17. oktober 2013

Ull i bruk - genserbeholdningen 2013

024

-Hva er det hun driver med NÅ, da? spør hundelufteren til hunden sin, idet de passerer en hage der en kvinne med kleshengere og gensere går til angrep på et stakkars kirsebærtre.
-Jeg har hørt om hagenisser og utedekorasjoner, men gensere? I et tre? Har de ikke råd til skap?

Jeg har telt over ullbeholdningen i klesskapet i anledning at fjellene fikk melisdryss, og bilen fikk nye sko.

I'm prepared. Bring it on, winter!

Og da er det jo moro å dokumentere hva som var der, og hvordan de har holdt seg i bruk, og om de har vært brukt.

028

Genser 1 (rød i fronten) Wisteria som jeg strikket i 2010. Den er nydelig, flotte fletter og rødt er kledelig og deilig i fargeløse vinter. Med tiden har jeg vasket den litt hardt, og den har krympet ørlite og er blitt litt kort. Kan ennå brukes, men skulle gjerne hatt den litt lenger, siden jeg stadig drar i den. Dobbel shetland soft har holdt veldig bra, nesten ingen nupper.

Genser 2 (hvit angoragenser) Lun genser som jeg nettopp har fullført. Den er utrolig myk, og prefereres stadig. Jeg har en butikkstrikket angoragenser som har gitt seg med den verste røytinga, håper og tror det slår inn etterhvert her. Hvor mye hår er det i en angoragenser?En gang tar det slutt. Superfin til alt det svarte tøyet mitt.

Genser 3 (grå strukturjakke) Strukturjakke strikket i 2012. Denne bodde jeg i i fjor høst. Struktur + lang jakke er en vinner, og knappene er kule. Den har dessverre strukket seg, trolig pga litt løs strikk og at det er mye tyngde i en lang jakke, så den er ikke lenger lårkort, men knelang. Funker derfor litt dårlig til mine korte høstjakker, men passer under parkasen.

Genser 4 (brun alpakkaribbegenser) fra 2007 (hohoho, for et gammelt blogginnlegg! aiaiai... langt hår og greier) Alpakkaen har strukket seg litt, så det er litt orangutangarmer på denne. Men den er god og varm. Den er fra min brune bølge, og ikke i bruk så mye i det siste, for jeg fikk litt nok av brunt. Men den har holdt seg bra i bruk, kan nevne at alpakka fra Du store alpakka anbefales veldig.

Genser 5 (lysegrå) Viften! Strikket som høygravid i 2009, og den er ennå superfin! Under armene har den tovet seg helt, og det nupper litt her og der, men ikke så ille som mykheten skulle tilsi. Denne er vel den jeg har fått mest komplimenter for, så om du vil ha strikkekomplimenter for klærne dine, strikk Viften. Feminin, og fin til både høygravide og ikkegravide.

Genser 6: Jakka Eng fra 2010. Veldig anvendelig jakke, og har en grei lengde. Jeg kunne valgt en litt sprekere farge, men det er greit med en allrounder som går til alt. Garnet har holdt seg godt, bare litt nupper. Knappene har ikke holdt seg like godt, men det har noe med hvordan jeg har behandlet jakka, siden den blir slengt hit og dit, og porselensknappene fra Snellaogpetronella er nettopp av porselen. 2 medlemmer i rockebandknappene har avgått med døden, og blitt erstattet av nye bandmedlemmer. That's rock and roll!

Genser 7: Genser i Eskimo, helt bakerst fra 2009. Den er kjekt med en skikkelig tjukk, heftig varm ullgenser til de dagene det er så kaldt at man lurer på hvorfor man gidder å bo her i nord. Det holder med en, for den blir ikke brukt aller mest, for den er heftig varm innendørs. Eskimo er nuppete, men en omgang eller to med nuppefjerner gav genseren nytt liv.

Genser 8: Min favorittstrikkehistorie; barselgaven som passet tilslutt til meg selv. Strikket fra toppen og ned, og da jeg skulle dele til ermer, skjønte jeg at denne ble så vid at den passet ikke til ettåringen, men til trettienåringen. Jeg har brukt den ihjel, så det er på tide å strikke en ny, tynn ullgenser. Men det var det det med å mote seg opp til å strikke en genser til voksen på pinne 2,5. Men i brukstid er det så utrolig verdt.

Genser 9 (ikke på bildet) Starling fra 2012. Tynn genser på pinne 2,5, men nupper noe så inni hampen. Ser gammel ut etter kort tid. Æsj.

Genser 10: (ikke på bildet) Skovtur fra 2011. Nuppet masse. Og så var jeg ikke så glad i turkisblå som jeg trodde da jeg strikket genseren. Gitt bort.

041

Konklusjon:
Jeg kommer ikke til å fryse.

