24. juli 2013

Lyden av strikking

Untitled

Jeg gleder meg til ferie.

Da skal jeg suse på langs av Norge mens jeg hører på svenske tjeier som sitter i et garderobeskap og snakker om strikking, jeg har nemlig rigget meg til med podcast på mobilen og en liten FMsender sånn at jeg kan høre på det på anlegget. Selv pendling ble mye morsommere de siste dagene etter at jeg ordnet med strikking på stereoen.

For å ikke fremstå som fullstendig diktator over spillelista i bilen, kan jeg røpe at de andre i flokken har reist i forveien, og slipper derfor å høre om garnbombing, bohustrøjor och flygplanstickning. Eller går glipp av. De går glipp av, tror jeg vi lander på.

Jeg har lastet ned alle episodene til Stickpodden, og synes at jentene bak Stickpodden lager en festlig sending med passe nerding, pasjon for strikking og så er det gøy å høre svensk. De har det gøy med strikkingen, og det smitter over! Heia, heia Karin og Elin! Og så er det litt moro at de har spilt inn mange av programmene i garderobeskapet, for der er det best lyd.

Av andre podcaster jeg har lastet ned til turen er Stick with us (enda en svensk), Stash and burn, Knitmore girls og når jeg går gal av bare strikking, litt Herreavdelingen, litt Ekko fra P2 og Livet med Trond Viggo Torgersen fra P2.

Noen andre podcaster jeg bør ta med til turen?

Og hvordan gjør jeg det rent praktisk?
Stickpodden har laget en grei forklaring (på svensk, såklart) om hvordan du gjør det til mobilen din av ulike merker. NRK har også forklaring på sine podcaster.

For å spille av via anlegget i bilen, har jeg en liten FM-sender som jeg setter i stikkontakten/sigarettenneren, og så plugger til mobilen. Deretter velger jeg samme frekvens på sender og på radioen, og trykker play på podcasten. Lyden av strikking sprer seg i bilen. Ah!

15 kommentarer:

 1. The Savvy Girls, Never not knitting, Just one more row, knit knit cafe podcast, Cogknitive, Twinset design, Commuter knitter podcast, Down cellar studio podcast, 2 knit lit chicks, twin needle, Jane and Jen knit funny er noen andre du kan sjekke ut.

  Stickpodden er litt ekstra spesiell å lytte til, da jeg er fra Kalmar der Elin og Karin bor og spiller inn podcasten sin.

  Velkommen til podcast-verden. Flott å høre på når du strikker også!

  SvarSlett
 2. Så morsomt! Dette visste jeg ikke om ... Nydelige nøster du har liggende på bildet her!!! Har så lyst til å prøve dette. Må finne ett prosjekt til det:)

  SvarSlett
 3. Takk for tipset! Ante virkelig ikke at strikkepodcaster eksisterte:-) Jeg skal også (endelig!!!) ha ferie ganske snart, og ettersom jeg først skal suse en bit av Norge på langs og deretter Sverige på tvers før båten til Gotland går, blir det myyyye tid til strikking. Med strikking i hendene og kanskje også på øret?

  SvarSlett
 4. Strikkepodcaster altså! Skjønte jo at de fantes, men jeg har ikke hørt konkrete navn før nå :) Nydelig garn du har på pianoet, veldig godt å strikke av. Prøvde det ut i forrige prosjekt som ligger øverst på bloggen nå, og jeg har mer av dette garnet ;)

  God tur på ferie!

  SvarSlett
 5. Svar
  1. Det er en lydfil du kan laste ned og spille av på feks mobilen eller ipaden eller dataen din. Radioprogrammer kan feks lastes ned fra NRK sin nettside og høres på når du vil. Jeg har også sett podcaster beskrevet som en lydblogg.

   Videopodcaster finnes også, flere høyskoler bruker det i fjernstudier. Og noen strikke-videopodcaster finnes også, men de har jeg ikke sjekket ut.

   Slett
 6. Så herlige farger! Jeg ELSKER PureWool fra Pickles. :D

  Podcasts har jeg ikke kommet meg helt inn i. Det står på lista. :P

  SvarSlett
 7. Podcaster er geniale;) Ta deg en tur på biblioteket og lån med deg en spennende lydbok. Kos deg på ferie når den tid kommer!

  SvarSlett
 8. Ah stilig! Har ikke hørt om dette programmet enda -skal helt klart sjekkes ut! Herreavdelingen er utrolig artig synes jeg, samt Radioresepsjonen. Jeg hørte på lydbok i bilen i sommer, et glimrende alternativ til radioen (og med Digibok kunne alle plugge hver sin bok rett i øret... ;) Men podcast på iPoden var et godt tips. God tur!

  SvarSlett
 9. Så kult! Elsker podcast og strikke podcast er jo midt i blinken! :) Skal definitivt sjekkes ut :)

  SvarSlett
 10. Takk for tipsene ang podcasts - passer perfekt til rolige dager på jobb også! :) Nå har jeg flere nye podcasts å sjekke ut (og kanskje legge til abonnementslisten min).

  SvarSlett
 11. Min absolutte favoritt er Hoxton Handmade, som lager podcasten Electric Sheep. Fantastisk engelsk aksent og humor. En annen engelsk podcast er iMake, fra Guernsey, om strikking og annet håndarbeid, litt mat, litt om Guernsey. Det fins mange amerikanske, men jeg har ennå ikke funnet en jeg trives helt med (tror det kan ha med at jeg foretrekker den engelske aksenten). Men du har jo fått mange tips som jeg kan prøve ut etterhvert. God sommer!

  SvarSlett
 12. God tur! Her var det jo mange tips til eit alternativ til Vennebyen.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.