28. desember 2016

På en snurr


Av og til lurer jeg på om jeg er en hinduistisk gudinne med mange armer, siden mitt behov for votter virker umettelig. Jeg kan avkrefte gudinne-teorien, (mulig jeg kan føle et visst slektskap med Kali ) men votter er noe som jeg må ha mange par av, da jeg sliter dem ut tilslutt etter flittig bruk. Det er konsekvensen av tynne frysepinner til fingre.

Disse vottene står i bladet Garn i første nummer, og jeg falt pladask for at Lene Tøsti har skrevet om rekonstruksjonen hun har gjort av et gammelt vottepar. Kjekt å lese om strikkehistorie, og samtidig få testet en teknikk jeg har tenkt å lære meg lenge.

Tvebandstrikkede votter betyr at man ved hver maske bytter tråd, og dersom man er konsekvent hvilken vei man snurrer tråden når man bytter farge, så dukker det opp mønster i trådbyttene. Det blir gode og varme votter.

Jeg fikk testet mine på isen idag, og holdt meg varm og god på fingrene. Fryse er jo ikke noe gøy.
Og har jeg ikke verdens fineste skøyter? 10 kr på loppis! Og med så mange åpne skøytebaner i Oslo og omegn for tiden, så er det mulig å få brukt skøytene. Bra is på Frogner Stadion og Valle Hovin, og rimelig inngangspenger.Votter selv Kupper'n hadde misunt meg!

Jeg kunne valgt mer spennende farger enn svart og hvitt, men det er noe med svart og hvitt og votter, synes jeg. Mulig neste vottepar blir hvitt og gult, eller to nyanser av samme farge, det tror jeg kunne blitt fint.

Var det vanskelig å strikke?

Nei. Jeg trengte ikke sitte med nesa i mønsteret, når du har skjønt de to omgangene som repeteres hele votten, så er du godt i gang. Godt forklart om fellinger, selv om økning for tommel kunne vært forklart litt mer med teskje om hvor du skulle øke etter første økeomgang, for der tenkte jeg litt lite gjennomtenkt. Men pytt.

Mansjetten er i vridd rett og vrangmasker, pent. Passer fint til resten.

Garnet snurrer seg veldig når du strikker, fordi du hele tiden snurrer samme vei med trådene, så av og til må du la strikketøyet snurre seg ut igjen.Og se så gøy mønsteret blir når du strekker i det! 

Lene Tøsti har lagt ut noen pulsvarmere i tvebandsstrikk, der du får ulike mønstre ved hvordan du snurrer tråden. Så om du vil teste tvebandstrikk, så har hun et gratismønster med metoden. Det må jeg si er hyggelig gjort.

Tar det lang tid å strikke? Egentlig ikke. Men siden du bytter tråd hele tiden, så tar det lenger tid enn å strikke ensfargede votter, men flyten kommer jo kjapt.

Jeg strikket mine i Rauma Finull på pinne 3, og det gikk 66 gram totalt av garnet.

5 kommentarer:

 1. Kjempe lekre votter. Så effektfullt med tvedbandstrikk. Dette må jeg helt klart prøve en gang.

  SvarSlett
 2. De var fine, må prøves! Ha en fin tur på isen!

  SvarSlett
 3. Knallfine og lekre votter. Helt utrolig hvordan effekten blir med tvebandstrikk. Og så er de jo også varme :-)

  SvarSlett
 4. Det ser vanskeligere ut enn det er, så anbefales!

  SvarSlett
 5. Flotte votter, og tvebandstrikk er så gøy!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.