Det kommer til å strikkes flere gensere og jakker til meg selv. Jeg bør skrive meg bak året at halvparten av ullgarderoben er i grått, så det er lov med andre farger. Jeg er allerede i gang med en jakke i svart og hvitt, og har garn til en i svart, men så bør det komme litt mer farger.

Får jeg se dine gensere?

35 kommentarer:

 1. Slike innlegg er morsomme å lese! Ble litt inspirert til å lage et lignende selv (og du tillater at jeg hermer etter din kreativitet;) ) Jeg likte veldig godt den røde genseren. Og så må jeg bare si, WOW, så annerledes du så ut på bildet fra 2007. Nesten ikke til å kjenne igjen ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, kanskje det bare er håret og crappy innelysbilde? Bloggen fra den tiden er heller ikke til å kjenne igjen.

   Og herm ivei! Sånne innlegg elsker jeg å lese! Folkeopplysning på sitt beste.

   Slett
 2. Wisteria er så fin, synd den er blitt kort! Veldig kjekt å høre om kvaliteten på garnet, det er utrolig irriterende når et strikkeplagg nupper eller siger en hel masse. Imponerende garderobe, blir gøy å se fargepåfyll etter hvert!

  SvarSlett
 3. Her var det mange flotte gensere! :-)
  Om du kan få se mine gensere?...vel...det var en sommergenser, men den ble visst også gitt bort... som de andre genserne jeg har strikka...;-)
  Gleder meg til Nesna-tur neste uke :-)

  SvarSlett
 4. Interessant inlegg! Og Wisterian var jo så flott at den inspirerer til kopiering ;)

  SvarSlett
 5. Kjekt med erfaringer! Selv har jeg kun strikket tro ordentlige plagg til meg selv, hvorav en ble aaaaltfor stramt strikket og derfor ble byttet bort i fjor *argh*, men de andre to er plagg jeg virkelig di-hi-higger! Kanskje jeg må folkeopplyse litt, jeg også.

  SvarSlett
 6. Tro som i tallet tre - fordi jeg først skrev to, men så kom jeg på at det egentlig var tre, og fordi det i korrigeringen snek seg inn en skriveleif ;)

  SvarSlett
 7. Et herlig blogginnlegg. Man kan jo undres på hva naboer og forbipasserende tenker når man har fotoshoot i hagen. Hihi! Kanskje de tror du rigger til loppemarked? Iallfall måtte jo det være såkalt finloppis med alle de flotte hjemstrikka jakker og gensere. Du har mye og velge i! Selv har jeg ikke strikket så store plagg til meg selv på åresvis, bortsett fra et unntak: Skappelgenseren. Den ble fin, men jeg følte meg som ei "bombe" i den, så den solgte jeg. Blir spennende å følge med på ditt sort/hvitt prosjekt og evt fargerike prosjekter fremover!

  SvarSlett
 8. Moro med blogginlegg med ulltøy i bruk og erfaringer. Hm, vet ikke om jeg tør gjøre det samme, har strikket så mye til meg selv at det nesten er flaut. Har ihvertfall dobbelt så mange ullplagg liggende hvis ikke mer. Det får bli et selektivt utvalg tror jeg. :)

  SvarSlett
 9. liker humoren din, om æ ikke har sagt det før =) Og historiene her får mæ til å smile og tenke at strikkeprosjekter har faktisk sine egen historier.

  SvarSlett
 10. Hoj, mye fin ull! Inspirerende lesing. Har genserplaner til meg selv, men må få bukt med strikkevegringa først. Tror det holder på å løsne(pjuh!).

  SvarSlett
 11. Så mye fin ull på et sted ;) Frister med eget innlegg, får se hva jeg har av ull!

  SvarSlett
 12. Det er da helt normalt å henge opp ullplagg i trær? Hvis ikke er jeg også ute på tynn is altså. *fnis* Plommetreet vårt blir til stadighet dekorert.

  Fin gensersamling. Den jeg husker best er "barselgaven", den gjorde inntrykk. Kjekt å høre hvilke garn som holder seg fint og hvilke man bør styre unna. Nupper er skikkelig æsj.

  SvarSlett
 13. Flott blogginnlegg! Gøy å sjå kva du har i skapet! Ja, det er nok fleire som skulle tatt ein kikk inn bakerst i skapet... Kanhende eg skal vise fram brurejakka eg strikka då me gifta oss for 15 år siden?? Heilt einig i dine innspel om Drops lace i Starling-innlegget, eg sleit også skikkeleg og grua meg til kvar runde med Lacegarnet då eg strikka Camomille med det.

  SvarSlett
 14. Morsomt! Ull-i-bruk-innlegg liker vi! Kan ikke lage noe lignende innlegg selv - for utrolig nok er nesten alle mine ullgensere kjøpt ferdig. Til gjengjeld har jeg sikkert førti par votter...

