29. juli 2012

Blinke, blinke, lille stjerne

058

Paljettbruken i husstanden er ikke påfallende høy, men denne gangen slår vi til! Impulskjøp av lange paljettbånd hos Stoff og Stil (eller Panduro, de har der og) har blitt liggende lenge i skuffen, men nå som paljettbruken i resten av høstmoten har nådd store høyder, så kaster vi oss på bølgen vi også. Komboen med pusete alpakka og blingbling var ganske fin, iallefall midt i blinken for hun på to-og-et-halvt.
(litt usikker på om man tar moteråd fra en som synes tiara og regntøy er en fin kombo)

015

Genseren er et av feriestrikketøyene mine (det ble flere enn ett, ja) og garnet er kjøpt på Husfliden i Oslo. Ferietur med barn gir litt andre prioriteringer av severdigheter, feks er rulletrapper kjekt! Så når hun fikk velge hva vi skulle gjøre, så var det rulletrappkjøring for alle penga. Jeg vet om to rulletrappsteder i nærheten av strikkebutikker, feks Husfliden inne på Glassmagasinet og Strikkedilla på Oslo City.

Altså kjørte vi rulletrapp til jeg ble sånn passe gal (jeg må jo og være med, toåringer alene i rulletrapp er sjeldent lurt), og fikk da innvilget en liten pause i kjelleren, sånn at jeg kunne kikke på garn til høstgenser til frøkna. Lilla ble vedtatt etter en rask håndsopprekning, og jeg fant tynn alpakka fra Du store Alpakka, mitt yndlingsalpakkagarn. Fine farger + røyter lite + fin tykkelse = suksess.

055

Denne gangen er bildene fra hekkmassakren vår. Alle mann i arbeid! Jeg prøvde slippe unna med å være fotograf, men neida.

Genseren er gratisoppskriften til Nøstebarn, kjekk når du var på ferie og ikke husket antall masker til str 4 år. Da ligger den jo gratis på nettsidene til Nøstebarn. Den er en hybrid av rullegenseren og bestefarsgenseren deres, med rullekant i halsen og vrangborder på ermer og bol, og er smalere enn rullegenseren (omtrent som bestefarsgenseren)

160 gram av tynn alpakka fra DSA (farge 170, fin dyyyp lilla) gikk med på pinne 2,5. Str 4 år. Eneste endring jeg gjorde denne gangen var å strikke en omgang vrang rundt halsen når jeg begynte på halsomgangene, for da ruller ikke kanten seg forbi den vrange omgangen. Hit, men ikke lenger.

Paljettbåndene er fra Stoff og Stil, men de har på Panduro og sybutikker og. Sydd på med sytråd, men fordelen er at du slipper sy på hver eneste paljett. Det er lurt å sy tett, så det tåler litt.

Bling, bling!


34 kommentarer:

 1. Kjempefin genser til en liten stjerne!!

  SvarSlett
 2. fæænsi :)
  litt arti å se at du har strikket en hel genser i sommer, med to barn og rulletrapplek, mens jeg har hmmm... ja, hva har jeg strikka?
  litt sånn småtterier som ikke er verdt å blogge en gang... men jeg har drømt, og titta på ravelry. drømmene er større enn talentet (enn så lenge :p)

  SvarSlett
 3. Kjempefin genser :) Er glad i denne oppskriften, og tipset med vrankanten før halsen var kjempelurt! :)

  SvarSlett
 4. Så fin genser! Sommerstrikken min er ikke ferdig enda å det er en hals! Liten en også :P Men er snart i mål... ;)
  Rulletrapp kjøring ja...er kanskje det jeg må satse på neste Oslo tur..hihi

  SvarSlett
 5. Herlig bling-bling-genser! Og herlig rulletrappelskende toogethalvtåring :)

  SvarSlett
 6. Det var en fin genser! Og sukk, den fargen var virkelig fin! Lurt tips det med vrangomgangen - såpass må man kunne bestemme over strikketøyet sitt :) og blingbling gjør vel at toåringen er ekstra fornøyd, antar jeg!

  SvarSlett
 7. Jeg har brukt mange timer i rulletrapp de siste årene. Storebror har også hatt en laaang fase med det. Og det har blitt noen timer /dager på trikk og tbane i den tiden storebror var kollektivfrelst.

