6. juli 2018

Ansvar for egen læring


Dersom du skal på Vinjerock i år, si til Sverre, kompisen min,  at han har strikka en flott genser.
For det er sant.

Og så kan du godt bli litt imponert av at han lærte seg å strikke i vår, etter at jeg viste opplegg og rett og vrang i tusmørket på en pub,og senere i dagslys på cafe.  De fleste hadde gitt seg da, men han beit seg fast i den nyervervede kunnskapen, og fikk lyst til å strikke Vinjerockgenser.

Jeg tenkte at han kunne jo starte selv, så fikk jeg overta hvis han gikk lei etter noen cm, og viste hvordan man øker på ermene. Men plutselig var erme to også strikket, så da var det bare å starte på bolen.

Den vellykkede metoden for å lære noen å strikke er da tydeligvis å vise basisen, og så ikke svare på meldinger før seint på kvelden, sånn at den som strikker er blitt lei av å vente, og har funnet ut hvordan det skal gjøres på YouTube. Ansvar for egen læring var jo populært i skoleverket i mange år, jeg har flyttet det til strikkeundervisninga.

Jeg overtok strikketøyet da mønsteret skulle strikkes, og fullførte da ved halsen, for jeg syntes mønsteret var litt knapt skrevet i forklaringen, og innrømmer at jeg fant ut det var kjappest å strikke den lille biten enn å måtte forklare teknikken. Så jeg har bidratt litt. Litt.

Størrelsen i XL er ganske lang, og Sensei Merete tar ørlite selvkritikk på at vi ikke sjekket lengden før jeg satte sammen ermer og bol, for genseren var mer kilt enn genser da den var ferdig.

Ikke verre enn at jeg da satte maskene fra under mønsteret på en pinne, raknet opp bolen og gav
den til Sverre som da strikket den på nytt, nå med innsving i siden, som Sverre kalkulerte selv.

Så strengt tatt er genseren strikket 1 1/2 gang, og det er imponerende for en som har strikket i noen måneder. Og mest imponerende å gi seg i kast med herregenser som startprosjekt. Og så lære seg Magic loop, størrelsestilpassing, rett, vrang, felling og feste tråder på strak arm.

Skulle du ønske å strikke en selv (minus hjelp fra meg, hoho) så er mønsteret gratis her:
http://www.vinjerock.no/media/224805/vinjerockgenseren.pdf
Det er ennå noen uker til Vinjerock, så du rekker å starte, iallefall! Og siden det er på fjellet, har du nok bruk for genseren.

Takk også til FruKvist, der Sverre kjøpte garn og pinner og som heiet på ham.

Men mest av alt:
Si ja når noen spør om du kan vise dem hvordan du strikker. Og svar på meldinger (men ikke med en gang, så finner de det ut selv, hehe).
Sakte, men sikkert skal vi få overbevist at strikking er best.
Come to the dark side, we have cookies.

Og takk til Sverre som stiller som Posterboy på bloggen. Og takk til Grete som tok bildet.


4 kommentarer:

  1. Jeg er kjempeimponert! Gratulerer til vennen din med en flott første genser:)

    SvarSlett
  2. Heia Sverre! Flott og kledelig genser, veldig imponert her også! Er ikke helt sikker på om jeg skjønte forklaringa, men hvis jeg forstår det rett ble bolen strikket på nytt i motsatt retning?

    SvarSlett
  3. Fantastisk prestasjon!

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.