26. januar 2014

Strikkefasthet? Hæ?

Har du lyst til å høre på en dialektforvirret strikker som forteller om sitt forhold til strikkefasthet og barselgaver som passer til voksen?

Tune in - som man sier over dammen, på Podcast hos Pinneguri. Og du verden, stemmen du hører på andre siden av bordet er jommen min.

All ære til Ann bak bloggen Med pinner, som har startet opp med ny, norsk strikkepodcast. Hurra for Ann! Ann står bak mønsterne Villsaugenseren og Hverdagsjakka og en hel masse vogntepper som du nok har sett omkring i strikkeblogglandia, og har en strikkeblogg det er vel verdt å følge. Og nå også strikkepodcast, til nå er det kommet tre episoder.

Og grunnen til at Ann fikk lyst til å snakke om strikkefasthet sammen med meg, var genseren jeg strikket i barselgave. Da den var ferdig, var den ikke lenger str 1 år. 


010

Og i noen andre historier rir strikketøyet inn i solnedgangen, lykkelig plystrende.
Buksa som har vært altfor stor i årevis (strikket da han var fire år, og nå er han snart åtte), kunne plukkes frem fra glemselen, settes strikk i, og gjøre jobben sin.

Du verden så deilig å bare kunne plukke frem en ullbukse ferdigstrikket når lange ben trenger ny vinterbukse. For akkurat nå fristet det lite med ullbuksestrikk i 2 rett, 2 vrang i all uendelighet.


011


Og hva er på pinnene for tiden? - blir det spurt om i podcasten.
- en ulljakke til fireåringen. Finn frem alt lagergarnet i lilla og rosa, sleng på innslag av gult og grønt, og strikk border etter innfall. Ta så et skritt tilbake, og funder på om det blir sinnsykt eller sinnsykt kult.
Og ja, jeg har sjekket strikkefastheten, så det blir jakke til henne og ikke til meg.

Takk for praten, Ann!

28 kommentarer:

 1. Det ver veldig hyggelig å prate med deg, fnise-Merete (siden du er som meg, en med mange navn, kan jeg jo finne opp ett til) :D
  Og hadde jeg skulle hatt den genseren så ville jeg sagt Takk, jeg synes den er akkurat så fargerik som den må være.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg må si meg enig i at genseren var bra fargerik. Og til dere begge: hyggelig podcast!

   Slett
 2. Så stilig, den jakken blir kjempefin! Ha en flott strikke kveld hos deg!

  SvarSlett
 3. Gleder meg til å høre på! Strikkefasthet er ikke min greie heller. Det hender prosjektene går åt skogen, for å si det sånn.

  SvarSlett
 4. Haha, strikkefasthet ja… DET er jeg dårlig på! Blir morsomt å høre podcasten - og uuuuutrolig fin jakke!!!

  SvarSlett
 5. Jakken blir utrolig flott med alle de nydelige fargene. Regner med at det er ei lita prinsesse som blir glad når den er ferdig.

  SvarSlett
 6. Så gøy, skal høre på podcasten etterpå. Ulljakken du strikker på ser serdeles lovende ut. Gleder meg til å se fortsettelsen.

  SvarSlett
 7. Kjempefin og spennende jakke! Må finne ut av hvordan jeg får hørt på podcasten, strikkefasthet er jo både frustrerende og morsomt.

  SvarSlett
 8. Ja, nå har jeg hørt på podcastene og på stemmen din i sistnevnte episode. Det var gøy og lærerikt. Og jakken til jenta di blir knæsj !

  SvarSlett
 9. Det kan åbenbart have sine fordele at sjusse lidt med strikkefasthed og trivielle strikkeprøver - jeg er sådan en kylling, der sjældent strikker helt igennem uden lige at tjekke et par mål :)

  SvarSlett
 10. Den barselgenseren din er bare helt fantastisk og uforglemmelig! Og ullbuksen kom jo til nytte til slutt den også. Greit med unger som vokser inn i ting.

  Jakken blir superkul, akkurat passe sprø fargekombinasoner. :)

  SvarSlett
 11. Den koften blir super duper.
  Gleder meg til å se den ferdig

  SvarSlett
 12. Strikkepodkast trur eg må vere noko av det koselegaste eg har vore borti på lenge. Episoda med deg var veldig artig! Skikkelig kul jakke, forresten (og det kjem frå ei med relativt høg grad av "fargeangst") :)

  SvarSlett
 13. Enig med alle de andre - jakka blir kul, den!
  Men de lange sikkerhetsnålene du har i ermene, hvor får man tak i sånne?

