15. august 2014

Danish blue

Untitled

Dere gjetter aldri hvilken fornøyelsespark vi var innom i sommer.

Jeg var forbauset over mangelen på strikkepinner i bruk der, da det var absolutt tid til å dra frem strikketøyet når man har en sønn som syntes at Polarekspressen var såååå kul, og gjerne skulle dit flere ganger enn en, sammen med resten av norske og danske barnefamilier. Køstrikk = gjør ikke noe med lang kø.
Strikketøyet var også kjekt når datteren vil ta båtturen inn i pirathulen fjorten ganger, og siden det var halvmørkt i båten, var det fint med 1 rett, 1 rett ,1 rett ad nauseaum.

Untitled

Vi rakk altså en tur til Legoland i sommer, og jeg meldte meg som kartleser (kartlesere kan nemlig strikke samtidig, noe ikke rattholderen kan) Noe jeg har stor glede av i Danmark, da jeg bruker mye av tiden på å kikke på danske stedsnavn, og uttale dem med håpløs dårlig aksent.

Og så er det moro med alle variasjonene over samme tema:
Skamstrup
Mogenstrup
Marup
Ågerup
Karlstrup
Nordrup
Tebstrup
Dallerup
Ørnstup
Mørup
Grumstrup
Fårup


Untitled

Strikketøyet fikk også være med til Italia, der vi feiret bryllupet til svoger og svigerinne (derfor italiensk gulvflis som bakgrunn til umontert sokk). Strikketøyet kunne ikke være mer konsentrasjonskrevende enn samme sokker, siden vi kjørte etter skiltene og Google maps (funker finfint!), og italienske veier er trange og svingete, iallefall i de vakre landskapene i Norditalia. Men å følge med på mønster mens man leter etter rett vei, da var det greit med noe smått.

Untitled

Å kalle sokkene for Danish blue ble da passende, da de er strikket i stort sett Danmark (og Italia), i  dansk garn (Holst Noble) i fargen glacier (lyseblå), sånn for å se hvor mange sokker man får av 50 gram med garn.
Danish blue er engelsk for Danablu, en blåmuggost, og det kan muligens sokker lukte etter en stund? (Ok, litt lang assosiasjonsrekke der)

Tre sokkepar (nesten), får man av 50 gram Holst Noble. Jeg strikket på pinne 2, så de er trolig passe fra 0-3 mnd. Mosters babystrømper fra Nøstebarnboka har en utrolig festlig legg, skikkelig fotball sådan, men de er lange, og sitter på.

Holst Noble er et garn fra Holstgarn med 5% kasjmir og resten geelong ull (visstnok en fancy ulltype). VELDIG deilig og mykt, kan brukes der du ellers ville brukt tynn ull som Shetland soft og nøstebarnull, men mykere. Og et pluss at man kan kjøpe fargekart, for netthandel og fargevisning er ikke alltid like lett.

18 kommentarer:

 1. Det var fine sommerferiestrkkede sokker :)

  SvarSlett
 2. Så fine! Alltid gøy å få høre om alt det som skjer rundt strikkingen, og som gjør hver sokk så unik :)

  SvarSlett
 3. Ventestrik er godt, også for omgivelserne :) Vi er måske ikke så fantasifulde mht stednavne, endelserne -trup, -drup og rup går helt tilbage til vikingetiden og betyder såmænd bare et udflyttersted :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Aha! Vi har endel slike her og, -rud og -stad er populære her.

   Slett
 4. Artig å strikke seg gjennom både biltur og fornøyelsesparker. Og sokkene ble jo riktig fine de. Jeg gikk alltid for madam Møller istedenfor, for å slippe å sy sammen de leggene: Men kanskje jeg må prøve et par neste gang det dukker opp en baby.

  SvarSlett
 5. Kjempeskjønne sokker, jeg er svak for fargen og det mønsteret. Takk for strikketips i Legolandland, regner med det blir noen timer der de neste somrene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Og det beste er jo at Danmark har store mengder fine garnbutikker! Så det anbefales å kjøre til Billund, da rekker man innom litt garnbutikker og...

   Slett
 6. Jeg ble sittende og lure på hva disse -rup-endingene stod for, og vips så var svaret i kommentarfeltet. Takk for det! Synes du er kjempeflink med kreative bilder, er alltid kjekt å kikke innom bloggen din!

  SvarSlett
 7. Jeg digger historiene dine!:)
  Flotte sokker, og kjekt med noen som faktisk sitter på føttene til disse små:)

  SvarSlett
 8. Så fin farge! Og tålmodige deg som strikker tre av samme!

  SvarSlett
 9. Jeg leste nettopp om geelong ull (muligens hos Malsen og Mor?), det er en ekstra fin kvalitet som brukes til tøyproduksjon. Så ikke rart det er mykt!

  SvarSlett
 10. Så søte! Lyseblått ER fint! Hm, kanskje jeg skulle gidde å strikke slike. Det ser litt kjedelig ut, men de er jo både fine og praktiske ...

  SvarSlett
 11. Så utrolig skjønne sokker :) Jeg hadde mange par slike til minstesønnen da han var baby - de var virkelig gode på. Vi var også i Legoland i sommer men da ble det null strikking! Men strikking i bilen som kartleser - det fikk jeg også til ;)

  Har forresten strikka meg en skappelgenser i en tråd Noble og en tråd tynn alpakka og den har virkelig holdt seg fint etter masse bruk :)

  SvarSlett
 12. Det er da de sejeste sokker jeg længe har set. Jeg bliver vist nødt til at få anskaffet mig den bog (det bliver jeg ved med at sige, hver gang jeg ser nogle af de fine ting, du strikker derfra).
  Blå ost - er det ikke lidt skrapt til små babyer? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Boka anbefales! Bildene i den er litt kjedelige og viser dårlig potensialet i plaggene, men det er gode basisoppskrifter.

   Slett
 13. ÅnemmenvardetDEGjegså??
  PÅ en restaurant i Hirtshals i sommer?
  Syntes det liksom var noe kjent ved deg.. :P Hahaha!

  Fine sokker, mosters er jo kjempefjonge og praktiske i bruk :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle ha middag før båten! Hadde kanskje vært mest sannsynlig å treffes i Mandal, forresten, vi var der i skalldyrhelga.

   Slett
 14. Veldig fine rettstrikkede sokker. De må nok prøves.

  - Marianne

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.