  SvarSlett
 15. Supert innlegg! Jeg digger "strikk i bruk"-innlegg - spesielt med din morsomme snert.

  Så mange flotte gensere du har i samlinga di! Veldig fint å lese om hvilke garntyper som holder seg godt og hvilke som ikke gjør det.

  Ble veldig inspirert så tror det kommer et lignende innlegg hos meg - må bare få samlet sammen "kolleksjonen" min;-)

  SvarSlett
 16. De vaskes mindre enn andre plagg, men det blir av og til en omg i vaskemaskinen. Snill vaskemaskin som ikke spiser ull, så alt kan i den. Og tørkes flatt etterpå. Barnegenserne er litt mer interessante mht vask, de går oftere i vask pga hardere bruk. Like fullt, de holder seg stort sett bra, selv alpakkaen.

  SvarSlett
 17. Så mange flotte plagg du har strikka, og for eit inspirerande innlegg :) God helg.

  SvarSlett
 18. Herlig innlegg! Kjenner meg litt igjen med nabodama, men da har de iallefall litt å snakke om tenker jeg... Fin vinterkolleksjon du har og du kommer garantert til å få bruk for den. God helg!

  SvarSlett
 19. Kjekt innlegg! Like å lese om hvordan plagg og fiber har holdt seg over tid. Det er jo alltid noe som ikke blir særlig brukt allikevel også;) Liker godt Viften du har strikket!

  SvarSlett
 20. Jeg blir litt småmisunnelig når jeg ser strikkeplaggene dine. Jeg er dårlig på å strikke til meg selv, og nå fryser jeg!

  SvarSlett
 21. Jeg viste jo frem sokkeskuffen for kort tid siden, så kanskje genserene får lufte seg litt også. jeg strikket pinlig mange gensere til meg selv i fjor, samt noen i år, så det er litt å ta av. Dine er fine, Wisterian er helt fantastisk! Jeg har ikke træt i hagen, men hekken brukes ofte som oppheng til diverse strikkede plagg. Godt vi har liten hage uten særlig innsyn, så jeg ikke kan forveksles med galningen på hjørnet... :)

  SvarSlett
 22. Kjempeherlig innlegg og flotte plagg!

  SvarSlett
 23. Artig å lese om hvordan gensre og jakker har holdt seg i bruk! Wisteriaen har jeg siklet på leeenge, skjønner godt at du ikke vil gi den helt opp.

  SvarSlett
 24. Hahaha, jeg har 20-30 stykker, så det bliver ikke lige foreløbigt jeg får taget mig tid til sådan en gennemgang. Jeg gennemgår dem dog ca. hvert halve år og giver de, jeg ikke længere er interesseret i, videre til genbrug eller til veninder.
  Dejligt at læse din gennemgang - og fine sweatre :)

  SvarSlett
 25. Så gøy å se så mange samlet. Tror jeg skal ta meg en tur i skapet jeg også!!!! Takk for inspirasjonen!!

  SvarSlett
 26. Så flott samling! Takk for titten og så heldig du er med massevis av kommentarer, riktig herlig! Ha en fin, fin, lørdagskveld og Happy Knitting!

  SvarSlett
 27. Imponerende, og jeg skulle ønske jeg kunne vise til bare en brøkdel av samlingen din....
  Har jo en plan om fornyelser men så er det jo så mye morsommere og strikke til andre.
  Er jo ikke helt klelaus så da blir det nok aller først nye tynne sokker for der oppdaget jeg til min store forskrekkelse at siste paret med hjemmestrikka synger på siste verset!

  SvarSlett
 28. Godt å vite du ikke trenger å fryse :-) Har blogget et lite utvalg av min ull også, skal nok holde varmen jeg og. Nyt høsten!

  SvarSlett
 29. Flott innlegg du har laga. Artig å lese og sjå tilbake! Eg kunne nok ikkje vist fram så mange genserar/jakker som du, sidan eg har strikka mest tilbehør til meg sjølv.... Skal prøve å endre på det, trur eg. Ha ein fin søndag!

  SvarSlett
 30. Fantastisk hvor mye flott du har strikket! Og veldig kjekt med innlegg om hvordan plaggene fungerer i bruk!

  SvarSlett
 31. Må le, du skriver så morsomt! Og så har du en fantastisk kolleksjon av strikkeplagg! Jeg har enda ikke strikket et eneste stort plagg til meg selv. Og det blir vel lenge til jeg faktisk gjør noe med det, men jeg lar meg imponere og inspirere av samlingen din.

  SvarSlett
 32. Så flott med kommentarer om hvordan jakker/gensere oppleves i bruk. Det blir mest småstrikk på meg, du har strikket mye flott!

  SvarSlett
 33. Fantastisk! Jeg er superimponert over mengden av flotte ullplagg!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.