12. november 2012

Lapp på lapp på lapp på lapp

004

Jeg fikk akutt lyst til å starte på nytt strikketøy da jeg skulle en snartur til Oslo, for det er mye ventetid når man reiser fra Helgelandskysten til Tigerstaden. Barselgaver blir gjerne til på reise, siden det er små ting som ikke tar så mye plass. Og det gikk litt raskere enn jeg trodde å strikke lapper, så jeg måtte to ganger innom Husfliden og fylle på med Finull.

Dominostrikk er kjempegøy! Særlig når du strikker med lange fargeskift som Kauni, for da blir firkantene forskjellige, men passer sammen. Og for meg som ikke er så fan av å sy sammen lapper, så er dominostrikk genialt, for lappene strikkes sammen. firkantene inni er med dominoteknikken, og rundt plukker man opp masker som i log cabin-lappetepper. Enkelt, men kult.

007

Sist jeg strikket dominostrikk hadde jeg lært meg hvordan du strikker inn trådendene underveis, men det var gått i glemmeboken. Det hjalp lite at jeg fant boka da jeg kom hjem. Trådparty coming up!

Mønsteret er Mitered Crosses blanket - for Japan, der inntektene i 2011 gikk til Japan og hjelpearbeidet etter jordskjelvet der, og nå går til Mercy corps. En fin måte å bidra bittelitt samtidig mens man kjøper et gjennombearbeidet mønster. Alt det hvite garnet er Finull fra lageret, samt mye fra Husfliden i Oslo. Og fargene er Kauni i fargekode EQ, populært kalt regnbuefarget.Jeg falt for mønsteret for lenge siden, men falt omigjen da jeg fant Beaunis vakre versjon på Ravelry, med bølgeskumkant rundt. Vel verdt en titt, og et hjerte!

Så nå er 7 lapper ferdige, og jeg lurer litt på om jeg skal gå for kvadratisk eller avlangt teppe. Og om 100 cm er for smalt for et babyteppe?

Og det var så kjekt at jeg har lyst til å strikke mere dominostrikk! Hva med kun Kauni? Eller grafisk i sort og hvitt og detaljer i rødt? Eller...

Dominostrikk i Finull holder seg bra, jeg har feks strikket vognteppe til mine stiklinger da jeg ventet eldstemann, (yngste sitter på teppet for to år siden) og det var deilig med et vognteppe som var stort nok til å bruke som teppe på piknik eller underlag i parker eller tullet rundt i vogna.

oppå vognteppet

Lyst til å teste dominostrikk? Nøstebarn har lagt ut et gratismønster, der det er greit forklart.  Og jeg har boka Dominostrikk av Vivian Høxbro som dessverre ikke lenger finnes på norsk, men selges på Amazon på engelsk. God bok med masse variasjoner, selv om fargevalgene er litt preget av tiden den er skrevet. Hun har også skrevet en nyere bok jeg ikke har somlet meg til å kjøpe ennå, men som frister nå som jeg er på dominokjøret igjen.

28 kommentarer:

 1. Kjempefint! Jeg har tenkt på å prøve domino. Det røde er også kjempefint, sikkert bidratt til at sønnens yndlingsfarge er blitt rød også ;)

  Jeg har en strikkevenninne som har strikket flere stripete babytepper med papegøyekauni og lysegrå striper. Må vise henne dette tror jeg!

  SvarSlett
 2. Dominostrikk er på lista mi over ting man burde prøve ja, så en dag...

  Syns dine lapper ble kjempefine, gleder meg til å se hele teppet ferdig.
  Ha ei go uke !

  SvarSlett
 3. Eg syns 100 cm er litt lite. 120 er passe og kvaderatisk er kjekkere enn avlangt.. veit ikkje om du egentlig spurte ;)
  Nydelig teppe vert det iallefall, kjeme fine farger. Har du tilpassa fargane eller er det så lange fargeskift? Smart!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, det var en fundering på størrelse inni der. Jeg ser at de to teppene jeg har er større enn 100 cm, og har ett kvadratisk og ett avlangt.

   Slett
  2. Og ja, Kauni har laaaaange fargeskift. Veldig fint i store plagg og tepper!

   Slett
  3. Men om det skal vera eit vognteppe er det jo best med avlangt.. svøping er best i kvaderatiske tepper :) Skal jammen prøve meg på dominostrikk!!

