25. oktober 2016

Roositud


IMG_6728

Lyst til å lære deg en ny strikketeknikk? Prøv roositud! Den beskrives som en estisk teknikk, brukt på plagg som votter og luer feks.

Roositud heter teknikken der mønsterfargen ikke strikkes, men vikles på utsiden av strikketøyet. Alle maskene strikkes i bunnfargen, og så legges mønsterfargen rundt masker, og låses fast av bunnfargemaskene. Det høres mye mer kronglete ut enn det er å gjøre det, så ta en titt på denne tutorialen (inkludert en liten videosnutt) og lær en ny teknikk på kort tid.

Denne metoden lar deg ha et motiv plassert hvor du selv vil, slik som i intarsia, noe som man ofte har lyst til. Motivet ser nesten brodert ut, men det strikkes inn underveis.

IMG_6733

Vottene er strikket etter denne gratisoppskriften, og oppskriften er et sett med votter og lue. Jeg hadde bare restegarn nok til vottene, og strikket dem i Mitu på pinne 3,5, så de endte i barnestørrelse. Men det er barnestørrelsene som er mest forbruksvare, så det var jeg godt fornøyd med. Ca 60 gram totalt gikk med.


IMG_6730

Tommelen i oppskriften var fin, en tommel som følger livslinjen, og som sitter pent på. Anbefales!


5 kommentarer:

 1. Spennende teknikk og fine votter! En dag tenker jeg å prøve ut den, men ikke før jul, lite plass til ny innlæring for hjernen akkurat nå.

  SvarSlett
 2. Veldig fine! Teknikken minner om broderi ja, får litt sånn nostalgisk julefølelse av fargene du har valgt.

  SvarSlett
 3. Så flotte, tror jeg må se nærmere på dette.
  Takk for tipset
  Ruth Iris

  SvarSlett
 4. Så flotte, tror jeg må se nærmere på dette.
  Takk for tipset
  Ruth Iris

  SvarSlett
 5. Dette så spennende ut, tror jeg må se mer på dette etter hvert. Ha en finfin dag

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.