  SvarSlett
 14. Hehe, jeg må innrømme at jeg som lingvist satt og koste meg litt med dialektforvirringen, så den var bare et pluss! :) Veldig hyggelig å høre på episoden med deg - og veldig fin jakke til snuppa!

  SvarSlett
 15. Hyggelig å høre på! Morsomt å "bli kjent" med deg på flere måter, hva blir det neste tro? (TV-opptreden?) Synes du har en vellykket dialektblanding, selv er jeg blanding av trønder og østlending, litt varierende etter hvem jeg snakker med ...

  Jeg har en teori om at strikketempoet påvirker strikkefastheten, så vidt jeg har skjønt er du ekstremt hurtig på pinnene? Jeg merker i alle fall på meg selv at hvis jeg øker hastigheten, så strikker jeg automatisk løsere. Ellers veldig enig med deg ang. Nøstebarnoppskriftene, de er ofte altfor løse for min smak. Blir vanskelig å bruke voksenoppskriftene siden jeg ikke har rom for å kompensere med større størrelse. Men med barneoppskrifter går det jo greit.

  Blir lang kommentar dette, men synes absolutt du skal fortsette med farger hele veien på jakka, den blir ikke "for" noe som helst. Kjempefin!!

  Og bakgrunnsfikserte meg legger merke til den fine veggen, minner meg om et koselig skjul på barndommens feriested (som fortsatt eksisterer, men alt gammelt er vekk, sukk ...)

  Ny fin uke ønsker jeg deg!

  SvarSlett
 16. Det var kjekt å høres stemmen bak bloggen! Og morsomt å høre erfaringene dine rundt strikkefasthet. Hører du har bodd forskjellige steder, hehe ;)
  Jakken du strikker blir så fin atte! Gøye med slike prosjekter som blir til underveis.

  Ha en fin mandag!

  SvarSlett
 17. Det var en herlig podcastepisode:) Så gøy å høre stemmene, både din og pinneguris.
  Som sørlending kan jeg høre at du har litt sørlandsk i dialekta di, men den var godt kamuflert. Jeg liker godt dialekter og de som er spedd ut med "toner" fra flere steder er ekstra sjarmerende:)
  Det er en velsigna ting at barn vokser , spesielt kanskje for de av oss som tar litt lett på strikkefasthet og slike alvorlige saker. Ullbukse fiks ferdig akkurat når man trenger det - herlig:)
  Jakka blir knallfin og jeg synes det ser flott ut med både mønster og farger all over!

  SvarSlett
 18. Så gøy å høre en sprudlende Merete!!! Jeg ble glad av å høre på dere!!!! Strikkefasthet er liksom et tema, men likevel ikke. Glad det ble tatt opp!!! Og fortsett jakken du har begynt på med de fargene. De passer perfekt sammen!!!

  SvarSlett
 19. Takk for tips til podcast, veldig underholdende:)

  SvarSlett
 20. Så gøy å høre stemmene deres da ;) Spennende, morsomt med podcast, dette må jeg følge med på videre ;)

  SvarSlett
 21. Hihi :-)

  strikkefasthet ja :-)
  det er vel noe det også :-)

  Koselig blogg :-)
  og mye fint du har laget :-)

  SvarSlett
 22. Kjempehyggelig å høre deg :) Du høres akkurat sånn ut som du skriver. Kjempehyggelig. Og strikkefasthet ja...har hatt en del med problemer med deg jeg også, kanskje derfor jeg liker topned strikk? Ha en super dag, gleder meg til å se jakka til frøkna ferdig.

  SvarSlett
 23. Så koselig det var å høre på praten deres! Takk for tips om podcasten. Skal helt klart følge med videre.

  SvarSlett
 24. Gøy å høre på podcasten om deg! Ufattelig nerdete, i følge mannen i huset, som lo seg skakk da jeg svarte på spørsmålet hans om hva jeg hørte på, og han forventet en sangtittel til svar ;)

  SvarSlett
 25. Endelig fant jeg podcasten! Har lett og lett, i dag dukka den opp da jeg søkte! Spennende å høre både deg og Pinneguri :-)

  Men jeg er enig med elle-melle; det sørlandske i dialekta di er veeeldig godt kamuflert!

  Lykke til med strikkefastheten!

  Hilsen fast leser

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.