24. juni 2020

Hull på ermene


Egentlig står jeg sånn fordi jeg skal vise frem de fine ermene med hullmønster.
Men det illustrerer bedre at jeg tenkte hardt på - hvorfor i alle dager foreslo jeg at vi skulle ta bilder av den nystrikka genseren i TJUEÅTTE SINNSYKE GRADER.
Det er ikke noe ved tjueåtte grader som roper etter genser.
Dersom det er roping involvert, så er det at jeg skal flekke av genseren og komme meg uti vannet kjappest mulig.
Av med gensern, av med gensern, av med gensern messer folkemengden inni hodet mitt.

Hallo? Strikkagenser i tjueåtte grader? Stemmer ikke. Selv om den har hull i ermene.


Men ja, det var idag jeg hadde tilgjengelig fotograf (takk Annki) , og mulighet for bading etterpå.

Blå genser ferdig, altså.

Men denne har du strikka før! - ropes det bakerst i lokalet.
- Joda, men denne gangen er det til meg selv. Ingenting er bedre når du har strikka en genser til dattera di, og så til venninna di, at du tenker at du jommen må ha en selv. Og det går an å ha lik genser som venninna si, uten at noen begynner å tro at vi er i en sekt. (Lik genser-sekten. Liten sekt, med bare to-tre medlemmer)

'
Nevnte jeg de fine ermene?

Joda, det er ermene som er trikset med genseren her. Igjen har jeg brukt bladranken fra et vottepar  og strikket ermene med mønster, og glattstrikk resten. Og ermene har tettsittende mansjett, men økes så til fullt maskeantall med en gang, sånn at de blir litt ballongermer. Trendy, ville MinMote sagt. Eller noe.

Jeg tester også hvor glad jeg kommer til å bli for en genser som akkurat går til bukselinningen. Cropped heter det på utenlandsk.

Alle har en mage, og jeg har en myk en. Innerst inne vet jeg at de fleste har nok med seg selv, og ikke tenker over at jeg har strikka en genser som stopper høyere opp i midjen enn jeg pleier, og at det nok ikke blir overskrift i Dagbladet med rullende tekst "DETTE SKJER AKKURAT NÅ".  For ærlig talt, det skjer mye annet i verden for tiden. Mye viktigere ting.

Akkurat nå tenker jeg at det var fint å teste annen lengde, og at den kan bli fin over bukser med høyt liv, og kjoler. Og så kommer jeg til å ha dager der jeg tenker at alle vil tro at jeg har strikka en magetopp. Craisibananas. Alle har sånne klesdager. Bare spør DeLillos (Jmfr tøff i pysjamas)Og ja, jeg badet etterpå.

Strikketeknisk:
Pinne 5. Drops Air i fargen påfuglblå (som er knallfin!) og 250 gram. Fulgte maskeantallet til en enkel raglangenser i Ann Budds bok om basismønstre (i strikkefasthet 16 masker på 10 cm), og improviserte med innsvinget liv, litt kortere modell, og mønster på ermet. Og ja, formet halsen ved å strikke vendepinner bak, så halsåpningen faller pent.


2 kommentarer:

  1. Du skriver altså så morsomt.....Ler meg skakk. Genseren du har strikka er jo bare helt super,flott farge som kler deg veldig godt. Har selv den boka du refererer til,men har ikke testa den ut enda.Må kanskje gjøre det snart....trenger en enkel og grei jakke.

    SvarSlett
  2. Kjempefin genser. Gøy å ta elementer fra ett sted og bruke det på noe annet. Og det kommer tidsnok en dag hvor en varm genser er akkurat det du trenger.

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.