12. februar 2020

Hjerteblad


Noen plagg har innebygd aaaaw i seg. Det holder å se det lille settet her, så vil du automatisk si -aaaaaw! og legge hodet på skakke, og snakke videre i et toneleie du bare bruker til bittesmå mennesker, kattunger og hundevalper. For det er altså så sjarmerende søtt. (Test deg selv, får du lyst til å si aaaaaaw? Ja, det var det jeg visste. 12 av 10 vil si aaaaw) Mønsteret er Hjerteblad fra Babystrikk på pinne 3 av Lene Holme Samsøe. 
(En gang til, si aaaaw) Bladmønsteret kommer i detalj på jakken, og følges opp i den lille kortbuksa. Jeg slang på en liten lue, siden garnet aldri tok slutt. 

Jeg er fan av Lene Holme Samsøe og hennes design, og særlig er jeg svak for strikkeheftene Babystrikk på pinne 3 (og 3 1/2-4), for de er strikkverdige. Godt skrevet, og resultatet blir vakkert. Dette settet er fra siste heftet (hefte 03), og jeg har snart strikket meg gjennom alle oppskriftene. Det er et kompliment. 


Men lua står ikke i oppskrifta,- vil du kanskje innvende. Men ikke farlig, jeg brukte bare den lettstrikka babylua fra Nøstebarnboka, strikket glattstrikk istedet for rillestrikk, og la inn hullmønsteret fra jakka midt foran. Vips: matchende lue. 


Både gensere og jakker er kjekt til baby, men jakker på de aller minste er gull, siden de da er lett å kle av og på noen som ikke kler seg selv. Babyer er jo kjent for å ikke være best i verden på å kle på seg selv (men rekord i ta av seg sokkene, det har de). Og enda en bonus; jeg får brukt de pene knappene.


Når kortbuksa en dag spør: ser jeg rar ut på dette bildet? -så må jeg svare ja.
Hullmønstre har alltid godt av en vask, så alt retter seg, men jeg hadde dagslys i tre sekunder etter jobb, og null interesse av å vente på vask, tørk og styling av en shorts. Hallo. Shortsstyling. Skjer ikke. Se heller på ekornbamsen.


Jeg brukte 100 gram med Knitting for Olive merino, kjøpt på Karmin i Kristiansand i fjor. Til hele settet i tre mnd størrelse. Etter å ha strikket jakka (60 gram), var det så mye garn at jeg tenkte, tja, shorten kan jo være med den og (24 gram) og da var det ennå litt igjen av garnet, så det tvang seg med en lue også (15 gram). Jeg lurte litt på hvor magisk garnet var som holdt så langt, men tynt garn holder jo evig lenge, og ærlig talt er babyplagg små.


Det var på tide å strikke hjertebladjakka, etter å ha brukt mønsteret to ganger (både her og her) til bare grunnmodell uten hjertebladstrukturen. Sånt liker jeg, mønsteret er så greit, at det veldig lett kan tilpasses egne ønsker.Og hvordan går det med garnbingoen der jeg skal bruke vakkert garn jeg har liggende? 
Da kan disse to nøstene med Knitting for Olive merino i fargen Rødkælk krysses av. fin farge (beklager, bildene gikk litt i blåstikk, så plaggbildene yter ikke fargen rettferdighet) Og godt garn å  strikke av. Og det tok jo aldri slutt. 


6 kommentarer:

 1. Ah. Alltid en fryd, det du lager!

  SvarSlett
 2. Nydelig, så mange små du har å strikke til, heldige dem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fordelen med yngre kollegaer. Da har jeg noen å strikke til når mine barn er store.

   Slett
 3. Kjempefine plagg, og fargen er jo bare sååå nydelig :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.