21. mars 2015

Dansk prik prik prik

IMG_2608

Jeg blir ikke lei av å leke med farger, pinner og garn.
Det er noe eget av å kunne forvandle tråd til plagg, en maske om gangen og se hvordan de fargene du har valgt endrer uttrykket i det du lager, enten til det du hadde tenkt, eller til noe helt annet.
Tynnullprosjekter er supert som veskestrikketøy. Vi har gjenoppdaget lekeplassene i Oslo og Akershus, og da er jeg mer fristet til å sitte på benken ved siden av med et strikketøy, enn å henge øverst i klatrestativet. Selv om det frister å strikke i ballbingen på IKEA. Teite seksårsgrense!Og hva ble disse nøstene til, da?
Til priktrøjer til de yngste tantebarna som ble ett år så fort at jeg glemte å strikke bursdagsgavene i tide. Strengt tatt har jeg jo visst bursdagen deres i et år, så de har jo gitt et visst varsel.

Blandingen av melert garn i blått og brunt ble veldig nydelig, om jeg får si det selv. Særlig likte jeg hvordan det brune og hvite garnet (totrådsgarnet er spunnet av en tråd hvit og en tråd brunt) gjorde seg som prikker mot den blå bakgrunnen, melerte prikker ble akkurat så kule som håpet.  Jeg kunne gått ALL IN og strikket med sorte og hvit-melering mot guloransje bakgrunn for en leopardversjon, men dyreprint er ikke helt min vei. Jeg ser stadig over skuldra om det kommer en leopard som savner pelsen sin.Like, men ulike. Som søsken flest.
Og gutta krutt kledde dem godt, har jeg fått bildebevis på! :)

Priktrøje står i Babystrik på pinde 3 og Børnestrik på pinde 3 1/2-4, forskjellen er at barneutgaven strikkes fra toppen og ned, og babyutgaven starter fra bånn og strikkes oppover. Det er jo ulikt hva man foretrekker, men jeg brukte fra toppen-metoden, og strikket med maskeantallet og garnet som tilsvarte et sted mellom 1 og 2 år. Forsåvidt teit å gi en størrelse som passer akkurat nå til ettåringer som vokser så fort, men når man er begavet med strikketussete tanter og bestemødre, så er det ikke noe å tenke på.

Et lite tips; i oppskriften er det skrevet for å strikke frem og tilbake med mønsteret, men det er enklere å legge til klippemasker foran og strikke rundt, for så å klippe opp etterpå. Og hvorfor ermene er skrevet for å strikkes flatt i ensfarge og sys sammen etterpå, må fåglarna vite. Selvsagt strikker jeg rundt der jeg kan.

Hovedfargene i jakkene er Duo Merino fra design-club.dk, i samme gate som nøstebarnull og supersoft og den gjengen. Jeg trodde jeg hadde nok til en liten jakke, men midtveis i den brune jakka var det ikke nok allikevel. Takk til Cecilie på Karmin som solgte meg 50 gram fra eget lager, etter et kjapt spørsmål på facebook. Perfekt match og, usynlig overgang.

Kontrastfargene er fra et supersoftgarnkit jeg kjøpte på ferietur til Legoland, da vi stoppet hos Fandango i Aarhus på veien. Sånne pent presenterte garnnøster som ligger sammen og passer i farger, og som er litt lite til å helt vite hva man skal bruke til. Nå vet du; de holder godt til priktrøje! Strengt tatt har man jo masse restegarn som passer, og det oppfordres det til i oppskriften; her er det bare å slå seg løs med restegarn!

Hver jakke veier 80 gram, så det er fnuglette jakker. Gjetter på ca 60 gram av hovedfargen (sånn er det å strikke med restegarn, jeg glemmer å veie.)

Noen få har kanskje funnet et av bildene her fra før på Instagram? Jeg er sistemann i verden dit (nei, bloggen skal ikke nedlegges), for jeg har tenkt at jeg bruker nok tid på nett. Men så har siste uka gått i influensa og sofasliting, og så var det for fristende. Bloggen er hovedstedet mitt, men øyeblikkglimt av strikk og fjas finnes på @meretemonster. (Ø klarte jeg ikke i brukernavnet og monstermonster var opptatt). Velkommen dit og!

21 kommentarer:

 1. Flotte jakker!
  Jeg har gått for det samme med mine tvillingnevøer, lik modell men forskjellige farger.
  Det gir omgivelsene en sjanse til å se forskjell på to like små og så er det jo gørrkjedelig å strikke to like av alt.....

  SvarSlett
 2. Kjempe flotte jakker i nydelige farger. Er veldig mye fint i det heftet, men skjønner ikke hvorfor noen av oppskriftene legger opp til upraktiske løsninger. Er fan av å strikke mest mulig rundt jeg også så jeg kommer nok til å gjøre som deg om jeg skal strikke disse en gang. Ønsker deg ei riktig god helg.

  SvarSlett
 3. Smukke smukke farver, og hvor dejligt at man kan strikke til piger uden det skal være i "pige" farver.
  Instead er fint, jeg bruger det også, nyder billederne, men savner ordene.

