18. mai 2019

Innsiden på utsiden


Et nøste har to ender. Den ene enden er på utsiden, og den andre ligger begravd inni nøstet. 
Jeg synes det er det naturligste i verden at man da strikker med den som er ytterst, og ikke den som man må drive utgravninger for å få tak i. Den ytterste er klar til bruk. 

Når jeg spør hvilken ende strikkere begynner med, så svarer overraskende halvparten at de starter med den innerste enden, for da ligger nøstet fint når man strikker videre. og hopper ikke rundt. 
Men når jeg skal prøve samme kunststykke, så kommer ikke bare enden med ut når jeg leter rundt etter innerste ende, all annen innmat vil også være med. Det er som nøstet vrenger innsiden og spyr ut alt, og jeg må bruke masse tid på å nøste det forsiktig opp, så ikke alt ender i en eneste stor vase. 


Jeg er altså på team utside. Nå må jeg ta fra begge ender i nøster, for jeg skal strikke genser i dobbel tråd, og må ta en fra hver side. Gi meg styrke... 

Hvilket team er du på? Team utside eller team innside? 
Og genseren jeg har startet på er Rainbow mini av Lene Holme Samsøe. En fargerik regnbuegenser i dobbel mohair til datteren. 

6 kommentarer:

 1. Team innside FTW 😂 i alm nøster så ser jeg i hvilken side enden er stappet inn i og så leter jeg etter starten fra motsatt side. Min svigermor lærte meg trikset og det er faktisk mye lettere å finne starten uten å få ut halvparten av nøstet i tillegg.

  SvarSlett
 2. Haha jag är team inside för det mesta men om det är mohair och tunt tunt garn är jag team outside. Jag vet inte om jag hade vågat mig på en tråd från varje sida när det gäller tunn mohair men ser med spänning fram emot att höra hur det går och önskar dig lycka till!

  SvarSlett
 3. Team inside!! Ellers har min hund det alt for sjovt når jeg strikker ��

  SvarSlett
 4. Team utside! Iallfall når det er sånt pusegarn. Nydelege fargar du strikkar med.

  SvarSlett
 5. Alltid team utside. Blir så mye kaos av den klumpen jeg alltid får gravd ut av innsiden. Men må jeg bruke begge lager jeg kake først. Da blir inn eller utside mye lettere tilgjengelig☺️

  SvarSlett
 6. Hege Øverby Eikin24. mai 2019 kl. 10:15

  Utsiden. Er generelt litt lat.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.