21. august 2013

Lene Holme Samsøe = flink

Untitled

Lene Holme Samsøe er produktiv for tiden. I vinter kom heftet Babystrik på pinde 3, her kommer oppfølgerne til suksessen. Jeg klarte ikke vente til norske nettbutikker hadde fått dem inn, så jeg bestilte fra Rasmilla.dk i Danmark (to hefter + porto til Norge = 262 kr danske= 289 norske) som har rask service, bestilte fredag kveld, og mandag var de i postkassa. (Et ps om nettbutikken; hun har 130 kr som default porto, men justerer porto til reell porto ved betaling, så jeg betalte 55 danske i porto istedet for 130)


Untitled

Ok, for de av oss som slumper til å kjøpe alt hun lager av hefter og bøker, så er det gjengangere i disse heftene. Morfartrøyen, Bella, endel av vestene, prikketrøyen. Men de er bra presentert, og kommer i litt andre versjoner, nye størrelser og jeg synes konseptet med masse oppskrifter som passer til en strikkefasthet er veldig bra - for da har du mange forslag på garn, og kan få ideer til garn du allerede har, eller se hvordan ulikt garn påvirker resultatet.

Det er rene linjer og fine detaljer. Og klær som kan brukes i barnehage/skole og til pent. Og helt greie oppskrifter, dansk er ikke vanskelig å strikke på.

Vesten over har hun laget før, men med mindre pinnetykkelser, og smalere flettedetaljer, andre fletter osv. Denne var også fin!

Untitled

Så en som ligner på Alfred, en av mine barnefavorittgensere. Finnes både i babyheftet og barneheftet. Strukturen er nesten lik, men med fine detaljer som striper på bærestykket, kontrastfarge på halsen, liten lomme. Bra! Mer struktur til folket!

Untitled

Bølger er bra - og på mange ting for tiden. Fint på bærestykket.

Untitled

Prikketrøyen MÅ jeg ha selv. Evt må jeg overtale datteren. Hun var ikke helt der, hun ville ha en Bellagenser til. I lilla.

Den stripete genseren ved siden av var bra. Striper er ikke feil. Det er en påminner om at striper ikke bare trenger være like brede, tynne striper er fint.

Untitled

Jeg strikket morfartrøyen i Babystrik på pinde 3, og i barnestrik er den i glatt utgave. Snygg. Gutta boys blir plutselig litt større gutter enn smågutter når pengenser kommer på.

Alle modellene kan sees hos sommerfuglen.dk, her er babyheftet og her er barneheftet. 

Ja, jeg burde tatt betalt for å skrive en så overlykkelig omtale. Men neida.
Men hatten av for fine hefter. Jeg vedder på å se dem mye omtalt i nordiske strikkeblogger i høst og vinter.
Feks her hos Lykkefanten, der du kan vinne et signert hefte og lese interjuv med Holme Samsøe selv.

Og vi vil ha prikketrøye til voksen, Lene!

20 kommentarer:

 1. Mye fint alså! Jeg har kjøpt inn til prikketrøje, men har ikke kommet i gang. "Skal bare" først ;) Den gjør seg nok i voksen versjon også, jeg elsker prikker!

  SvarSlett
 2. Må definitivt klikke hjem i hvertfall den med de største størrelsene!
  Og du; Monstermønster er også = flink :-)

  SvarSlett
 3. Lene Holme Samsøe er et nytt bekjentskap for meg, og jeg ble helt betatt av Babystrik på pinne nr 1. Det var kanskje derfor skuffelsen var ekstra stor da jeg så at det var hun som hadde "designet" Enkel strikk fra Sandnesgarn - i overkant inspirert av særlig Pickles sine design og til dels ren rip off spør du meg :/ Nå har jeg inntrykk av at Sandnesgarn er verstinger på å lage kopier av andres design, så kanskje er det de som har bestilt nettopp dette. Men det ga en vond smak i munnen og fristet lite å kjøpe - og smitter også litt over på nye hefter fra henne :( Irriterende ettersom det ser ut til å være minst like fine oppskrifter i dette heftet som i pinne nr 3-heftet!

  SvarSlett
  Svar
  1. For all del, mye likt i akkurat det enkel strikk-heftet. Men det er jo ikke bare hos Pickles man ser runde bærestykker, sjalkrager, omslagsjakker og rette fasonger, men ganske mange steder på ravelry.

