24. januar 2014

Tre søstre

020

Tallet er 3.

Tre søstre er kommet til verden, og de har samme fødselsdato. Tre på en gang. Trillinger.

026

Da er det hyggelig å strikke barselgaver, like i form, men ulike i utrykk, en til hver lille frøken.

Jakkene er Rosett, det gamle mønsteret fra Dale som jeg har forelsket meg i, og etter at jeg la ut bilde på bloggen for noen år siden der jeg strikket jakka i hvitt og grått uten kragen i mønsteret, så ser jeg at den strikkes av mange. Og ingen strikker kragen :)

Klassisk, og rene linjer med de løftede maskene som danner striper i jakka.

021

Knappene er fra Bali, bittesmå stjerner til bittesmå babyer.


035

Tre like, men allikevel ulike.

Den grønne jakka er strikket i Pickles Abuelita 3trådsmerino, et utrolig mykt og deilig garn! Jeg hadde litt rester etter jeg strikket en gave til en felles venninne av meg og trillingmammaen, og tenkte at det var en så glad og god farge til en jakke, at det måtte bli starten på en babyjakke og.

Så bestilte jeg snøfuggfarget i samme garn til jakke nummer to, og jakke nummer tre er strikket i Lanett, for jeg ville starte med en gang og ville ikke vente mer på garn i posten.

Den desidert mykeste jakka er den grønne, den er strikket i Abuelita 3tråds av den gamle spinningen i garnet. Produsenten har endret spinningen og gjort den strammere, noe som gir bedre hold i bruk, men jeg lurer litt på å kjøpe litt av den gamle spinningen mens Pickles har salg på de gamle.. Så den hvite holder seg sikkert bedre, men det er en babyjakke. De sliter sjeldent ut klærne sine, gitt.

Lanetten er ørlitte granne stivere, men det er babyull, så det er mykt!

013

Tre like jakker på rad krever litt tålmodighet, særlig når strikkefastheten min gjør at jeg må ned på pinne 2. Obs om du strikker jakka, den er ganske vid, og det slår veldig ut om du ikke sjekker strikkefastheten.
Jeg valgte også å strikke minste maskeantallet, og endte med en jakke som er omtrent 6 mnd i størrelse, så de har noe varmt til høsten og vinteren her.


047

Tre jakker til tre på en gang.

Grønn jakke: 130 gram Abuelita 3 tråds i fargen Gress.
Hvit jakke: 130 gram Abuelita 3tråds i fargen Snøfnugg
Lilla jakke: Sandnes Lanett i fargen lilla 4855.

Mønsteret er Rosett fra Dale, det ligger gratis ute på nett hos Dale.
Jeg får mange spørsmål om mønsteret fordi det kommer mange treff fra Pinterest på akkurat denne jakka, så jeg har oppdaget med glede at mønsteret er oversatt til engelsk med Dales tillatelse her. (English version linked here) 

Pass på strikkefastheten, for det er en vid jakke. Den kan fint justeres opp i størrelse med å bruke større pinner og garn, for det er et enkelt strukturmønster som går opp i maskeantall på 6.

God helg!

44 kommentarer:

 1. Oj så spennende med trillinger! Og for en varm velkomst disse jakkene blir :) Nydelig.

  SvarSlett
 2. Knallfine! (Og så digger jeg babystrikk i ikke-veldig-typiske jentebabyfarger.) Skal si du er tålmodig, jeg vet nå ikke helt om jeg hadde orket å strikke tre på rappen - skal snart få Rosett på pinnene her også, men det holder med en! :)

  SvarSlett
 3. Nydelig jakketrio! Den grønne er min favoritt, så klart!:o)
  Fikk litt lyst å strikke til ei snuppe på tre - tror du det holder å gå opp i garntjukkelse og pinner - f.eks. Pickles Extra Fine Merino og 3,5-4?
  (ikke at du skal begynne å regne for meg altså - bare din første tanke;o))

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, det tror jeg kan være et fint garn. Begynn med et erme, så finner du fort ut hva strikkefastheten din er, og så kan du regne på hvor vid jakka blir.

