4. juli 2019

Trøstestrikking

IMG_0386


-Hvordan går det med den fine jakka som du har strikker ermene to ganger og som fremdeles ikke passer, Merete?
-Hulk!
-Vil du få tankene over på noe annet?
-Hulk!
-En liten godbit fra den fine Edinburgh-turen, feks? Flerfargestrikk i et godt mønster som du har hatt lyst til å sette tenna i lenge?
-Hulk... hulk?
-Finn frem Saudade kitet ditt og sett i gang !
*Tørker tårer, og starter på trøstestrikken.*


Altså!
Dette var stor trøst. Og gøy!
Fair Isle mønster har enkle mønstre, gjerne i tradisjonelt X og O, men bakgrunnen skifter også farger underveis, så det er ikke bare O og X i forkant som har flere farger i seg, men bakgrunnen også.

Jeg kjøpte lua som et kit med mønster av Ysolda, og garn fra Jamieson & Smith i rødbruntoner, i farger som jeg trolig ikke hadde valgt med første øyekast,fordi den oransje var så sterk, og den brune så veldig snusbrun ut. Men det fine med flerfargestrikk, er at fargene leker med hverandre, og den sterke oransje trengte være sterk for at den snusbrune ikke dempet alt ned.

Med i mønsteret er det også tegnet inn et tomt rutenett der du selv kan tegne inn dine fargeforslag, det syntes jeg er ekstraservice og veeeeldig inspirerende for all restegarnet jeg har liggende. Takk!

Det er også en gul og grå versjon av kitet som er veldig fint, og som jeg opprinnelig falt for. Men i håpet om å en dag ha noe som ser ut som planlagt ut til vinterjakka mi, så gikk jeg for rødtonene.Jeg benyttet sjansen til å få tatt bilde av meg og hodet mitt og lua de sekundene datteren kunne tenke seg å ta bilder. Så fikk jeg ikke helt med meg at jeg hadde blokket lua litt rart, sånn at den så ut som en kjegle bak. Den er altså litt posete bak, og har en super passform! Jeg liker posete luer som sitter godt rundt hodet. Pluss i margen der, altså.
Så bare tenk at den ikke stikker opp, den henger ned. En annen dag.
Og takk til datteren som holdt ut med fotoshootet. Jeg glemmer litt at når jeg spør " kan du ikke bare ta et bilde av meg i den nye lua jeg har strikket" - så betyr det at det skal tas 253 bilder, og de skal ikke være tatt underfra (trøblete å ha fotograf som naturlig ok er noen hoder kortere enn deg grunnet aldersforskjellen) og lyset skal treffe fint, og jeg skal helst ikke lukke øynene, se ut som jeg tror jeg ser ut inni hodet, og se kul ut, og ikke se ut som en seriemorder med nystrikka lue. Og strikkeplagget skal ha fokus. Lykke til.I pakken er det 5 x 25 gram garn, og lua mi veier 43 gram. Så her er det garn til andre ting også. Må bare spe på med bunnfargen som gikk unna, men resten av fargene er det mye igjen av. Ville altså ikke forundre meg om jeg strikket votter i samme diagram av restegarnet.I 2050. Er ikke alltid den raskeste fra ide til ferdig. 

God sommer! Det kommer flere blogginnlegg i sommer, og lover å skrive om andre ting enn sutring over jakke som ikke passer. Gledeshyl over lue som passer, feks. 


3 kommentarer:

 1. Stilig... jippp... veldig god... du har gjort det VELDIG bra :-)))
  God sommer på. Vi har hatt siste helg FESTIVAL med 38 grader og mange vann
  og is og syng og le... hilsen til deg.

  SvarSlett
 2. Oi! 38 grader! Det er virkelig sommertemperatur! God sommer til deg og dine!

  SvarSlett
 3. Den lua var skikkelig fin. Så fint mønster og fargekombinasjon. Kjekt med litt trøstestrikk innimellom. Har blitt mye bakoverstrikk på meg også denne uka så føler med deg.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.