6. november 2012

Feberen herjer

001

Jeg liker rillestrikk, maratonetapper i strikking og mykt garn.
Jeg er bare ikke så glad i å strikke det samme som alle andre.

Men en skal aldri si aldri. Mistenkelig mye jeg har sagt aldri til, skjer. Mulig jeg skal teste omvendt psykologi på verden, og si at jeg aldri skal vinne toppgevinst i Lotto.

Da skuldrene og hendene til kollegaen min knurret når hun startet på Skappelen, sa jeg ja til å fullføre i kampen mot krangleskuldrene, tross egne lovnader om at mohairfluff ikke skulle på pinnene. Og siden forrige bestillingsstrikk var for et år siden, og på pinne 3, så var pinne 7 forlokkende raskt.

Redningskvinnen tok pinnene fatt, og strikket og strikket og strikket en ekstra lang og ekstra oversize etter ønske, og måtte måle på jobb flere ganger i skrekken for å måtte rekke opp masker i mohair. Prøvd det noen gang? Det er omtrent umulig.

Men den ble akkurat som ønsket.

Garnet er en tråd BabyalpacaSilk fra Drops og en tråd Drops Vivaldi. Utrolig mykt! Kan anbefales som garnalternativ. (Drops har jo alpakkasalg for tiden) Kanskje bruke Sandnes Silkmohair om du vil ha en i naturfiber?

Garnforbruk omtrent 6,5 nøster BabyalpakkaSilk og 3,5 nøster Drops Vivaldi, og det er 92 masker på forstykke og bakstykke, siden hun ville ha den ekstra oversize. Jeg er litt overrasket hvor lite garn som gikk med.

Og mottager stilte sporty opp på bilde, tatt i all hast på bakrommet på jobb. Flotte damen! Sånn ser det ut i krokene på vår jobb :)

Moralen er: aldri si aldri! Da ender du med Skappelstrikk!

21 kommentarer:

 1. Jeg har ikke sagt det, bare tenkt det....

  SvarSlett
 2. Dæsken! Og jeg som synes jeg var flink som slo til og sa ja til bestillingsstrikk på rillevotter til en ettåring i dag, hehe. Det virket uoverkommelig nok på en måte. Du er snill og tøff ;)

  SvarSlett
 3. Hvor er din kollega smuk i sin Skappel sweater. Det enkle er ikke at kimse af. Det må være dejligt med en kollega som dig.

  SvarSlett
 4. Å, det var DEN feberen c",) Stort prosjekt om det er aldri så enkel strikk. Jammen grei du :) Flott dame ja!

  SvarSlett
 5. Den ble kjempefin - ser at du har laget korte ermer??? Details wanted :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Strikk forstykke og bakstykke, sett sammen med avfelling med tre pinner, og tre på modellen. Hent målebånd og skriv med hvor lang hun vil ha ermene. Bruk samme maskeantall som oppskriften, og plukk opp maskene langs kanten, så slipper du sy de på etterpå. Felte hver 4-6 omg til 40 masker og strikket 5 cm ribb nederst. Strikket ermene rundt med en omg rett, en omg vrang, sånn at jeg slapp sy sammen etterpå. Da var det bare sidesømmen i genseren som gjensto til slutt. Mindre montering= lykkelig strikker.

   Slett
  2. Takk for info, det var jo en veldig monteringsvennlig måte å strikke på!!! Så har æ lært nokka nytt :)

   Slett
 6. Velkommen i klubben - alle oss som ikke skulle strikke den genseren..... Fin ble den ihvertfall!!

  SvarSlett
 7. Se så glad hun er! Jammen er du grei som overtok strikketøyet.

  SvarSlett
 8. Så flott kollega du har, med flott strikka genser!!
  Ha en fin uke :-)
  Klem Mona :-)

  SvarSlett
 9. Er jo ikke like fin som Marius, og den er iallefall utbrukt... :D

  SvarSlett
 10. Virkelig flot til din kollega! Hype'n er selvfølgelig ikke gået min næse forbi, men må indrømme at jeg ikke helt har forstået hvorfor den var så interessant... Men din er klart den fineste, jeg har set indtil videre! Mere oversize og kortere ærmere er et stort plus!

  SvarSlett
 11. Jeg syns den ble knallfin, liker Skappelgenseren også jeg da. Men enig i at garnet er noe h**** å strikke med. Mottaker kledde den jo kjempegodt!

  SvarSlett
 12. Hæ, jeg kender godt oplevelsen... nogle gange må man tage sig til hovedet og grine over, hvordan man lige nåede dertil.

  Men den er nu stadig blevet fin... af en Skappel at være :)

  SvarSlett
 13. Så snill du er som hjelper en trengende kollega i nød :)
  Og du - et lite tips hvis du mot all formodning skulle måtte rekke opp noe strikket i mohair eller noe annet lurvete garn: legg det i fryseren først. Det skjer noe med fibrene som gjør det lettere å rekke opp. Ikke spør meg hva, men det funker ganske bra :)

  SvarSlett
 14. Det ble en nydelig Skappelvariant som kler damen veldig bra! Ikke nok med at du måtte på Skappelkjøret, men du har jammen strikket en ekstra stor utgave av den også :) Knallfin, om man liker mohair eller ikke.

  SvarSlett
 15. Hvis man ikke skal ha den sa lng, tror du det holder med 6 noster baby alpakka, hvor mange noster med Sandnes Silkmohair tror du man trenger?

  SvarSlett
  Svar
  1. 6 nøster babyalpakka bør holde greit, denne er jo ekstra lang og ekstra vid, og brukte 6,2 nøster. Og Drops Vivaldi og Sandnes Silk mohair har samme løpemeter, så 3-4 nøster holder.

   Slett
 16. Så flott den ble, he, he, jeg er også en i den klubben som aldri skulle strikke.... ble ferdig med min på tur sist uke og skal blogge om den imorgen.... ha en fin uke hos deg!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.