21. juni 2015

Elsket i fillebiter


Untitled

Hva er det største komplimentet du kan gi til en strikkegenser?

En slitasjeskade.

Nå mener jeg ikke at du skal gå hjem og klippe hull i alle genserne dine for å virkelig gni inn at du elsker dem, men er du glad i genserne dine, så bruk dem.I forhold til å ligge ubrukt i et skap, så gjør de mer nytte for seg i bruk, flere kan se dem og si oooo og aaah!, og best av alt, møll og skadedyr får ikke sjans til å herje med plagg som er i bruk.

Men akkurat nå er yndlingsgenseren i kauni og finull til eldstemann elsket ihjel. Jeg har bare utsatt problemet med hullet under ermet (bare gå med armen rett ned, du, ingen som ser noe hull her, neida), og nå er det snart mer hull enn erme. Et kudos til mine trådfestingskillz, der jeg har festet tråden da jeg sydde sammen ved montering, der sitter det fast ennå, det er rundt at trådene gav opp.


020

Yndlinggenseren for to år siden (og eldstemann, han er nå lik seg selv), lite visste den at den kom til å bli elsket i hjel. Sånn ellers har den holdt seg veldig bra, jeg mistenker hullet som har oppstått at det har kommet en liten flenge (feks hengt seg fast i en glidelås eller noe tull) som så har blitt dratt løs, og så har det bare ballet på seg.

Moralen?

Elsk og bruk strikkegenserne dine. Og stopp hull i tide, for det er ekstra kjedelig å stoppe store hull. Sjansen er vel større for at han får ny strikkegenser (gøy, gøy!) enn å stoppe et kjempehull (kjedelig,kjedelig).

7 kommentarer:

 1. Den genseren er fortsatt kjempefin! Men skjønner ikke at du ikke liker å stoppe - det er jo gøy, det! :D

  SvarSlett
 2. Så deilig at genseren har blitt så godt brukt, det må varme et mamma-strikke-hjerte!

  SvarSlett
 3. Herlig, bare det at mine har altfor mange strikkegensere…… ha en flott uke hos dere!

  SvarSlett
 4. For en skjebne - å bli elsket ihjel. Jaja, det er jo et tegn på at man liker det man har.
  Skjønner godt stopping stopp, for jeg også strikker heller nytt enn å stoppe hull.

  Men samtidig, så kan jo en annen heldig en få brukt den her om du gidder å stoppe hullet..
  Uansett, så tror jag vi snart ser en flunkende ny genser fra din kant.

  Ha ei fin juni uke !

  SvarSlett
 5. Så enig! Det største komplimenter et strikkeplagg (og vi, strikkerne) kan få, er at plagget blir slitt ut! Topp! Har noen venninner som har kommet, unskyldende, og forklart at barn nr tre dessverre har klart å få hull i strikkabuksene jeg laget til eldstebarnet, kunne jeg være så snill å lappe? Glem det! Jeg strikker gladelig nytt til så flittige brukere! Hvem vil vel ha strikketøymottagere som ikke tørr å bruke plaggene og legger dem i skapet? Jamfør Teddybjørnens vise!

  God strikkehelg!

  SvarSlett
 6. Vi har noen sånne gensre vi også. Enklelt plagg blir favoritter som brukes til de knapt henger sammen. Men det hullet der ser da ut som noe som kan fikses med en heklenål? Tror jeg ville ha prøvd å fiske opp maskene.

  SvarSlett
 7. Den genseren er så fin. :-) Og modellen er en sjarmør!! :-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.