3. mai 2017

Langtidsprosjekt

IMG_6947

I helgen var jeg på reunion med gamle venner fra tjue år tilbake, året etter videregående reiste vi 46 stykker til Polen, Hviterussland, India, Norge, Tyskland og Baltikum på Ten Sing Norway, et ungdomsarbeid i regi av Norges KFUK/KFUM, der vi hadde konserter og drev med ungdomsarbeid sammen med lokal ungdom på stedet.

Et år som har satt spor, og som har gitt meg vennskap som har vart lenge, og jeg er glad for å få ha vært del av en så bra gjeng med folk. Og så fikk vi dratt tilbake til Warzawa og på polsk landsbygd i helgen, og det var stas!Tjue år har gått siden da, og det har jo skjedd mye på den tiden, og underveis har jeg hatt en tanke om å sende en liten strikket hilsen i posten i barselgave når noen fra det året får barn. Jeg har ikke klart å strikke til absolutt alle barna, men til alle førstefødte har jeg klart å fått til, mener jeg uten å ha en stålkontroll på tallene. Så fikk heller andre- og tredje i søskenflokken arve.

IMG_6948

Så da var planen klar da jeg visste vi skulle på jubileumstur, og at en av mine gamle romkamerater skulle ha baby, da måtte jeg svinge pinnene før vi dro avgårde. Det ble en Dahliajakke fra Kjærlighet på pinner, fordi det er et nydelig mønster, og jeg hadde lyst til å strikke den.

Den mørke karrifargen er ny av året hos Sandnesgarn i tynn merino, og den er kul til småttiser, synes jeg. Nesten litt bronse over den.

IMG_6941

Barselgaver er takknemlig strikk. Det blir ferdig. Og så tenker man litt på den som skal få gaven, og så strikker man inn litt gode ønsker mens tråden sklir over fingrene. Og tilslutt varmer det en liten kropp.

Takk for året sammen, folkens! Og så er mitt lille bidrag med å strikke gaver et nikk til et fint år og fine folk.

6 kommentarer:

 1. Så snill du er :) Det må jo ha blitt noen babyer (og gaver) oppigjennom årene, tenker jeg.
  Jakken ble kjempefin, og knappene satte virkelig prikken over i`en.

  SvarSlett
 2. Nydelig jakke. Den perfekte barselsgave. Synes fargen var så lekker. Takk for tipset.

  SvarSlett
 3. Den var nydelig da! Herlig farge, og digger kumlokk-bildene! Høres ut som en fin gjeng og en fin tur!

  SvarSlett
 4. Koselig lesning, og et fantastisk vakkert, lite plagg!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 5. Supersøt jakke i fantastisk farge!

  SvarSlett
 6. Jakken ble kjempefin! Spennende og flott farge:) du har nok gledet mange med barselgavene dine, det ligger så mye omtanke i hjemmestrikkede plagg...man har god tid til å tenke gode tanker

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.