmasøyter. Ikke alle synes det er like gøy å kjøpe hvasomhelst på et apotek, jeg minner meg selv på det stadig vekk. Noen horrible øyeblikk har jeg overvært, både som kunde og bak disken.

Strengt tatt heter det vel ikke å smalltalke? Språkvask! Nu!

Hvor var vi?

Jeg er dårlig til å sy, så da jeg kom over denne billige toalettmappa på jobb (sukk, faghandel, du lissom) så fant jeg ut den er genial til strikkeveske. Siden jeg altså ikke syr særlig selv (men har maskin!) og trengte veske NÅ til diverse strikketøy-ut-av-huset-opplevelser.


Jeg måtte ha noe illustrasjonsbilde, og mannen insisterte på å være med.

Jeg strikker videre på Angle av Tora . Gikk tom for garn siden jeg ombestemte meg og ville ha to istedet for tre farger, det gikk hardt utover den isblå fargen, så hardt at den gikk tom. Ny bestilling til garn.dk med rask levering, anbefales! Det som ikke anbefales, er å gå inn på siden deres, de har altfor mye fint som bare må med når man først bestiller. Takk for tollgrensa på 200, ellers hadde VISAkortet røket varmt igjen. To hesper Lucca fino ble med fra Danmark til Norge for å holde den isblå shetlandsulden med selskap.

Jeg insisterer på isblå, ikke lyseblå. Sønnen går lite i lyseblått hvis jeg kan bestemme, så denne jakka er omdefinert til isblå.

Og om jeg har lesere igjen etter superlang post; du verden!

13 kommentarer:

 1. Så morsomt du skriver, har lest flere innlegg fra deg nå, og det gir mersmak!
  Isblått er klart flottere enn lysblå :-)
  Ha en flott uke, blir ikke lenge før jeg kommer innom igjen :-)

  SvarSlett
 2. Den mappa er herlig med de apene på.
  Kan ikke sy jeg heller ;) men jag har en symaskin som står og støver ned...

  Blåfargen er kjempefin.

  SvarSlett
 3. Klart vi strikker om sommeren! Hadde blitt mange skilsmisser hvis ikke - i hvert fall her i huset ;-)

  garn.dk er farlig, ja. Tenk om de hadde holdt til her i landet - grøss og gru!

  SvarSlett
 4. Was? Man strikker da like mye om sommer som om vinter =) herlig garn. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 5. Å, hallo, her snakker du med dronninga av apoteksmalltalk! ;-) Selvfølgelig ikke alle man gidder eller vil småsnakke med, men det er mange koselige folk der ute gitt! Ser forresten at vi jobber i samme kjede, for akkurat samme apemappe står på soverommet - ikke det at vi trenger ei toalettmappe til i det hele tatt, den er nok definert som *impulskjøpfordidenvarsøt*!
  Angle ser flott ut, gleder meg til å se den ferdig!

  SvarSlett
 6. Hehe Enig med deg angående lyseblått;)
  Isblå derimot, er flott!

  Siri:)

  SvarSlett
 7. Jeg bekrefter også herved at strikking foregår hele året. Og om det blir litt mindre, så er det da bare fordi heklingen tar over.

  Der ser en hvorfor det helst bare jobber damer i garnbutikker, mennene er nok for skjøre... :)

  Det var virkelig en fin blå!

  SvarSlett
 8. Du etterlyste språkvask ;-) Hva skjedde med ordet "småprate"? Det er da et godt innarbeidet ord som passer meget bedre enn "smalltalk". Men skjønner det kan være vanskelig å småprate m kundene over disken. Jeg ville synes det var vanskelig å svare tilbake, om det nå var paracet eller hemoridekrem jeg kjøpte... ;-)

  SvarSlett
 9. Småprat,ja! Myyye bedre ord! *Klaske seg i pannen over at jeg ikke brukte det med en gang*

  Takker!

  SvarSlett
 10. Jeg strikker selvfølgelig også om sommeren.. tenk hvor kjedlig det hadde vært uten ett strikketøy full av sand ;)

  Det er synd du ikke jobber på mitt apotek, jeg trenger nemlig noen å småprate med når jeg er der. Og det er jeg forholdsvis ofte, og henter nødvendigheter, som sikkert betaler månedslønnen til flere av dem.. hehe..

  Sist fikk jeg satt de i aktivitet, jeg skulle nemlig ha alun, cremotartari, jernsulfat og krapp. Sånne rare ting som de måtte bestille..

  SvarSlett
 11. Akk ja, det er folk som bare er uvitende (jeg tenker på tanken om at ingen strikker om sommeren...)

  ...og du...jeg har handlet for over 200,- i utlandet noen ganger (nettbutikk) men vet du hvor mange ganger jeg har betalt toll?

  Én gang *fnise* Sa jeg noe slemt mot kontoen din nå eller?;-)

  Ja, og så må jeg si at prosjektet ditt ser veldig fint ut, selv om jeg ikke ser logikken (hvor det skal syes sammen ol) og så er jeg veldig enig i at strikkemapper helt klart er mere viktig enn toalettmapper;-D

  SvarSlett
 12. Jeg sto i lang kø på apoteket en gang rett før fellesferien. Folk hamstret opp astmamedisin, allergitabletter, paracet og sånn til ferien. Men jeg registrerte også (er så nysgjerrig av meg), til min STORE forundring at annenhver kunde også kjøpte avføringspiller. Folk føler kanskje ikke behov for å småprate/smalltalke om det... men hva med å småpludre litt om at grovbød og kli og sånn er smartere i det lange løp kanskje??? Spørs vel om du får noe særlig respons da...

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.