1. desember 2019

Pepperkakefargede jakker


Det er første desember, og vinteren har dekket alt med rim her i Lørenskog, sånn at de av oss som kjøpte kamera på Black Friday er veldig fornøyde med å gå tur og ta bilder i all rimfrosten. Resten av Lørenskog var også på tur idag og i går, du går ikke alene i skogen her, siden du alltid snubler over en skiløper eller en jogger. Eller en strikkeblogger med kamera, små jakker og klesklyper på jakt etter dagslyset. To nydelige pepperkakefargede jakker har jeg strikket i det siste, i fargen Red Squirrel i Arwetta merino. Så selv om jeg ikke har kommet igang med julekakebakinga ennå (hallo, det er første desember) så har jeg pepperkakefarget strikk. To nystekte.. eh nystrikkede jakker i løpet av kort tid. Jeg har akkurat fullført en herregenser til min egen sønn, så det å strikke bittesmå jakker til nyfødte, det var behagelig kjappstrikk som nesten strikket seg selv. 


Jakkene er fra Babystrikk på pinne 3, hefte 3 av Lene Holme Samsøe. Egentlig er dette hjertebladjakka med blader i mønsterstrikk foran, men strikker du istedet i glattstrikk, så blir det et veldig enkelt og søtt uttrykk. Selv om alt i babysize er per definisjon lite og søtt.Jakkene er til tvillinger, og like jakker kan jo være fint. Jeg slo til med ulike farger på knappene, fordi jeg ikke klarte å bestemme meg om jeg likte svarte eller rustbrune knapper best til jakka. Nå slapp jeg velge. 


Men fine ble de!
Likte jakkekonstruksjonen, og kunne godt strikke flere av disse. Oppskriftsheftet anbefales som vanlig på det sterkeste, egentlig hele serien med Babystrikk på pinne 3 av Lene Holme Samsøe. Mye oppskrifter for pengene, og modeller som holder bra år etter år.

Jeg brukte Arwetta Classic, og det gikk ca 60 gram garn til hver jakke i str 0-3 mnd. Pittesmått, ass.

7 kommentarer:

 1. Nyyydelige jakker, elsker fargen og knappene! Også veldig dekorativt med hullbordene. Jeg har strikket Beyond Puerperium som ligner, liker veldig godt den enkle modellen og kneppingen på siden.

  Gratulerer med nytt kamera forresten! Kan jeg spørre hvilket du har kjøpt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, beyond puerperium er også et godt valg! Sideknepping er dekorativt.

   Kjøpte et Canon Eos 200d. Er Canonfan og alle linsene mine passer til Canon. Da klarer jeg ikke bytte. Det finnes mye mer avanserte kameraer, men jeg liker et lite speilrefleks.

   Slett
  2. Det skjønner jeg. Jeg kunne også tenke meg et lite speilrefleks-kamera sånn at jeg gidder å dra det med meg ut. Har ikke hatt speilrefleks siden min helmanuelle Pentax (utrolig nok, for jeg har tenkt på å kjøpe i mange år), og da er det kanskje like greit å bytte merke. Veldig smart av deg å tenke på det nå når det var Black Friday - jeg må kanskje vente et år da, hehe. I dag begynte jeg også å tenke på utstyr til å lage noe på Youtube, så litt dårlig timing kanskje …

   Slett
 2. Fiiine jakker, og nydelige knapper !

  SvarSlett
 3. Deilige jakker... super design. Herlig har du strikket. Gratulerer
  med nytt kamera :-)) Fantastisk med super bilder.
  God advent for deg.

  SvarSlett
 4. De fineste pepperkakene jeg har sett. :-) Virker som kameraet var et godt kjøp.

  SvarSlett
 5. Flotte jakker!
  Enig med deg, "Babystrik på pinde 3" er ett flott hefte.
  Jeg har lagt min elsk på buksen med lang ribb i livet og på beina som kan brettes og dermed vokse med den lille....

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.