12. mai 2019

Blått er flott


Hva? Et blått sjal som minner mistenkelig om forrige brune sjal som ble strikket? Dette må du forklare, Merete! Hvorfor strikker du samme ting på nytt? 

-jo, jeg kan forklare! Vi dro på tur til London for å se Hamilton,  (anbefales!) Og jeg trengte reisestrikk til alle transportetapper. Flyplassventing er mindre kjedelig med et godt strikketøy. Og nå kan jeg regne med å strikke på flyplassen, siden jeg har så store barn at de underholder seg selv fint og ikke stikker av. Store barn har jommen fordeler.  

-men hvorfor sjal? 

-jo, reisestrikketøy skal helst ikke kreve mye oppmerksomhet og konsentrasjon.  Det skal ikke være fare for å miste pinnene, og så skal det ta null plass, siden vi reiste med håndbagasje i fire dager. Da kan ikke strikketøyet ta plassen til deodorant og rene sokker. Et rent HMS-hensyn, der, altså. 
Så sjal var fint reisestrikk, og da hadde jeg jo et mønster som jeg likte rett foran nesa, Stac Shoaigh. Det hadde jeg jo nettopp strikket. 


-Men er det helt blåturkist? Jeg skimter små fargeflekker. Har du sølt? 

-Neida! Det er Karmin Merinotweed, et garn jeg brukte i genseren Grankvist, og som jeg falt pladask for. Knallfin farge, og fine, små tweedflekker i garnet. Jeg finner ikke Karmin tweed på nettsida til Karmin lenger, men håper de har noe på lager allikevel. Hold utkikk etter den fine turkise. Mmmm. 

Men den fine picotkanten ytterst, den har du droppet! 

-Ja. Det er det fine med strikketøy. Det går an å strikke andre ting enn mønsteret foreslår. Blondete kant ytterst eller ren, enkel linje? Helt lov til å gjøre begge deler. Fint ble det. Skal du strikke flere av disse sjalene? Vi aner en viss dille her. 

Tjaaaa, jeg har noe håndfarget garn fra Værbitt i fargen Lille Persille som har litt lyst til å bli et grønt sjal. Dette sjalet hadde kledd det. Men først skal jeg kikke gjennom gensergarderoben til ungene, nå som jeg rydder ulla for sesongen. Mulig det trengs spes på med noe nytt. 
Hvordan bruker du sjalene dine? 

Rundt halsen. Surret rundt. Finnes ikke andre måter i mitt vokabular. 


Hvor mye garn brukte du? 

110 gram Karmin tweed. Jeg finner ikke noe løpemeter på det, men synes det ligner litt på Pickles sin Pickles merino tweed i tykkelse. 

-Takk for interjuvet om reisestrikketøyet ditt, Merete, det var en fornøyelse. 

-Takk selv, imaginære strikkejournalist. 


2 kommentarer:

  1. Det var skikkelig fint. Blåfargen var nydelig. Tweed er også så stilig. Lekkert smekkert

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.