15. oktober 2023

Hønsestrikk fra nittitallet





I en pose i boden lå det en tidsreise tilbake til nittitallet. Jeg åpnet posen, og kunne plukke ut konfirmasjonskjolen (lysegul og foldeskjørt, hva tenkte jeg?) men også genseren jeg strikket året jeg var nitten år og reiste i Østeuropa, Belarus og India sammen med TenSingNorway.  Året var som en slags folkehøyskole, og jeg har masse gode minner, og gode venner fra det året.
Og også en genser i hønsestrikk. 

Fordelen med å ha strikket genseren på slutten av nittitallet (1997, for å være presis) er at jeg aldri vil klare å vokse ut av den, siden genserne da skulle være mye større enn den som brukte genseren. Så den er ganske vid og kort. 


Det var gøy å tegne små diagrammer og lage til genser. Og det gikk fort, fordi du hele tiden har lyst til å strikke neste stripe. 
Jeg likte høstfarger da også, 
 
Og små skjelettpirayaer på skuldrene, fordi jeg hadde dilla på å tegne skjelettfisk.

Strikket i Finull for 27 år siden. Jeg brukte den under studietiden, men siden har den ligget som et minne. 

I dag fikk den bli med som turgenser til Mariholtet, der jeg og søttenåringen spiste knallgod bakst. Fin søndag. Kanskje han om noen år drar på folkehøyskole og kommer hjem med en genser? 

1 kommentar:

  1. Så kjekt å sjå, nydelig genser. Eg var helt hekta, må ha vært i 80 åra. Minnest best en vest i lilla, svart og litt grått. Var kjekt.

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.