11. mai 2012

på skjeiva

004

Strikka slips, anyone?

Noen som husker sine fedres slips fra sent søttitall? Med brunt, oransje og rosalilla i skjønn forening? Eller sofaputene fra samme tid? Gjerne i plysj bak, og ulltråd i diamantsting på toppen? Lengter du tilbake til den tiden, her har jeg garnet for deg! Regia Design Line Ombre Stripe i fargevariant 4481, fargene er satt sammen av fargeguruen Kaffe Fassett, mannen som ikke er redd for farger.

Nei, jeg har ikke strikket slips, det står ikke på lista over ting jeg kommer til å bruke garn til. Skulle du være på utkikk etter strikket slips, så er garnstudio redningen for deg, eller du kan jo tenke deg om to ganger.
Jeg har strikket sokker!

024

Skew - de perfekte sokkene å gi til venninna di som har som får fnatt om bilder henger litt skjevt på veggen.
Disse SKAL være litt skrå. Og de er vanskelig å få heeelt like, og det kan jo plage vettet av de symmetrifikserte.

Disse er de første sokkene jeg har strikket som har en høyre- og en venstresokk, du starter i storetåa og jobber deg utover tærne og så oppover foten. Og disse sokkene ber på sine knær/tær etter å bli strikket i selvstripende garn. Ellers går du glipp av hele vitsen.

skew sock

Hælen er en artig konstruksjon med et origami moment innbakt som det står i mønsteret, og jeg tror du vil synes det er moro å strikke disse. De er logisk bygget opp, og jeg digger at de er skjeive. De er litt smale over vristen, men overkommelig. Og siden de er strikket sånn på skrå, så er de ikke like elastiske som om du hadde strikket dem som vanlig.

Som med alt annet som er gøy, så klarte jeg ikke stoppe i tide, så de ble ørlite for lange i foten.

skew heel

Hæl i pussig vinkel - jeg jobber med å forstrekke foten når jeg balanserer ytterst på verandaen rett før knekke-nakken-trappa,  vridd bakover på tå for å ta bilde av hælen på sokken. Flere som har naboer som tror at man har en skrue eller fem løs?

Gratismønster er det og!  Jeg brukte 75 gram med Regia Design Line Ombre stripe i fagevariant slips fra søttitallet (4481 for de som ikke tør spør etter det i garnsjappa) og pinne 2. Anbefales å strikke på 2 rundpinner, for da fordeles maskene innmari logisk.

God helg!

19 kommentarer:

 1. Så fine! Og skønne farver.

  SvarSlett
 2. Herlige, og øynene går litt rundt av å se på dem :) Jeg er litt sånn symmetrisk av meg, selv om jeg av og til kan slå til og kreere ting som har litt ubalanse i stripene.. Disse var kule altså.....

  SvarSlett
 3. Mønsteret ligger allerede på lista, men jaggu var det garnet midt i blinken! AV og til bare MÅ eg har sokkene like på en brikk, irriterende når det f.eks er en omg eller 2 som skiller (som Sisu SOkkene i bloggen min) Da er det bedre med fullstendig kaos og 2 forskjellige sokker hehe

  Knall herlig sokker iallefall ;))

  Kos deg og ha en herlige helg ;))

  Go`klem Vibbedille ;))

  SvarSlett
 4. Stilige detaljer! Kjenner meg veldig igjen i pussige poseringer på balkongen, har nok noen naboer som tror jeg er spenna gærn.. men pytt sann!

  SvarSlett
 5. Å jeg ble helt svimmel av de sokkene.... Fine farger i en slags lekker vridning som gjørde at det svei i øya, og jeg rett å slett måtte la vær å se på de.... den derre knekkeveranda eller nakken stilen, den har jeg kun når jeg vokser legga. Ja ikke på verandan da, men stilen.....

  Men dritkul gave da, kunne ikke vært mere passende :)

  SvarSlett
 6. Åhhhh de var rå kule. Digger fargespillet. Hælen var helt fantastisk stilig :D

  SvarSlett
 7. ohoj, for noen sokker! De er jo så skakke, men alikevell så kule når de kommer på foten! Kjempe stilig! Får håpe mottakeren ikke får helt angst :) God helg!

  SvarSlett
 8. De var kule. Jeg er sånn som må rette på bilder og jeg er smal over vristen. Ser litt kompliserte ut å strikke. Du skal vel ikke ha et lotteri her snart vel? :-)

  SvarSlett
 9. Imponerende må jeg si - skal si du kaster deg på kompliserte saker :O)
  Fine sokker, liker fargene!

  SvarSlett
 10. Skikkelig stilige sokker men tror jeg venter med å prøve det der...må ha noen flere år med strikke erfaring på baken først.

  Du er bare SÅ flink altså!

  SvarSlett
 11. Kule sokker! Stilige farger! Fantastisk gave! Imponerende arbeid! :)

  SvarSlett
 12. Hyyyyyyyl, de går jo ikke an å se på, jeg blir helt surrete i hodet(mer enn vanlig) og øynene går i kryss....men kjenner jeg deg rett var det vel akkurat det du ville oppnå =SUPERKULE SOKKER!!!

  SvarSlett
 13. Elegant - och vad glad man blir av att se dem!

  SvarSlett
 14. Hahaha, vet du - jeg tror strikka slips kunne vært litt, men bare litt, kult! Mest fordi jeg synes slips er mindre fint sånn generelt..

  Uansett, som sokker var det kule, skeive, striper!

  SvarSlett
 15. Hehe, tror ikke jeg hadde fått mannen til å gå med hjemmestrikka slips ;)
  Skewene dine ble kule!

  SvarSlett
 16. De er så fine, så fine! Sikkert også ret så sjove at strikke ;)

  SvarSlett
 17. Så utrolig flotte! De var jo bare kjempestilige!

  Stikk innom og sjekk ut hva som skjer på bloggen vår. Vi planlegger stort blogglotteri, så her er det mye moro på gang! =)

  SvarSlett
 18. Så utrolig kule sokker!!! De falt jeg helt for, så de kommer på må-lage-snart-lista mi..:))
  Ha en super kveld..

  Kristin

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.