   Slett
  2. Lurt! :o) Takk for svar!

   Slett
 4. Så nydelige jakker! Denne har jeg også planlagt å strikke, og nå tror jeg at den rykker litt lenger frem i strikkekøen etter å ha sett dette innlegget :)

  SvarSlett
 5. Wow! Tre jakker i samme størrelse er imponerende, selv om om Rosett er ganske lettstrikka til babyjakke å være! Kjempefine, likte veldig godt at du har valgt så ulike farger :-)

  SvarSlett
 6. Så fine jakker, og så kul fargekombinasjon til tre små. Knappene er jeg litt forelska i, hadde håpet å finne liknende på Etsy men så langt har jeg ikke lykkes. Leiter videre på eBay :) heldige små søstre som får matche med disse jakkene.

  SvarSlett
 7. Tre på en gang - oj !!
  Det blir travle tider der i heimen;)
  Jammen er de heldige å få så fin gave fra deg. Jakkene var knalltøffe og så fint at du ikke har strikket dem i samme farge. Jeg likte den enkle effekten fra de løftede maskene og fikk lyst til å strikke en jeg også. Har ei lita jente i tankene og tror jeg har mønsteret også, eller takk for tips om hvor det finnes.
  Du har vært tålmodig som klarte å strikke tre jakker av samme mønster sånn på rappen, selv om fargene er forskjellig og gir litt variasjon så kan man ikke komme bort fra at de er like å strikke.

  SvarSlett
 8. Så fine jakker - og så koselig at du har strikket til dem alle tre!!! Og flotte bilder!!!! God helg!

  SvarSlett
 9. Å, så fine jakker! Ser for meg tre søte trillingsøstre i disse, det kommer til å bli helt herlig. Dessuten likte jeg at du strikka dem i forskjellig farge! Tusen takk for mønstertips, oppskriften er lastet ned og lagret ;) God helg til deg!

  SvarSlett
 10. Så nydelige jakker! Det er vel ikke alle som orker å strikke til trillinger?! Flott gjort av deg :)
  Og bildene er rett og slett vakre.

  SvarSlett
 11. Ikke noe sak å få babyer i din omgangkrets. Supersøte jakker

  SvarSlett
 12. Aldeles nydelige jakker, alle tre! De blir nok godt mottatt :) Veldig fint det mønsteret og god er du som strikker 3 like på tynne pinner! Om du skulle være interessert så har jeg en hespe av Abuelita 3tråd i ubleket liggende som jeg ikke skal bruke selv. Det blir litt tynt for meg;) Jeg vet at Pickles har solgt ut mye av garnet allerede.

  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 13. Tre søstre på en gang!!!!! oh my :-)
  Meget meget fine jakker!!! Fine og enkle, og som altid så smukke billeder!

  SvarSlett
 14. Åh, så flotte jakker! Heldig trillingmamma! :)

  SvarSlett
 15. Nydelige jakker, nydelige farger og nydelige bilder! Takk for super inspirasjon!

  SvarSlett
 16. Fantastiske jakker! Og flott at du orket å strikke 3 på en gang. Det kommer sikkert trillingforeldrene til å sette pris på :)

  SvarSlett
 17. Nydelige jakker og fantastiske farger! Jeg har strikket dette mønstret selv, men jakken min ligger foreløpig umontert i strikkekurven, for han som skulle få den vokste fortere enn jakken;) Men får dra den frem å montere den nå for det har kommet et nytt tilskudd i venneflokken og han er ikke blitt for stor enda :)

  SvarSlett
 18. Wow, tre på en gang. Imponerende. Og effektivt :)
  Jakkene er superfine. Takk for tips om mønster!

  SvarSlett
 19. Så herlege og flotte jakkar :) Og nydelege fargar. Dei blir nok gode å ha.