  SvarSlett
 8. Nydelig genser :) Og stjernen gjore den perfekt :)
  Ha en fin søndag videre!

  SvarSlett
 9. Flott genser! Bling-bling er sikkert midt i blinken! Så får det bare være hva de voksne synes. (Hilsen hun som fortsatt ikke har strikket .noe. rosa til datteren sin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tilfeldigvis ikke jeg heller, men har ikke den store skrekken for rosa lenger. Så lenge ALT ikke er rosa.

   Slett
 10. Enkelt og fint!!!
  morsomt tips om steder med rulletrapp OG garnbutikk :O)

  SvarSlett
 11. Så tøff den ble med litt paljetter!

  SvarSlett
 12. for en sjarmerende lille stjerne du har:)

  SvarSlett
 13. Kjempefin genser og ei ennå finere frøken! Lillafargen er bare helt nydelig, DIGGER lilla!:)

  SvarSlett
 14. Sitter og smiler for meg selv og leseropplevelse rulletrapp, been there dose that. Bortsett fra at jeg ikke var smart nok til å ha en garnbutikk innen rekkevidde.. Ergelig....
  Flott genser, stilig stjerne ide. Og modellen er bare så utrolig sjarmerende og søt :-)

  SvarSlett
 15. Det var en enkel og fin genser!
  Og fargen! Herlig! Kunne tenkt meg den selv jeg!

  SvarSlett
 16. For en fin genser! Fikk lyst til å strikke den. Har lilla Tynn Alpakka i rikelige mengder fra et salg liggende, paljetter også, mangler bare toåringen...

  Vi kjørte t-bane og tog vi, da ungene var små. Ganske mye også. Tertitten på Sørumsand var var fast sommerinnslag hvert år, og så Sesamtoget da! Og heis - men ikke rulletrapp. Der har vi litt å ta igjen, haha :-)

  SvarSlett
 17. Kjempefin!! Likte blingblingen supergodt, fint mot den litt mørke lilla :-) Hun ser jo riktig så fornøyd ut også da :-)

  SvarSlett
 18. Ej, hvor er den bare fin! God idé med pailletter i afmålte mængder og en rigtigt fin stjerne. Og sød model indeni! :)

  SvarSlett
 19. Det ble en nydelig genser til lillefrøkna! Lillafargen er jo bare vakker, og jeg kan tenke meg til at hun selv synes at paljettene er skjønne :)
  Jeg liker også best alpakkaen fra DSA, mye mindre støv og hår enn i de andre merkene....

  SvarSlett
 20. Fine lille fashion-pia! =)

  SvarSlett
 21. Utrolig fin, altså! Gode tips, både med mønster, farge og ikke minst bling. :-)

  Kjenner at det blir en tur på Panduro etterpå.

  God mandag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har forresten linket til deg på bloggen min :-) Ble så inspirert av prosjektet ditt og den fine 2-åringen.

   Legger meg til som følger her, du har så mange fine ting her på bloggen din jeg blir inspirert av! :-)

   Slett
 22. Litt glam i hverdagen er ikke å forakte! Så fantastisk nydelig hun er blitt, lille tøtta!!

  SvarSlett
 23. Nydelig farge og morsom blingbling. Du er kreativ, altså!
  Takk for god inspirasjon som vanlig. Jeg strikker gåsungevesten i Marisol nå og synes det er et nydelig garn. Må teste tynn alpakka også, forstår jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mirasol er irriterende tungvint å få tak i for meg, Husfliden her har tynt fargeutvalg, men det får så mye godord at det frister å prøve.

   Slett
 24. Knallflott bling,bling og nydelig farge på genseren. Slikt bånd har jeg liggende for planen var å sy det på en joggebukse, men det gikk under arbeid og ble aldri gjort. Lurt å bruke det til pynt på genseren da ;).

  SvarSlett
 25. Kjempesøt gensar og ein nydeleg modell! Eg har strikka ein liknande gensar for nokre år sidan, men det var Sandnes sitt mønster med paljett stjerne framme. ;)

  SvarSlett
 26. I <3 IT!!!! Tror jeg må kjøpe paljettbånd her også, jeg er litt blingete av meg :)

  SvarSlett
 27. Herlig, enkelt og kjempesmart!!!☺

  Å den søteste modellen ever☺

  Digger oppdateringene dine!

  SvarSlett
 28. Alle småjenter må ha litt bling! :)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.