22. oktober 2016

Fluffejakke

IMG_6711

Høstfarger, ass!

Jeg har strikket og strikket for å rekke naturens deadline, når høstfargene flammer over trærne, og det er farger overalt. Alle bladene kjører ekstra med alt, og det gnistrer. Og plutselig har alle bladene falt av trærne, og vi er rett i minimalistsesongen.

Men før hvitt og brunt og grått slår inn,så rakk jeg å bli ferdig med den lange, fluffy jakka til dattera, sånn at jeg fikk tatt bilder i alle bladene. Puh! Jeg var motarbeidet en stund av en ermekonspirasjon, men klarte rekke opp det ene ermet som kranglet, og rettet opp.


IMG_6701

Knappesamlinga mi hinter om at knepping burde vært tingen, men akkurat nå kjører vi trendy uten lukking, for sånne jakker bruker man stort sett åpne, eller graver hendene dypt nedi lommene, og og trekker den litt rundt seg. Et belte kan brukes, hvis behov.


IMG_6700

Lommene er strikket i dobbel tråd silkemohair, så de lyser opp som ekstra rosa inni, men resten av jakka er strikket i en tråd nøstebarnull og en tråd silkemohair. Den nederste kanten og ermekantene har fått en lang ribbekant ,med 1 rett, 1 vrang i 1 omg, og 1 omg rett, så kanten ruller ikke, men trekker seg heller ikke så veldig sammen. Pent.

Jeg brukte Ann Budds bok, Strikkerens håndbok i ovenfra og ned-strikking, for den har gode basismønstre for barn og voksen til mange ulike typer garn. Genial bok når du har garnet klart, og en ide om hva du skal strikke, men vil slippe å regne på proporsjonene selv. Jeg bruker den som utgangspunkt ofte, kan anbefales. Lang jakke sto feks ikke i boka, men det er jo bare å strikke videre.

Og rosa fluff veier ikke så mye, 260 gram totalt, så det er en lettvekter av en langjakke.

Godt fornøyd med denne! Og hun er fornøyd med at fotoshooten er over, for den var bikkjekaldt i vinden, og mohairjakker er ikke så veldig vindtette. Godt at hun kunne låne Camomillesjalet mitt, og hadde fått nytt Klompelompeullskjørt fra mormor. Ørlite ergelig om hun blir forkjøla fordi mora insisterer på strikkebilder. Et hardt liv, å være strikkers barn.

9 kommentarer:

 1. Så nydeleg jakke! Og verkeleg flotte bilete, den hausten, altså!!

  SvarSlett
 2. Så flott jakke. Ser ut som den fall i smak :)

  SvarSlett
 3. Flott jakke og ikke minst vakre bilder:-) Hilsen fra Marianne

  SvarSlett
 4. Herlig jakke og flotte bilder. Så skjønt at hun liker farger!!! Flott liten dame :-)

  SvarSlett
 5. Så herlige bilder :) Og finfin fluffejakke som ser veldig deilig ut, i alle fall innendørs!

  SvarSlett
 6. For en drøm av en jakke! Nydelig:) Også så stor og fin datteren din er♥ Var ikke hun bitteliten....i går liksom....?
  Nydelige bilder! Og ja det er et hardt liv å være en strikkers barn...;)

  SvarSlett
 7. Herlig jakke, og så flott kontrast det ble mot de gule høstbladene! Høsten er absolutt den beste fotografere-ute-tiden for strikkeplagg, det er så mange gode bakgrunner å velge mellom. Og så er lyset passe sterkt.

  Bra du klarte å rekke opp igjen ermet og redde garnet. Skikkelig pirkejobb, men må man så må man.

  SvarSlett
 8. Så nydelig jakke!! Likte fasongen på den veldig godt, sånne kunne jeg også ha tenkte meg :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.