30. november 2014

Bare blåbær

IMG_2265

Så du trodde blåbærsesongen var over, bare fordi det er første søndag i advent, og blåbærriset står kaldt og nakent ute? Tro om igjen!

Blåbærsesongen har så vidt startet! Siden jeg er på vottekjøret i år, fikk jeg veldig lyst til å strikke blåbærskogvottene til Wenche, siden jeg har store mengder med Finull og den tykkelsen av ullgarn liggende, og trengte noe veskestrikk nå som herregenseren har blitt helt uhånderlig å ta med seg ut. (Uhåndterlig pga størrelse, ikke pga oppførsel).


IMG_2256

De latviske flettene på mansjetten er enkle men effektfulle. De ser mye vanskeligere ut enn de er, og kan fint være ensfargede og.

Av ren latskap droppet jeg prikkene mellom bærene, jeg strikket avgårde på automatikken, og glemte dem helt, og når jeg så på mønsteret igjen, så orket jeg ikke snu tilbake, så jeg fortsatte på snarveien. Snarveier er veier det og.


IMG_2264

 Det er jo ikke bare blåbær i blåbærskogen, jeg gjetter på at tyttebærvotter kunne vært like fint, rødt og hvitt er en klassiker, og guloransje multevotter må slå an. Jeg har finull til flere votter, selv om den uhånderlige herregenseren snart må få en pinne eller to.

Og skulle du lure på hva du kan gjøre med blåbærriset nå som blåbæra ikke er på dem lenger, så kan du binde deg en krans av det istedet. Moseplassen viser hvordan.

Disse ble strikket på pinne 2,5 mm med en feil,(joda jeg rydder i pinnene mine, det var bare en som hadde ryddet seg på feil plass) så om jeg strikker flere, kommer jeg til å strikke på pinne 3 mm.

God første søndag i advent!


13 kommentarer:

 1. Åh, fine altså! :)) Gleder meg til å ta fatt på de mønstrene i votteskatteboka :)

  SvarSlett
 2. Skulle det være prikker, sier du? Jeg savner dem ikke. Søte blåbær, søte votter!

  SvarSlett
 3. Sukk... Så skjønne! Jeg kjøpte Vottelaugets e-bok tidligere i høst i håp om å rekke noen votter til jul (fine julegaver vettu), men har jeg strikket noen votter? Å neida. Men disse frister veldig å prøve seg på altså. Nar noe lys grå PT2 og mørk blå Kauni liggende, det kunne kanskje blitt fint?

  SvarSlett
  Svar
  1. Å ja! Det hørtes fint ut! Jeg våger å påstå at disse er kjappstrikket, siden du bare skal strikke en rad bær til, og vips var votten ferdig.

   Slett
 4. Jeg får jammen lyst å strikke meg noen prikkeløse hva-som-helst-slags-bærvotter selv, Merete! Og jeg har jo mønster og alt, hehe ... Det hadde passet fint for meg også siden jeg også har en svær herregenser på pinnene. Det passer liksom ikke inn i håndvesken når en skal ut av døren ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er utrolig hva man får plass til i ei håndveske.

   Slett
 5. Absolutt nydelige votter Merete :) Likte så godt fargene og detaljen på mansjetten!
  Og tusen takk for lenken til blåbærlyngkransen :D

  SvarSlett
 6. Nydelige votter! Enig med du -de flettene gjorde virkelig plagget.

  SvarSlett
 7. Jeg stemmer for multevotter! Det tror jeg hadde vært lekker!

  Lekker er for så vidt disse også, jeg elsker slike latviske fletter!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.