20. august 2013

TAKK! -og lang, lang rekke

Untitled

Tusen takk for masse tilbakemeldinger på teppet i forrige innlegg, både på Ravelry, bloggen og på bloggens facebookside. Det varmer et bloggerstrikkehjerte! Jeg svever ennå.
Det er nesten så jeg gleder meg til det blir ordentlig høst, og jeg kan krype inn under det.

Etter en sånn höydare blir man litt sånn utladet. Og veldig klar for noe annet enn teppelapper og lappetepper. Jeg var nesten monogam hele teppeperioden, og strikket stort sett bare på teppet og en ting utenom, så jeg fikk akutt startabstinenser på en rekke nye greier jeg kunne begynne på bare teppet var ferdig.

Så da startet jeg på et par sokker bare for å få det verste suget unna, og tenke litt hva jeg vil bruke strikketiden på i høst.
Og se, de matcher den nye veska mi! (299,- på Lindex, men den later som den er fancyveske)
Klargrønt er jommen tingen, noe jeg gjenoppdaget da jeg strikket Aestlight. 

Jeg kjøpte mohairsokkegarn på Sjølingstad uldvarefabrikk i sommer, bare fordi jeg aldri har sett mohair nevnt i samme åndedrag som sokkegarn. Men mohair er flere ting. Dette er ikke den fluffy, røytende åttitallspusen som gav deg hårballer i halsen, men kan også være hår fra mohair-/angorageita. Det ytterste laget med hår er stivt, men glansfullt. Altså ganske robust, og derfor kan brukes til sokker. Bildet i hodet er raggsokkgarn som har penkjole på. Pent uttapå, men stivt. Dette blir ikke rett på huden for meg, gitt, men moro med nytt garn.


Untitled

Prosjektene stiller seg i kø!

Angoraen foran er en lun genser fra Pickles jeg startet på i desember i fjor, der alt er gått galt til nå og den fikk ligge og skamme seg noen måneder, men jeg aner en happy ending bare ermene blir ferdige.

Så er det to nøster Cinnia som trolig skal bli jakke til meg selv (ikke ferdig med svarthvitt ennå) om jeg klarer å treffe strikkefastheten, starten av ermet er allerede rekket opp en gang. Mykt, og sprettent garn.

Eskimoen skal sammen med litt flere eskimoer bli lue, siden jeg har latt meg overtale til å strikke voksen uglelue. 

Og lanetten bak er til Mariusgenser til minste tantebarn. Bror la inn juleønske, og juleønsker i august blir oppfylt av nissen, selv på pinne 2,5. Juleønsker 23.desember må regne med å bli avspist med pinne 25 eller spylevæske fra bensinstasjonen med sløyfe på.

Jepp, jeg har høsten klar!
Synd jeg har jobb og pendlevei, være sosial med familien og må sove om natten. Om jeg skal realisere alle strikkeplaner må jeg kutte noe. Sove om natten?

11 kommentarer:

 1. Koser meg med bloggen din — for en produksjon! Og så skriver du godt. Jeg gidder rett og slett ikke å lese dårlig norsk ;-)

  Hilsen Marie

  SvarSlett
 2. Oj vad många härliga projekt du har framför dig! Jag är mycket nyfiken på sokkegarnet från Sjølingstad. Jag undrar hur det håller. Teppen du har gjort är fantastisk!

  SvarSlett
 3. Jeg må tilslutte mig! Utroligt flot tæppe.

  SvarSlett
 4. Nå blir du nødt til å gå i sokkelesten - for at matchingen skal syns!
  Interesant sokkegarn - vil gjerne høre hvordan det går med de sokkene etter hvert.
  Og så blir det jo en spennende høst, ser jeg! Det blir nok sovingen som må kuttes ut ja, ettersom de andre alterrnativene er vanskelig å droppe. Jeg drømmer ofte om strikking, men har hittil til gode å strikke i søvne...

  SvarSlett
 5. Herlig å se garnet til høstprosjektene linet opp. Blir spennende å følge med videre;-)

  Kjempefin grønnfarge på sokkegarnet! Kjenner at jeg også, som andre over, er nysgjerrig på hvordan dette garnet er til sokker.

  Du får forresten prøve å kutte ut sovinga og se hvor lenge du klarer det, hoho:-p

  SvarSlett
 6. Så mange kjekke prosjekter i kø, og nå ble jeg nysgjerrig på mohairsokkegarnet. Lun genser ligger i min kø og, den egner seg bare ikke til baby-i-fanget-strikking. God høst til deg! og søvn-det er oppskrytt ;)

  SvarSlett
 7. å den uglelua var jo bare kjempestilig. lykke til meg alle planene. Jeg er mest i hekleverden på raverly og prøver meg på en cardigan av alle ting, men det er jo så gøy :)

  SvarSlett
 8. Så godt å vite hva man har foran seg :) Søvn er dessverre en nødvendighet, så da er det synd at pendlingen din innebærer at du kjører selv :)

  SvarSlett
 9. Ser ut som du går en kjekk strikkehøst i møte :)

  SvarSlett
 10. Gøy ay det er flere som har "høsten klar"... Her ser det ut til å bli mye fint!
  Og du, det teppet i forrige innlegg.... Jeg er SÅ imponert!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.