25. juli 2012

Bildevariasjoner

168

Ett hett tips til alle strikkebloggere som savner litt variasjon i bildebakgrunnene sine; ta bildene i offentlige rom! Bruk byen eller området ditt, ta med kamera og strikkeplagg ut, og let etter bakgrunner til bilder. Utebilder synes jeg ofte blir penere enn innebilder, siden naturlig dagslys er bra for fargene. Best fotolys har jeg når det er overskyet, for i skarp sol blir det mye harde skygger på bildene. Så årets ferievær er kanskje glitrende for fotoalbumet?

Jeg er glad i offentlige bygg med trapper og store, fargesterke felt på veggene, kjekt når du enten leter etter en nøytral bakgrunn, eller en ensfarget, stor flate som ikke stjeler oppmerksomhet fra forgrunnen (eller fanger den, alt etter ønske)

Jeg liker også lekeplasser! I ferien var vi innom barndomsbyen min Mandal, og der er det kommet et flott kulturhus (Buen) med en utrolig fin lekeplass rett bak. (Det eneste dere mangler på Malmø nå, er en snaisen kaffebar ved siden av, jeg skulle gulpet nedpå noen kaffe latte mens ungene herjet)

Lekeplasser har utrolig mange fine bakgrunner. Sånne nye lekeplasser med gummimatter har også fine farger på bakken, fine for de der bildene man tar flatt på bakken.

166

For de av oss som tar actionbilder av plagg i bruk, så er lekeplasser gull for modell og fotograf. Ungene leker, og jeg tar bilder, og slipper mase om at de må se i kamera eller stå rett. De leker. Tar du nok bilder, så blir noen fine.

180

Et lite obs om å ta bilder i offentlig rom og blogge; på en lekeplass leker også andres unger. Ta hensyn til at ikke alle har lyst til å finne bilde av seg og sine på strikkebloggen din, uansett hvor hyggelig du synes det er.


 182

Sedumtak har bygget også fått! Jeg er forelsket. Tenk så fin fotobakgrunn!

Så Mandalsstrikkebloggere: gratulerer med fin fotokulisse! Og for oss andre; det er masse flotte fotokulisser der ute! jeg nevner i fleng; slitte båthus, lekeplasser, stranda, biblioteket, høyskoler og universitet,parker, statuer,  brosteinsgater... ut med deg!

16 kommentarer:

 1. Fine bilder og fine tips fra deg :o)
  Nydelige farger der!

  SvarSlett
 2. Takk for inspirasjon og tips!

  Enig i at utebilder absolutt blir best:)

  SvarSlett
 3. Ja, det var det med å tenke litt utenfor den boksen, da... :)
  Takk for at du kom med en liten dytt. Vi trenger litt sånn inspirasjon innimellom også - ikke bare strikkeoppskrifter. :)

  SvarSlett
 4. Mandal er jo fin som bakgrunn - så mange flotte plasser. Ofte blir det bare å hive på seg plagget og stille seg opp foran mest mulig nøytral vegg på utsiden..... Takk for flott inspirasjon!! Kos deg her på Sørlandet!!

  SvarSlett
 5. Stilig - utrolig flott tak! Takk for inspirasjon - kjenner jeg må komme meg litt ned fra verandaen, ja ;)

  SvarSlett
 6. Buen har jo blitt kjempeflott! Vi er jo strålende fornøyde! Og lekeplassen er orntli` innviet. :D

  Utebilder er supert!

  SvarSlett
 7. Helt enig!! Utebilder er absolutt finest. Tar alltid bilder ute, så lenge været tillater det. Ha en fortsatt fin ferie:)

  SvarSlett
 8. I dag var jeg på Villa Malla for å finne sola. En av de vakreste stedene jeg vet om.Og jeg glemte den ferdigstrikkede ullbuksa. Tenk såfin den hadde blitt på stranden med palmene!

  Jaja, de hadde god is og sol,da :)

  SvarSlett
 9. Utebilder med lekende barn er flotte. Man blir inspirert av gode bilder, det er helt sant.

  SvarSlett
 10. SÅ flink du er , og så heldig med så mange fans, jeg er en av de mange og bruker de mange ide'er fra din blogg, men husker alltid å ref. til dem, håper jeg...

  SvarSlett
 11. Takk for inspirasjon! Jeg liker også utebilder best, men føler meg ofte ganske teit når jeg plasserer strikketøy eller ferdige ting i glaninga for andre folk... Nerd liksom!

  Men jeg liker veldig godt å lese strikkeblogger med fine og kreative bilder av strikkeriene. Noterer oppfordringen din bak øret...

  SvarSlett
 12. Jeg er så utrolig dårlig til å variere når jeg tar bilde av det jeg lager. Burde så absolutt få et mer bevisst forhold til det! Fine bilder er jo egentlig noe av det viktigste når man blogger. Og når jeg da har et gammelt kompakt digitalkamera, ja da er lys utrolig viktig... Takk for et lite dytt i riktig retning! Bildet av snuppa med diva-briller og perlesmykke med gåsungevest var utrolig herlig! Ü

  SvarSlett
 13. Tak for opfordringen - det er en god idé!

  SvarSlett
 14. Gode tips, og en nydelig vest! God helg til dere:-)

  SvarSlett
 15. Vi må visst stoppe i Mandal neste gang vi skal vestover, for da vi passerte i fjor (eller året før?) var det bare en byggeplass der nede ved elva. Det tegna til å bli et flott kulturhus, ja!

  Ellers har vi vært på Kistefos museum på Jevnaker i dag, og der må det være en drøm å fotografere strikkeprodukter! Mursteinsvegger, svære turbiner, gamle vegger, fantastiske skulpturer, grønne plener og trær, vann +++ Anbefales både med og uten fotoapparat for både store og små! Og det finnes helt sikkert flere lignende miljø rundt om i landet.

  SvarSlett
 16. Takk for bildeinspirasjonen. Jeg endte opp med å ta med prøvedukka og genseren øya rundt i går ;)

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.