24. juli 2012

Kontroll på tiden

Jeg får av og til ånden over meg og skriver flere blogginnlegg på en gang, siden jeg stort sett foretrekker å ha ett eller to temaer i hvert innlegg. Sikkert fordi jeg synes det er litt ork å kommentere på samleinnlegg selv, for hva tenker bloggforfatteren om jeg bare kommenterer vottene når det presenteres sokker, votter, lue og ullkolleksjonen 2012 i samme innlegg?

Da poster jeg ikke alt på en gang, men legger inn på planlagte innlegg.

Det kan av og til være greit å kunne la bloggen oppdateres jevnlig, selv om man feks jobber mye en periode, eller i fellesferien heller vil sitte på bryggekanten enn foran dataen? Eller finner ut at man får mer treff på et blogginnlegg som postes kl 09 om morgenen enn ett som postes kl 23.11 om kvelden, om bloggstatistikk er tall som er morsomme for deg.

planlegg innlegg

Ok, kanskje ikke en problemstilling som er sånn voldsom stor, men det går altså an å planlegge innlegg, sånn at bloggen poster for deg.

På innleggsinstillinger (om du har blogspotblogg) kan du selv velge når innlegget skal publiseres. Til vanlig står den på automatisk, men om du velger å angi klokkeslett og dato, trykker ferdig i samme boksen, og tilslutt publiser på toppen, så vil innlegget ditt komme på angitt tid.

Så for alt du vet kan jeg luke i hagen nå, eller stå i kø i Legoland. Eller ødelegge flere garnvinder i vaskekjellerdøra. Eller ta oppvasken. Eller jage måker fra taket vårt.

12 kommentarer:

 1. man må bare passe på at man er stilt inn på riktig tidssone, for det kan se ut som at man blogger fra jobb om den er feil ;)

  lille gåsungevesten er forresten nyyydelig!
  passer jo så fint på den lille modellen din :D

  kos deg med å ødelegge garnvinder, jage måker fra taket eller stå i kø ;D

  SvarSlett
 2. hehe, bruker den funksjonen jeg også, man får jo plutselig ånden over seg og da sitter man med fire blogginnlegg :) da er det luksus med automatisk blogging!

  SvarSlett
 3. Jeg tror ikke du luker eller tar oppvasken - er det ikke du som strikker for å unngå husarbeid? Hehe! Ok, luking er kanskje ikke direkte husarbeid, men jeg prøver å slippe unna det også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sant nok, hagen er bevis på at jeg ikke luker, og husarbeid er et nødvendig onde.

   Slett
 4. Tusen takk for en utrolig fin blogg! Jeg er nylig strikkefrelst og har funnet masse inspirasjon på sidene dine - kjempeflotte strikkeprosjekter, nydelige bilder og fine tekster. Jeg ble mamma for tre uker siden og er dermed oppe til de fleste av døgnets tider, så jeg leser blogginnleggene dine uansett når de er postet. ;-) Fortsatt god sommer! Hilsen Hedda

  SvarSlett
  Svar
  1. Barseldagene er ikke akkurat kjent for å ha så mye døgnrytme! :) Kos dere!

   Slett
 5. MonsterMeretes tidsbadekar! (om dere ikke har kommet til Jo Nesbøs barnebøker enda, gjør det!! )

  Godt tips. Kan du samtidig, mens du er i gang (eller luker, står i kø eller vasker opp), dele med fanskaren hvordan du får den muligheten til å svare på hver enkelt bloggkommentar? Fiffig og kjelt, og ganske så ryddig. Jeg finner det bare ikke i innstillingene. Kanskje man ikke kan ha sånn at kommentarfeltet popper opp i eget vindu?

  God måkejaging!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er noe Blogger har lagt til selv når du velger INNEBYGD på kommentarfeltet. Veldig kjekt!

   Slett
 6. Den funksjonen er veldig kjekk :) Og svar-på-hver-enkelt-kommentar-funksjonen må prøves ut.

  Søt vest under her, forresten. Ha en fin kveld, uansett hva du finner på :)

  SvarSlett
 7. Tusen takk for supert tips! I morgon reisar eg 2 veker til Kroatia, og bloggen er ferdig planlagt med fleire innlegg, genialt! No kan eg nyte late soldagar utan å tenke på bloggen :)

  SvarSlett
 8. Næææææ. Så lurt! Jeg vegrer meg litt for nye løsninger når jeg akkurat har vent meg til de gamle. Dermed har jeg selvsagt ikke satt meg inn i alle mulighetene som kom med det nye blogger-oppsettet. Det du forteller om her er presis noe for meg. Ikke minst nå, etter en drøy måneds stillstand i bloggen. Jeg har SÅ mye på hjertet og på div minnebrikker, og nå kan jeg sannelig bare blogge i vei så langt arbeidslysten holder, og forhåndsbestemme når det skal publiseres. Intet mindre enn genialt. Du skal se det blir flyt i bloggingen min. Takk igjen :-)
  Pludrehanneklem

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.