15. desember 2007

Laaaange hansker

Siden jeg har lite tilbehør som matcher hverandre, så var det på tide å strikke noe som passet til vesten lua som jeg nettopp strikket. Og for en frysepinn som meg passer det bra med lange, elegante vanter (endelig en måte å drive litt showoff på pianofingrene )

Fingervanter? Med monteringsvegring var dette drepens, men det hjalp at jeg nettopp mistet (hulk!) min trofaste, høyre saueskinnsvott, og dermed fryser på fingrene. Flaks at jeg har hatt to par saueskinnsvotter, uflaks at jeg har mistet begge høyrevottene. Så ett sted (strengt tatt to steder siden det har skjedd to ganger) ligger det en vott i veikanten og gjemmer seg, en gang i blant burde de vært neonfargede, sånn at jeg fant den igjen. Gikk til og med samme løypa samme kveld for å rope på votten, savnet er stort.


Endelig litt monster i bloggen; skumle skyggemonstre på veggen!

For de som faller for fristelsen til å lage noe lignende (men kom ikke etterpå å si at jeg ikke advarte om at fingrene er kjedelige) så er oppskriften sånn ca 55 masker med tynn alpakka, strikkes så langt du gidder, tommelkile hver 5.omgang til du har 11 masker i tommelkilen. Legg så opp 11 masker over det, og strikk videre til fingrene. Fordel maskene på de fire fingrene (husk at lillefinger er nettopp liten, så den trenger kanskje en maske eller to mindre) og plukk opp to masker mellom fingrene til hver finger (errr... got it?)

Flettemønsteret er genialt for oss som ikke liker hjelpepinner, repeteres på 4 omganger.

På engelsk heter det eyelet cables, inspirasjon fant jeg hos black dog.

1.omg: * 1 m løs av, 2r, ta den løse m over de to du nettopp strikket rett, 2 vr*
2.omg: *1r, 1 kast, 1r, 2 vr*
3.omg: *3r, 2vr*
4.omg: *3r, 2vr*

5 kommentarer:

 1. Næmen så elegant da! Fikk lyst på sånne jeg også, et par som rekker til armhulene omtrent!
  Hils til den lille søte og han andre ;-)

  SvarSlett
 2. Elegant og flott! Godt gjennomført prosjekt. Det heter seg at "nød lærer naken kvinne å spinne". Du var nok naken uten høyrevottene dine, kan jeg tenke meg. ØNsker deg en flott advent!
  mvh Marita bk

  SvarSlett
 3. http://sipusa.neuro.no/16. desember 2007 kl. 11:26

  Hei og hå, det der flettemønsteret skal jeg prøve en gang, nå bare raste jeg gjennom for jeg har egentlig ikke ....vent litt, jeg kan bruke det i min neste puselue *må tilbake og stjele etterpå*

  Og ja, jeg har altså "bare" laget selbuvotter med masse mønster på fingrene men jeg tror jeg kan forestille meg den stille frustrasjonen som kan komme smygende og etter hvert bli mer høylytt mens man styrer med de fingrene!

  Men resultatet!! Nydelig, kjempeflott og elegante lange hansker!!:-D

  -sipusa

  SvarSlett
 4. Nydelige! Tusen takk for oppskrift:o)
  De minner meg om de som jeg kjøpte garnpakke til hos Pinnsvin for litt siden. Gleder meg (?) til å sette i gang. Tror jeg dropper fingrene, og bare strikker pulsvarmere... Jeg er ikke sååå tålmodig nemlig, hehe.

  SvarSlett
 5. For noen flotte hansker og for en flott blog du har! Svært nyttig med link til engelske strikkeutrykk. :-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.