14. desember 2019

Dååååån


Er det innafor å se en film på grunn av en genser?
Eh, ja. Så klart.
Helt innafor.
Særlig når det er Chris Evans i flettegenser. Captain America? Ringer noen bjeller?
Dåååån.

Jeg lot julestri være julestri, og dro for å se på flettegenseren på kino. Der andre stresset rundt med handleposer, handlelister og klementiner, satt jeg i mørket og beundret ullgenser.

Filmen er Knives Out, en krimparodi på klassiske krimmysterier med trøblete familie som alle har motiv. Underholdende og med stort stjernelag på spillelista. Særlig er Daniel Craig med southerner-aksent irriterende festlig. Og kostymeansvarlig hadde mye bra på lager.Det er en fin detalj at genseren ikke er helt nystrikket. Den har en flenge i halsen, så den ser ut som den er brukt endel (husk å stoppe hullet, Chris, det er lettest i starten), og kudos til kostymeansvarlig som har funnet ullgenser som er stor nok til å komme over bicepsene. (Jeg tror han trener litt mer enn to ganger i uka)

Rollefiguren Ransom Drysdale er en irriterende overklassekjekkas, og det kler genseren. Ikke det at klassiske fiskertrøyer oser kjekkas og priviligert, men altså; genseren kler sportsbilen og frakken.Og han har også en tweedgenser (som jeg gjetter er maskinstrikket, pga sømmen på ermene og halsen). Mmm!  Mer tweed, takk.
Det er fint å se at rollefigurer har mer enn ett antrekk når handlinga er over flere dager. De fleste har mer enn EN genser. Tweeden sklir rett inn i klassisk, stilig, sporty, fin over muskler, sikkert kjedelig å strikke pga all glattstrikken, men hei, ullgenser på film! Mmm!

1 kommentar:

 1. Ahhh - herlig :-)) Vakre menn på søndag kveld - hva vil man mer?
  Ser jeg på genseren først eller mannes ansikt? :-))) I ansikt :-) men...
  mannen gjor - virkelig - interessant :-))) GENSEREN!!!
  Takk deg... filmen kommer 1.1.20 - klokka 20.15 - til kino til Dresden/
  Tyskland. Klem fra Viola
  God 3. Adventskveld

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.