2. november 2020

Tøfler rundt


 
Jeg spår økt behov av tøfler i dagene og månedene som kommer, iallefall for de av oss som nå er tilbake på hjemmekontoret og savner praten i lunsjen, og det å møte andre fysisk. Jeg vet at jeg er heldig som har en sikker jobb og mulighet for å jobbe hjemmefra, og plass til å sitte. 

Så hva får jeg lyst til å strikke da? Siden jeg skal tøfle hjemme en stund? 
Tøfler, så klart! 

Og særlig når de er så fine som Tøffelen Flora! Jeg har strikket dem før i grønt og gitt bort, og nå var det på tide med noen fine blå. 


De starter i hælen, så strikker du til åpning for foten, strikker videre frem til tåa, og feller nydelig med kanten langs hele foran. Jeg synes det et skikkelig gjennomført mønster med gode detaljer med icord rundt fotåpningen, og særlig tåfellingen er smashings. Flaks for meg at garnbutikken Hennes Fritid på Strømmen skulle rydde hyllene sine pga plassmangel, og solgte Rauma 3tråds på tilbud. Garnet seiler opp som en ny favoritt til votter, og tøfler,  selv om det er er tykkere enn Rauma Finull, mitt andre favorittvottegarn. Men det er ren ull, etter vask blir vottene myke, og garnet er såpass hardt spunnet at jeg tenker det holder godt i bruk. Her er det marineblå sammen med grått. 

Tøflene veier 72 gram, og passer til meg som har 39 i sko. Og skulle du tenke at dette er jommen fine gaver, så er jeg enig, det er jo ikke noen tommel å styre med! Ikke at jeg pleier strikke tomler på tøfler, men ofte er alternativet votter i gave, og der kommer tomlene inn. 

Takk til Annki som ble med på søndagstur mellom regnbygene og kunne ta bilde av tøflene mine mens jeg balanserte på en stubbe ved siden av Lørenskogs mest trafikkerte turvei. Det å være strikkeblogger krever litt tap av eleganse en gang i blant. 

4 kommentarer:

 1. De er superfine!

  Jeg har allerede måttet stoppe et par strikket i Rauma 3-trådsgarn.
  Har kjøpt Sandnes Perfect med litt nylon i til de neste parene.

  SvarSlett
 2. Høres lurt ut! Sandnes Perfect er jo et praktisk sokkegarn.

  SvarSlett
 3. De er superfine😊 ja hjemmekontoret suger, blir veldig få å slå av noen ord med i løpet av dagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det sosiale på jobb jeg savner. Jeg er heldig og kan ha hjemmekontor og har fått stor skjerm hjemme, men prating over Skype er ikke det samme som å se hverandre i lunsjen.

   Slett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.