4. mai 2012

Gamle husvegger er vakre

026

Takk for masse respons på heldressen! Det er utrolig moro å få så mange kommentarer, en veldig boost til å fortsette blogginga. Tusen takk for hver og en kommentar, jeg prøver å gå på gjenvisitt i blogger når profilen tillater det. Det varmer!

Idag har jeg fri og mulighet til å gjøre noe jeg har tenkt på lenge; langs veien ligger det massevis av små nedlagte hus og gårder, slitt av vær og vind. Overflatene på disse veggene er utrolig fine synes jeg (om en litt triste, siden husene er forlatt) og må jo være perfekte bakgrunner til å vise frem strikkeplagg?

Jeg kjørte avgårde med kamera og genser, og hadde glemt litt at det var iskaldt i skyggen, så de store mengdene med bilder ble det ikke. Neste gang blir det med litt rekvisitter som en kleshenger og noen knappenåler, for jeg er ikke rask nok til å slenge genseren på veggen og ta bilde av den før den faller ned igjen, og da er det mer vegg på bildet enn detaljbilder av genseren.

Og nei, genseren har ikke pukkelrygg, det var bare der det var en krok å henge den på.

016

Genseren er Marie, startet på for to måneder siden, og avsluttet for en måned siden. Og så har den ligget en måneds tid for å vente på at jeg hadde tid til å ta bilde. Jeg tror den følte seg litt glemt, om en genser kan være følsom. Da passet det vel bra at den fikk være med på fine bilder?

Marie er en av de skjønneste jentegenserne jeg vet, bare pga halsen. Resten er streit genser som er lett å kombinere med alt annet, og er fin i mange typer garn. Her i puseversjon i tynn alpakka til en ettåring. Jeg har strikket den før, da i Babysilk, angora, tynn ull, babyull, (linkene kobler til de gamle innleggene)  altså det meste funker. Flerfarget garn tror jeg kragen forsvinner litt i, men ellers er det fritt frem.

Siden den er strikket fra halsen og ned (det morsomste først), så er den lett å tilpasse ønsket str. Jeg øker til jeg synes bredden er vid nok, og setter ermemaskene på en pinne, og forsetter med bolen til passe lengde. (Mål feks på en genser i ønsket str, eller sjekk Ellos sin måltabell på str)

Her gikk det med 105 gram tynn alpakka fra du Store Alpakka (min favoritt av alpakkagarn, loer minst, godt fargeutvalg) og to kokosknapper fra Singapore. Ca str 1 år. Oppskriften heter Marie, og er fra Wilferts.


Marie - ull i bruk

Og for å vise hvordan den er på, frøkna modellerer sist sommer i sin egen Mariegenser, strikket i New Zealand lammeuld. Hun har vokst forbi modelloppdrag for barselgavene, må jeg vel innse. Og heldigvis for det, siden hun nå er 2,5 år.

22 kommentarer:

 1. Den var UTROLIG søt! Takk for inspirasjon, en sånn en MÅ jeg bare lage :D Ha en god helg!

  SvarSlett
 2. Den var jo bare såå nydelig denne genseren! Men vet du om noen som selger oppskrift på denne i Norge? Nettsida til Wilferts tar 145 kr for å sende til Norge, og det syns jeg ble litt i overkant for ei oppskrift :S

  Majken

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har den som utklipp fra da den var publisert i Hendes verden i 2007, send en mail (se kanten på bloggen).

   Slett
 3. Ja, den var lekker!!!
  Jeg ønsker også info om mønster:)

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder. Blir imponert når det ligger så mye jobb og sjel bak et blogg innlegg. Det er mye av årsaken til at jeg liker bloggen din veldig godt. En annen årsak er alt det fine du strikket, og at du skriver veldig godt.
  Ha en riktig god helg alle sammen :-)

  SvarSlett
 5. Kunne også tenkje meg oppskrifta på denne gensaren, då den var veldig fin, og sikkert også kjapp og lage
  Marianne

  SvarSlett
 6. For en nydelig genser og noen herlige omgivelser å vise dem fram i! Så fine bilder det blei av det :) Jeg skulle hatt bildekurs jeg.. Sliter med å få til fine bilder. God helg!

  SvarSlett
 7. Denne genseren er flott. Har hatt den på ønskelisten min i mange år, men har liksom ikke hatt noen å strikket den til... Fin ble uansett både genseren og bildene :)

  SvarSlett
 8. Den var kjempefin og passet perfekt på en gammel og slitt vegg! Spesielt i kremhvit versjon. Er halsen litt vid, eller ser det bare sånn ut på frøkna sin genser?

  SvarSlett
  Svar
  1. hun har ikke kneppet knappen foran, så bildet lyver.

   Slett
 9. Nydelig versjon i hvit alpakka:)
  Har hatt lyst å strikke marie siden jeg oppdaga bloggen din for flere år siden, og nå MÅ jeg bare bestille garnpakken:)
  Ha en super helg:)

  SvarSlett
 10. Marie er ein nydeleg genser, i alle farger :)
  God idé å bruke ein gammal husvegg som bakgrunn for bilete.

  God helg!

  SvarSlett
 11. Marie er så nydelig, også tar du utrolig fine bilder :)

  SvarSlett
 12. Nydelig og delikat i hvitt pusegarn! Gamle husvegger er perfekt bakgrunn, her har jeg et par falleferdige naust jeg bruker - kun i 100-meters avstand ;)

  SvarSlett
 13. Det *skal* være ull i husan!
  Gjerne folk også, men definitivt ull!

  Må si det var en utrolig flott genser. Skjønner godt at du har strikket mange av den!

  SvarSlett
 14. Oj dette var en fin genser!!! Gøy med den halsen :)
  Dressen under her var også flott, så gøy med farger, å det grå mellom stripene var knall.

  PS Husvegger er nydelig!!!


  God helg!!

  SvarSlett
 15. Helt enig, en av de fineste gensrene jeg har sett :O)
  Fine versjoner du har laget!!!
  Og så liker jeg også så godt sånne litt loslitte bakgrunner...

  SvarSlett
 16. Flott genser og flotte bilder! Det er en fryd å lese bloggen din!☺

  SvarSlett
 17. Nydelig genser hengt på kul bakgrunn! Godt du gjorde det slik, ellers tror jeg nok at den genseren hadde blitt skrekkelig fornærmet ja. Grenser for hva en genser skal måtte tåle! Enig med deg, den halsen er fantastisk!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.