27. desember 2015

Siste julegaven

IMG_4752

Den aller siste julegaven som ble strikket, er en liten sak som sikkert passer i ti minutter. Etterpå får den fylle rollen som rekvisitt til konfirmasjonstalen :seeee så liten du var.

IMG_4750

Nå for tiden er babyer forkledt som småfolk fra femtitallet, jmfra de siste Sandnesheftene og instagramfeeden. Muligens for å forvirre aliens som planlegger jordinvasjon og da blir forvirrat av at vi kjører flere tidsdimensjoner, en femtitalls for de minste, og en helt annet for oss andre.

Søte er de iallefall, disse babydraktene. Det ble en liten sak med seler på ryggen til yngste nevø, og jeg fant knapper som ikke skulle ha masse harde kanter å ligge på. Forsåvidt en enkel oppskrift fra Dn store Guttestrikkeboka, muligens kunne den vært bedre presisert noen steder, og
sånt tull med å strikke ting i flere biter og så sy sammen, det driver ikke jeg med. Selvfølgelig strikker jeg rundt der jeg kan.


IMG_4747

Debatten gikk i sofakroken om jeg skulle legge inn knepping i skrittet eller ikke (sånn til bleieskift), men der valgte jeg å sy sammen, etter å ha sagt flere stygge ord når sånne knapper skal kneppes og babyen har alle andre planer enn å ligge dekorativt og meditere på stellebordet. Muligens er jeg farget av alle rømningsforsøkene fra stelleplassen, så  jeg synes det er kjappere å ta av og så på igjen, enn å kneppe små, nusselige knapper akkurat der.

Fargen er grå, men desemberlyset og kveldsbilder gir ymse resultat, selv etter fargekorreksjon.

Strikkefakta;
Babydrakt med gammel strikketeknikk fra Den store guttestrikkeboka. Jeg strikket minste størrelse i Drops Baby merino, og det gikk kjapt å strikke, men så tok det noen uker før jeg fikk somlet meg å kjøpe et nøste til, og så ble ferdig. Men rakk det før jul! 60 gram gikk med til minste str.

Mønsteret er litt smått i størrelsen hinter flere på Ravelry om.

8 kommentarer:

 1. Så herlig drakt. Og lurt å strikke rundt -er det mulig å lage en oppskrift for et så lite plagg uten??? Uansett et morsomt innlegg!!! Ha ha!!!

  SvarSlett
 2. Oi, den var flott, heldige dem som har deg til å strikke! Ha en herlig romjul hos dere!

  SvarSlett
 3. Fin liten gave, og garantert et slik plagg som blir spart på til pinligheter rundt konfirmasjonsalderen, hihi.

  Enig med både rundstrikking og manglende knapper. Enklest er ofte best! :)

  SvarSlett
 4. Veldig fin og koselig om en er liten da;)

  SvarSlett
 5. Den er så søt, og din versjon er ikke noe unntak. Koselig å både gi og få, men du har nok rett i at den ikke passer stort lengre enn 10 minutter... Men du og du så god han vil være med den:)
  Desemberlyset er en utfordringer ja, men nå går det heldigvis mot lysere tider!
  Fortsatt god jul Merete!

  SvarSlett
 6. Jeg elsker denne drakta! Jeg strikket den i tynn alpakka til frøkna da hun ble født, nå er hun snart 8 mnd og bruker den flittig enda. Den har liksom vokst med. Jeg sydde også igjen i skrittet, og den er kjapp og dra av og på siden selene er så lange. Denne kommer nok til å bli mye brukt av nevøen.

  SvarSlett
 7. Liker tidsdimensjonsteorien din! Paradokset instagram: Ny teknologi for fremming av fordums moter (og nostalgi). Fin krypedrakt i alle fall!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.