16. juni 2015

Sommerflørt

IMG_3109

Jeg har en sommerflørt på gang.

En myk, men ikke så myk som vinterkjærligheten min,ull, og og svalere enn det jeg pleier gli gjennom fingrene mine. Sommerflørten har satt spor på pekefingeren etter heftige omganger på Løten i helgen, der jeg tilbrakte hele dagen i selskap med sommerforelskelsen min.

Lin, altså! Lingarnet godblunket til meg fra garnskapet, og hvisket forslag om luftig, lett lingenser til sommeren, og lovnader om å bare bli vakrere og mykere for hver bruk. Jeg og lingenseren skulle gå hjemover i lyse sommernetter, og tygge på et gresstrå og bare være til, muligens plukke litt sommerblomster i grøftekanten, og sparke småstein bortover veien.

Jeg lar meg lede med, selv om det er ulla som er den store kjærligheten. Jeg sommerflørter videre med lingarnet og tester om det vil bli genseren jeg håper, og at kanskje sommeren kommer når den er ferdig? Kanskje det er det sommeren venter på i år? Jeg skal strikke på, så det ikke er meg alle venter på, iallefall!

Takk til Ann som spurte om jeg ville ha en  pose med lingarn i høst. Når sommeren kom, var det tid for tango.

7 kommentarer:

 1. Herlig! Håper genseren får luftet seg i mange fine sommerkvelder :)

  SvarSlett
 2. Jeg strikker også i lin for tiden. Blir uevnt og stygt som bare det....

  SvarSlett
 3. Har aldri strikket i lin - må vel innrømme det er på tide!!! Nå ser det imidlertid ut som jeg får brukt ulla lengre: 8grader og pøsregn i dag tidlig. Oh yeah, ullsommer!!! Det blir min flørt det...

  SvarSlett
 4. Hm, lin altså. Det ser jo jevnt og fint og luftig og flott ut når du har strikket med det. Får du samme utfordring som med bomullsgarn ved festing/spelis av trådender? Trådender på rømmen er en av grunnene til at jeg kvier meg for å strikke med annet enn ubehandla ull. (Fant fram en bomullsgenser jeg strikket til storebror for tre år siden og kledte på lillesøster i går. Hun så _litt_ ut som om hun var utkledt i et av mormors knyttetepper... Nais.)

  SvarSlett
  Svar
  1. Knytteteppe! Fniiiis! Ja, trådendene er et kapittel for seg. Gjemmer dem i sidene og i sømmer, men det er noe herk.

   Slett
  2. Fikk et tips av en strikkeglad venninne ang trådfesting på bomull - og det funker fint på lin også: Hun bare knøt sammen endene inni genseren og lot dem henge. Funket helt fint, det. Tror jeg skal prøve det denne gangen :-)

   Slett
 5. Jeg strikket meg en jakke( Dahlia Cardigan) i Lin fra drops ( utgått)
  og den er en så klar favoritt så jeg nesten har slitt den ut på 2 år.
  Lin er behageelig og lunt og gir akkurat passe varme.
  og det har fin " drape" som det heter på engelsk-perfekt for litt " flagrende elegante gevanter" om sommeren
  God fornøyelse!
  Ingrid M( rav)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.