   Slett
 4. Veldig fint!!
  Har aldri sett denne teknikken før,
  heldig er den som får dette teppet :O)

  SvarSlett
 5. Utrolig stilig med bruk av Kauni på den måten. Takk for linken - har alltid sett for meg at det blir masse sying og tråder, men ser jo ut som det ikke er så ille!!!! Teppet blir så fint - gleder meg til å se det ferdig!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sying blir det ikke, det er det som er genialt! Det er mye opplukking av masker, men det er logisk hvor de plukkes opp, så det går overraskende raskt.

   Slett
 6. Så gøy, tror jeg har prøvd dette en gang for lenge siden, men du er en mester til å inspirere meg, ha en flott uke hos deg og takk for at du deler....

  SvarSlett
 7. Wow, så stilig! Lykke til med trådfesting og kantstrikking, det går kanskje trått, men så blir det så lekkert til slutt :)

  SvarSlett
 8. StrikkePia - Kristine T. D.12. november 2012 kl. 19:35

  Oppskriften til Nøstebarn har jeg og synes også den er godt forklart. Tom jeg kan klare å få det til etter den. Og min mamma har Dominostrikk boken du skriver om, så da er det bare velstand. :-)

  Liker veldig godt fargevalget ditt, med kauni i midten og finull rundt. Veldig flott. :-)

  SvarSlett
 9. Kuuul effekt med Kauni'n, altså :)

  SvarSlett
 10. Utrolig stilig effekt! :)

  PS Det babyteppet jeg strikker på nå om dagen skal bli ca 77x75 cm til slutt.

  SvarSlett
 11. Å, så stilig! Eg håpar eg snart får høyre om ein ny verdsborgar i omgangskrinsen så eg har ein unnskuldning for å prøve!

  SvarSlett
 12. Ååå dette teppet blir utrolig fint. Gleder meg til å se det ferdig :-)

  SvarSlett
 13. Wow, va fina rutor, de med vitt runt, smart idé att använda dominorutor på det viset!

  SvarSlett
 14. Fine lapper! Jeg har faktisk aldri sett noe lignende! Det røde var også nydelig. Takk for fin inspirasjon:-)

  SvarSlett
 15. Så fint! Fikk lyst til å prøve....

  SvarSlett
 16. Dette kommer til å bli knallfint!Morsomt mønster og fine farger.

  SvarSlett
 17. Du kan bare ikke få nok af regnbuer, hva? :) Det bliver så smukt, det tæppe.
  Jeg har selv lige købt mønsteret og glæder mig til at strikke det til en lille nabobaby, der ventes til december.

  SvarSlett
 18. Det er kjekt med Dominostrikk, må være 10 år siden jeg holdt på med det. Jeg har også boka til Viviann, for tiden støver den ned i en hylle :) Teppe i sort og hvitt med røde detaljer høres lekkert ut, men dette i regnbue og hvitt blr også stilig!

  SvarSlett
 19. Takk for linking til teppet på ravelry, syntes det måtte være en grunn til økning i antall hjerter :D

  Dominoruter er så fint, det røde teppet med striper var flott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Spread the love! Alltid gøy å vise andre hva jeg inspireres av, og få tilbakemelding om andre som blir inspirert av meg. Det gjør dagene mine bra.

   Slett
 20. Nydelige tepper :O) må være spennende å strikke rutene med det Kaunigarnet! Det røde teppet nederst er jo et kunstverk, knallfint!

  100 cm er jo ganske bra til babyteppe, men klart det kan brukes lengre om det er litt større. Blir neste størrelse 133 cm?

  Kvadratisk er finest syns jeg, på tepper, men vogntepper kan være vel kanskje mer passe til å være avlange.
  Lykke til med trådfest og størrelsesfunderinger!
  nina

  SvarSlett
 21. Er Kauni og Finull myke nok til en babys sarte hud? Kan de vaskes i maskin? Forblir de pene selv etter mange vask?
  Lurer på mye her gitt!
  Men takk om du gidder å svare ;-)

  SvarSlett
 22. Jeg strikker ikke undertøy og lue i Kauni og Finull til babyer, siden det ikke er supermykt, men som teppe er det ikke problematisk. Da er det et kleslag mellom, så da er det ikke kløtrøbbel. Jeg vasker ren ull i maskin på ullprogram (har en ny Electrolux som er bra på ull, men de fleste nye vaskemaskiner er gode på ull) og de holder seg bra i vask. Blir mykere etter vask.

  SvarSlett
 23. Aha, så det var det du satt og strikket på! Lurte litt, men det var så mye skravling at det var vanskelig å trenge gjennom larmen, hihihi. VELDIG stas å treffe deg igjen. Så får vi håpe at det ikke blir et jubelår til neste gang!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.