   Synes forsåvidt det var et ganske kjedelig hefte, likte hettelua på forsiden og et trekantteppe inni, men det var alt. Enkel strikk er visstnok strikk på tykke pinner, og da blir det litt mindre anvendelig, synes jeg.

   Om du senere en gang kommer over skuffelsen; kan jeg anbefale Sandneshefte 0808 Sandnes alpakka 0-4år og Sandnes mix 0910, hefter som hun også har designet. To av mine yndlingshefter.

   Slett
  2. Det siste har jeg - jeg hadde bare ikke fått med meg at det var hennes :)

   Jeg er enig i at mye ligner på hverandre i strikkeverden, men om en i tillegg ser på fargebruken i det heftet så blir det så mye at det blir påfallende. Det er ikke lenger bare ett mønster som ligner... Og så synes jeg det er ekstra ille at en så stor aktør som Sandnesgarn oppfører seg slik overfor en liten aktør som Pickles.

   Men når det er sagt er jeg stygt redd for at prinsippene står for fall allerede i morgen og at visakortet må ta en tur innom en dansk nettbutikk! Jeg så ihvertfall ingen mønster jeg kjente igjen på bildene dine :)

   Og: tusen takk for strikkebokanmeldelser! Jeg leser, og bestiller ofte opp etter tips fra deg :) (Se forresten at Den store guttestrikkeboka kommer 30. september. Den har jeg bestilt!)

   Slett
 4. Så fine oppskrifter! Disse må jeg ha :)

  SvarSlett
 5. Så rart, satt akkurat og tenke "lurer på når hun kommmer ut med hefte nr 2". TAKK for at du følger med slik at vi andre kan følge etter ;) Må bestilles straks ;)

  SvarSlett
 6. Visst er hun flink - jeg har også fått heftene i hus i dag! Jeg vet ikke om det egentlig er oppskriftene, eller om det er måten de er presentert på, heftene er i alle fall ualminnelig lekre og inspirerende. Her i Norge er det dessverre sånn at Sandnes garn har distribusjonen av disse heftene, og de selger dem bare til butikker som forhandler Sandnes sitt garn. Derfor blir det ingen hefter å finne hos f.eks Malsen og Mor... Men sånn er livet.

  SvarSlett
 7. Ja, kjempefine hefter!
  Men hvordan ble det 262 kr??? 129 kr pr hefte og 130 kr i porto + kurs på 1,07... ?

  SvarSlett
  Svar
  1. 130 kr er standarden i porto, men den justeres ned til reell porto ved betaling. Hurra for det.

   Slett
  2. Og at hun trekker fra dansk moms. Og at 262 er i danske kroner, jeg ser jeg må rette hovedinnlegget, for det blir jo 280 i norske. Takker!

   Slett
  3. Kjempefine hefter! Jeg er veldig glad i designet hennes. =O)
   Men justerer de ned portoen automatisk?.. Jeg har bestilt akkurat de samme to heftene, og jeg betalte full porto.. (130,.dk) Har hørt fra flere om akkurat det samme, at portoen ble justert ned, men ikke hos meg...
   Ingunn

   Slett
  4. Hun justerer ned portoen når hun sender deg invoicen på paypal. Det gjorde hun iallefall da jeg bestilte.

   Slett
 8. Finfin "bokanmeldelse":-) Sier meg enig i alt du skriver;-)

  SvarSlett
 9. Ja, jeg er svak for holme samsøe sine design og "babystrikk på pinne 3" er et kjempefint hefte, men det her nye så såpass likt ut at jeg tror jeg kan spare noen kroner! ;-)

  Hun har jo mange flotte design hos Sandnes oppigjennom heftene da!

  SvarSlett
 10. To hoder, samme tanke. Vi er vel bare veldig fornøyde med Lenes designs :)

  SvarSlett
 11. Børnestrikkheftet blir et høstmust! Flott strikkebokanmeldelse :-)

  SvarSlett
 12. Kristine T. Davidsen24. august 2013 kl. 19:35

  Jeg gleder meg til å se dem. :-)

  SvarSlett
 13. Fnis. Flere som ikke kunne vente, ser jeg. :P

  SvarSlett
 14. Disse bøkene er akkurat hva jeg trenger, syns pinne 3 er litt for tynt. Så de nettopp hos Sandnesgarn og de har nettbutikk også;) Hun lager så mye lekkert:) Tror jeg må ut der en av de neste dagene, hehe!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.