15. januar 2014

Sløydsynder

003

Jeg falt pladask for Sløydsynder, et kalenderprosjekt der tre kunstoghåndverkstudenter (pluss venner) morer seg med å stille spørsmål om hva som er FYFY i håndarbeid, og hvem som bestemmer det?

Jeg må innrømme at teksten 12 sløydiga synder att känna til och strunta i, river litt i sjelen, siden det er temaer der som jeg synes er FYFY, klippe med tøysaksa i papir feks. Ik! Og strunta i baksiden av broderiet, det sliter jeg litt med. Ingen andre enn meg ser det, men jeg er veldig opptatt av det.

Og så lo jeg veldig av å slöjda (strikke/hekle) med akrylgarn. Jeg tror særlig vi skandinaver er opptatt av naturmaterialer og at det ikke skal finnes et kunstfiber i strikkinga vår (med unntak av sokkegarn). Jeg tror det er endel sterke meninger og ømme tær her, på Ravelry er et av de mest brukte garnene 100%akryl, så alle kan ikke være like opptatt av at det må være ren ull.

For all del, jeg er naturmaterialedame på min hals, så akrylgarn blir bare liggende her, men jeg morer meg litt over at det havnet som en sløydsynd.
Hvem bestemmer?001

I år har vi valt att utforska slöjdsynden. Vad är en slöjdsynd, vem bestämmer vad man får och inte får göra när man slöjdar? Finns det överhuvudtaget några regler, och om det gör det, vad händer med den som bryter mot dem?

Morsom kalender, altså.

Og det er jo bare januar ennå, så kalenderen går an å bestille på nett på hjemmesiden deres. 8 kommentarer:

 1. Min stofsaks får ikke lov til at klippe papir! Derimod strikker jeg nogle gange med kunsstoffibre til de uldsarte, men det er ikke rart at have i hænderne. Sjov kalender, og vi bestemmer jo heldigvis selv, hvad vi vælger at gøre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, stoffsaksa er MIN bare MIN! -har jeg fortalt ungene. Men jeg har kjøpt inn flere sakser, sånn at det skal være mulig å være kreativ uten at jeg blir sur.

   Slett
 2. Kult! Av og til er det godt å få sine egne "særegenheter" slengt i fleisen. Stoffsaksene er mine, og det er baksidene på broderiene også. :-)

  SvarSlett
 3. Jeg innrømmer å ha sprunget med saks ..bare for å se hva som skjedde liksom... Men baksiden av broderiet (strikketøyet) må være i orden! Men akr.... eh, klarer ikke å skrive det engang :)

  SvarSlett
 4. Oj,oj den der hadde jeg ikke klart å ha på veggen en gang!
  Stoffsaks i papir er den verste synden jeg kan tenke meg når det handler om "sløydsynder" hvis man investerer i en god saks blir den ødelagt bare med litte bitte grann papirklipping. Hadde en gang ei veldig god saks og for sikkerhets skyld merket jeg den med en hempe for at ALLE i huset skulle ligge unna saksa mi.
  Akrylgarn liker jeg ikke, det er ekkelt og ha på seg og ikke særlig godt å strikke med og brannfarlig også.
  Brodere gjør jeg ikke, men kan tenke meg at om jeg gjorde så skulle baksiden også være fin - akkurat som vrangen på strikketøyet.
  Man får ha sine egenheter og så kan alle andre gjøre som de vil:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes den er festlig, og det rykker i øyekroken når jeg ser stoffsaks blir brukt til annet enn stoff, og stygge baksider på broderi )

   Slett
 5. Så morsom kalender! Akryl er bannlyst her også ;)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.