  SvarSlett
 4. Kul blogg du har, og kule jakker. Ønsker deg en riktig god helg :)

  SvarSlett
 5. Kjempefine!! Og det strikkeheftet er jo genialt!!

  SvarSlett
 6. Kjempefine prikkejakker! Jeg synes også det er underlig at oppskriften angir at bol og ermer strikkes flatt, men heldigvis er det tillatt å tenke sjæl :)

  Jeg har et elsk /angst-forhold til Instagram. Masse inspirasjon, men ikke stedet å oppsøke på dager med høye skuldre hvor man er alt for klar over hvor mye fint man kunne ha produsert om man bare hadde hatt mer tid. Men den store fordelen med Instagram i motsetning til FB, er at man fritt kan spamme i vei med strikkebilder uten å plage kollegaer, venner og andre som i beste fall er moderat uinteressert i strikking...

  SvarSlett
 7. Å, så fine! Elsk på fargene, som kidsa sier :)))

  SvarSlett
 8. Nydelege, og så fine fargar :)

  SvarSlett
 9. Så fine prikker!! Jeg synes også meget godt om det brune og blå sammen.

  Jeg har det ligesom dig, jeg beholder min blog, jeg holder af at bruge tiden på tekst og billede, men samtidig vil instagram indimellem afsløre indholdet. Sådan er det. Jeg tænker at instagram er "teaser" og bloggen "the real movie" :-)

  Jeg holder af at følge med begge steder, og har netop fundet dig på instagram!

  SvarSlett
 10. Så nydelige prikkejakker du har strikket. Heldige tantebarn som kan bruke disse!

  SvarSlett
 11. Nydelige flotte ulike-men-like jakker :) Begge var flott men må si jeg falt veldig for den blå!

  SvarSlett
 12. Kjempe fine jakker =) Og flotte farger. Jeg strikker samme jakke akkurat nå, men til meg selv =) tok utgangspunkt i maskeantall til sinnasaujakka. strikker med kauni =) gleder meg stort til resultatet =)

  SvarSlett
 13. Så fine jakker! Likte spesielt godt den mørke blå med melerte prikker - nydelig!

  SvarSlett
 14. Disse var super flotte! Jeg har bøkene, men ikke tenkt på at jeg kunne strikke dem i så tynt garn, nå frister de ennå mer. Fargene var nydelige.
  og - du - jeg er ikke på instagram eller pinterest, så vidt på facebook, så du er i allefall ikke den siste. Kanskje får jeg meg konto, kanskje ikke...

  SvarSlett
 15. Herlige prikke jakker!!
  Den som hadde noen små å strikke til...

  SvarSlett
 16. Så veldig fine! Har hauger på hauger med tynn 2-trådsull, heftet, og to små modeller. Er din 2-tråds, eller blir det for tynt lagt enkelt mon tro? Nydelige var de ihvertfall :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg brukte bare enkeltråd, så de er tynne og fine, kjekke til vårbruk.

   Slett
 17. Nydelige tvillingjakker! Likte fargekombinasjonen godt. Skjønner egentlig ikke hvorfor en kjent og flink designer foreslår å strikke armer som skal syes sammen, bare tull :)

  SvarSlett
 18. Jeg skal finne deg på Instagram!! Veldig kjekt at du også er der inne nå!! :-)
  Liker jakkene og fargekombinasjonene dine veldig godt. Har lenge hatt lyst å strikke den til tantenusket, hun er nær 11 mnd nå. <3 <3 <3 Hvilket av mønstrene anbefaler du? Jeg er ikke flink til å regne om, så det må være noe som ikke krever mye. Etter cellegift sliter jeg med konsentrasjon og hukommelse, jeg klarer ikke mye mønster, altså masse ulike tegn, og ikke masse farger. Hodet mitt klarer det rett og slett ikke, det blir bare rot. I fjor vår strikket jeg hentesett til samme tantenusk, og jeg har aldri i mitt liv slitt så veldig med et mønster, en ting var at det var faktisk feil i oppskriften, men mønsterrapporten var knøttliten og veldig vanskelig å lese for meg. Jeg ser ekstremt dårlig og slet veldig. Den knøttlille luen i 0-3 mnd var faktisk mer slitsom enn jakken, selvom jakken hadde mye mer mønster en luen. Altså flere gjentagelser av rapporten i bredden. Jeg rekket opp flere tusen masker!!! Mamma tok en runde på omlag 700 masker for meg en gang!! ;-) Er veldig glad for at jeg hadde kjøpt masse ekstra garn, gammelrosa Lanett, fargenr 4402 tror jeg, hvertfall 44 først!! :-) Det var utrolig knotete å strikke armer og kanter også. Jeg endte med å strikke armene til guttejakken frem og tilbake, og så sydde mamma ermesømmene for meg og strikket hals og knappekanter, samt montert knappene. Hun sa at hun aldri hadde vært borti en så knotete måte å strikke knappekanter på, så hun gjorde den på den måten hun var vant til. :-)
  Forøvrig er det settet på forsiden av Dale Babyull hefte nr 297. Det er lyse gult der. Inni er det også i grått. :-)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.