14. mai 2017

Sau som rullet seg i blåklokker og smørblomst

IMG_7018

Tweed kan være litt frustrerende å strikke med, fordi tråden kan variere litt i tykkelse på grunn av fargetustene som er spunnet i. Jeg måtte bite tenna sammen litt underveis og minne meg selv på mantraet mitt; det ordner seg i vask. Det meste ordner seg i vask. Og hvis ikke det hjelper, ta på solbriller, eller gå lenger unna.

Tweed har litt små fargetuster spunnet i seg, så det er litt sånn hjemmespunnet feeling over det hele. Skal jeg beskrive fargen til dette garnet, så er det som en hvit sau har rullet seg i blåklokker og smørblomster, og så klippet de ulla av etterpå. Veldig poetisk sau, det der.

Mulig det ikke er verdens lureste greie å strikke i hvitt til en barselgave, men til mitt forsvar, det er spetter av blått og gult nedi der.

IMG_7020

Og knappene fikk være glaserte kokosknapper igjen, de er favorittene mine. Lette å kneppe, og så fine! Sydd på med gulltråd, for når jakka er neddempet i hvitt, kan man vel gå glam på tråden?

IMG_7014

Pickles merinotweed var godt å strikke med, tross ujevn tråd. Tweedgarn er sånn. Resultatet ble mykt og fint, og jeg strikket en babyjakke på sånn 6 mnd -1 år med 90 gram. Strikket rundt og klippet opp, fordi det var deilig å bare strikker rettrettrettrett på bolen.

Brukte enkel nøstbarngenser som basis, for det er en grei grunnmodell. Og så klippet jeg den opp, for jakker er det jeg liker best til babyer (har selv hatt sinna babyer som ikke ville ha ting over hodet, og sinna babyer er det vanskelig å prate fornuft med)

Så velkommen til verden, unge frøken! Her er det ikke så verst å være.

3 kommentarer:

  1. Hærlig beskrivelse med hvit sau rullet seg i blåklokke og smørblomst. Slikt garn burde det være masse av!!!

    SvarSlett
  2. Riktig så poetisk den beskrivelsen din av fargen på garnet :) Og etter som det ikke er sånn hvitt-hvitt, så tenker jeg at det går helt fint til barselgave. Og jeg er absolutt for litt glam på knappetråden! :)

    SvarSlett
  3. Fine jakken! Og takk for godt tips til bruk av Pickles merinotweed, har masse rester liggende.

    SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.