  SvarSlett
 20. Å, helledussen, jeg sier igjen som jeg har sagt før, du er fantastisk, for en heldig trillingmamma! Tenk å ha ei venninne som deg som strikker i søvne! Ha en herlig helg hos deg og dine! klem fra meg

  SvarSlett
 21. Wow! Tre liker jakker samtidig! Det er ikke dårlig. Kjempefine er de, og det fineste er fargene....ingen typiske jentefarger. Jeg liker alle tre:)

  Riktig god helg til deg også!

  SvarSlett
 22. Såå fine jakker:-) du er tålmodig som har strikket 3 like..Men så heldige jenter som kan holde varmen i fine ulljakker:-)
  Ha en fin strikkehelg:-)
  Lene

  SvarSlett
 23. Nydelige jakker. Elsker fargene du har valgt på dem. Både grønn og lilla er jo absolutte favoritter hos meg. Rosett mønsteret er så lekkert. La opp til en slik jakke en gang jeg også, men så var det en liten skjønnhetsfeil på ermet så jeg rekte opp det lille jeg hadde strikket. Får legge opp til en ny en gang. Du tar også kjempe fine bilder. Imponerende å strikke tre like jakker etter hverandre også.

  SvarSlett
 24. Skjønner godt at folk har "hermet" etter din variant - syns de ble mye finere! Og heldig de tre jentene som får disse!

  SvarSlett
 25. Nydelige jakker, jeg har alltid drømt om å strikke denne jakken men aldri gjort d. Men jeg evner ikke å strikk på pinner mindre enn 3, så spørs om jeg skal begi meg ut på denne omregningen :) Vi får se ;) Heldige trillinger iallefall ;)

  SvarSlett
 26. Tusen hjertelig takk for tips! Det var noen nydelig jakker.

  Mvh
  Ingrid

  SvarSlett
 27. Kjempe flotte jakker!! Og så stas det må være å få hjemmestrikka gave til trillingene! :)

  SvarSlett
 28. Disse var nydelige! Også så raskt du må ha strikket! :)

  SvarSlett
 29. Så flotte jakker! Hadde jeg bare sett bildet i Dale-katalogen hadde jeg nok ikke tenkt det samme, men med din vri uten krage og i flotte klare farger ble jakkene helt nydelige! Har lagret oppskrift, disse må prøves :)

  SvarSlett
 30. Utrolig fine jakker! Jeg har oppskriften arkivert, men får aldri rota meg til å strikke den!

  SvarSlett
 31. For en tolmodighetsprøve, tre på rappen! De er kjempefine! Så gøy at du strikket de i tre forskjellige garntyper, det blir som en ministudie der du om en stund kan se hvilken jakke som har holdt seg best :-) Gratulerer til trillingmamma'n!

  SvarSlett
 32. De ble jo bare kjempefine:-) Imponert over at du orket å strikke tre like:-) God søndagskveld! Hilsen fra Marianne

  SvarSlett
 33. Imponert! Men verdt det. Like fine alle 3;)

  SvarSlett
 34. Åh så utrolig flotte babyjakker, heldig små jenter! :)

  klem fra swimzy

  SvarSlett
 35. Heldige små nurk! Og heldige mammaen! Og sikkert pappaen og, gitt at han bryr seg om garn og mønster og sånn ;)

  SvarSlett
 36. De er superfine! Jeg kan virkelig godt lide, at du har strikket de to af dem i så fine og klare farver.
  Og så tror jeg, at jeg ønsker god søvn og held og lykke til forældrene og de tre små piger - jeg synes, det var rigeligt hårdt at have en baby af gangen :)

  SvarSlett
 37. Så fine jakker. Og heldige jentene som får så fine gåver :)

  SvarSlett
 38. Kjempefine jakker, kjempefine bilder :-)
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 39. Du har inspirert meg til å strikke ei slik jakke også! Kjempefint mønster, som jeg faktisk hadde fra før, men ikke hadde sett to ganger på engang, før du viste fram hvor fin jakka kunne bli uten kragen!
  Jeg skal legge ut bilder av jakka mi nå, på "inneliv"-bloggen min, og så linker jeg til både deg og Dalegarn!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.