12. mars 2022

Lillemor

 
Mens vi fremdeles holdt på med lockdown og mye tid hjemme, (toårsjubileum idag for nedstenging, ja) så sa jeg at jeg godt kunne strikke en genser til en jeg kjenner, hun kunne velge garn og mønster selv.  Ingen av oss hadde dårlig tid, så det gikk litt i glemmeboka, men så ble vi enig om at tilbudet sto fremdeles ved lag, selv om det ikke var lockdown lenger. Etter en stund fikk jeg en pakke med garn i posten og mønsteret til Lillemorgenser fra Norske Ikoner-serien til Sandnesgarn. 
 

Lillemor er et pussig navn på en genser, men hei, det henger vel igjen fra en annen tid. Mønsteret er forholdsvis enkelt å memorere med klassiske selbustjerner og noen behagelige omganger med striper, sånn at genseren vokser raskt mellom stjernene. Jeg hadde gitt frie tøyler for garn og mønster, og angret bittelitt på det siden det var alpakka, siden jeg og mønsterstrikk i alpakka ikke er helt venner. Altså, det går alltid bra til slutt, men underveis synes jeg alpakkaen er en glatt liten snik som ikke vil legge seg pent, og trenger å dampes til slutt for å få det smooth. En liten trusseldamp på slutten der. Eller spa. Alt etter som.

Akkurat nå har jeg mest lyst til å si at genseren kan bare bli boende hos meg, for den satt jo som et skudd. Men de nitten andre genserne mine kremter om at det ikke er nødvendig. 

Genseren strikkes med forkortede rader i nakken, slik at den sitter bra i halspartiet. Det kan vi like. Og hurra for raglan, så slapp jeg å sy ermene i genseren. Ja, jeg er litt lat. 

Veldig fornøyd, der altså. Takk til Annki som ble med og tok bilder i vårsola.

Da er genseren klar for påskeferien. Og våren. Og sommeren. Norsk sommer er lunefull. 

 

Strikkefakta:

Lillemorgenser fra Norske Ikoner, Tema 63, fra Sandnesgarn. 

Genseren er strikket i Sandnes minialpakka i fargene som er foreslått i mønsteret, i str L. Garnforbruket i mønsteret stemmer med virkeligheten.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.