15. desember 2013

Strikkevettregel 12: Si ifra i tide

036

Yngstebroren min er et eksempel til etterfølgelse.

Han spurte i sommer om det var sjans å få strikket Mariusgenser til ettåringen sin, og da er det så utrolig lenge til jul, at det er null problem å love gull og grønne skoger. Så klart! - sa jeg.
Jeg hadde også vett nok til å si at det er flere strikkere i familien da han hadde lyst på en til seg selv.
Så klapp på skuldra til oss begge, for å si ifra i tide - og for å bevare strikkelysten med å si ja til bare den biten jeg hadde lyst til.

Mønsteret er fra Sandnesheftet Klassikere 0-4, der denne genseren troner på forsiden.
Ettårsstørrelsen syntes jeg ble litt knapt for en halvannetåring, så jeg strikket til to år.

026

Da har hun trolig genser leeenge, siden jeg fikk overtalt fireåringen til å ta den på, om enn litt tettsittende. Målet var å få tatt et bilde med noen inni, siden det slår genser liggende på gulvet, og alternativene da var fireåringen eller meg. Marius-selfie med trettiseksåring inni toårsgenser skal dere slippe.


001

Genseren ble strikket i høst, og bildene ble tatt da det ennå var oktober og ok lys ute (jepp, jeg har mørketidsblues), og egentlig skulle jeg vel ikke blogget den før julaften, men halvannetåringer kan ikke lese. Ha!

Mønsteret er egentlig litt pussig, det virker som om designeren litt sent kom på at man skulle felle på rundfellingen, og så feller man som gal på slutten. Det gjør at den blir litt bølgete, men det kom seg heldigvis etter en vask (bildene ble tatt FØR vask, jeg måtte gripe sjansen da det var fint lys) . Mulig jeg legger inn en fellerunde til  på et av de ensfargede feltene neste gang.

Og jeg ville ha rød hals, for det varierer litt på mariusgenserne, om det røde feltet bare er litt rundt halsen, eller i vrangborden også. Rødt skulle det være!

045

Det ble tid til lue også.

Jeg kan tipse om at Mariusboka nå selges billig på Platekompaniet.no, 99,- for ei bok med Mariusgensere, Mariusminiskjørt, MariusZaloflasketrekk, Mariusputer, Mariusheldress, Mariusvognteppe, MariusIpadtrekk osv.

Selv har jeg brukt Sandnesheftet Klassikere 0-4 år som har småstørrelsene.

Og garn? Lanett på pinne 2 (jeg strikker løst, og må justere med pinnestørrelsen). Våre erfaringer med Lanett er gode, det holder seg bra i bruk på mine unger, tross mye bruk som barnehagegensere.

Vil du ha mer Mariusinspirasjon?
Anbefaler Daria sin blogg for flotte bilder av mariusgensere. Mye gode fargevalg, særlig liker jeg den lilla, den grå og den grå/grønne versjonen hennes.

Og hva med en ensfarget, og mønsteret i relieff med vrangmasker? Ta en titt hos Gurimalla

12 kommentarer:

 1. Så søt fireåring du ha! Flott genser. Jeg gir selv to slike gensere i str 8 år i julegave til mine nieser. Støtter ditt kloke valg å strikke i str 2 år istedetfor voksen herrestørrelse. Fornuftig! Ønsket deg gode førjulsdager.

  SvarSlett
 2. Så fin genser! Og hyggelig at du linket til meg. Garndilla = gurimalla :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Aiai! Rettet opp, litt søndagssløv der. gitt.

   Slett
 3. Denne slår aldri feil :) Kjekt når folk spør etter strikketøy men det gjelder å kjenne sine begrensninger ja !

  SvarSlett
 4. Den er bare blevet fin! Og helt enig i, at der skal prioriteres i gavestrikningen og at nej godt må siges, også til dem der værdsætter strik :)

  SvarSlett
 5. Nydelig liten freåring! Slike smil skulle man kunne kjøpe på boks, de lyser opp selv den mørkeste mørketida.

  Har enda ikke strikket Mariusgenser, noen strikkeoppgaver må morfor fortsatt få :-)

  SvarSlett
 6. Høres ut som gode strikkevettregler. Her i huset ønsker folk seg gjerne ting dagen før. Det går ikke fullt så bra.

  Fin genser som nok kommer til å passe i noen år. :)

  SvarSlett
 7. Jeg fikk også et ønske presentert i høst; Mariusvest. Jepp, kjapt og greit, tenkte jeg... Jommen tok det lengre tid og var hundre ganger mer knotete enn først antatt.

  SvarSlett
 8. Så fin den ble, twinsen har også hver sin, de ligger i barnehagen og blir brukt under barnehagedressene. Nå strikker jeg på en vest fra boka du anbefalte, 'børnstrik på pinde…' det er 3. plagg fra den boka så den var nyttig, men, puh, denne vesten var kjedelig. Snart i mål, da skal det strikkes Marius i rundfell til meg selv! Ha en fin torsdag hos deg og dine!

  SvarSlett
 9. I dag kom det en dame løpende etter meg og ropte "du er blitt nevnt i bloggen til monstermønster" jeg måtte bare le,jeg som har hatt tørke i 2år:) hihi tusen takk for fine ord om bloggen min,du er super snil :)

  SvarSlett
 10. Åh, for en herlig unge du har, det er det første som slår meg. Også skriver du som vanlig så bra :) Foreløpig har jeg kun strikket mariusgenser til hunden, men holder på med en mariustunika-ufo til meg selv. Den blir bare ikke prioritert så ofte (jeg må tenke mens jeg strikker den, så da er det sånn "sitt for deg selv og ikke snakk med noen strikk").

  SvarSlett
 11. og lillebror og niese ble fornøyd med produktet.
  Genseren skapte oppstandelse i bhagen

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.