16. mars 2012

Black is the new black

098
Tusen takk for vanvittig respons på forrige innlegg! Wow!

Fra blonder og duse toner til svart.
Svart til baby er visstnok fy-fy, og noe man aldri burde kle barnet i, i tilfelle de blir arkitekter,innbruddstyver, vampyrer eller dyster musikk-utøvere eller andre yrker der svarte klær er dominerende.
Men jeg er kræisibananas og strikker barselgave i svart, så får man et samtaletema på trikken.

121

Folketallet her til lands tipper snart fem millioner på vårparten, og en av de nye gutta kommer etterhvert til å sprade rundt i svart jakke med blå polkadottknapper.Han må bare komme til utsiden først, og etter det har han jakke til neste vinter. Eller vår. Eller høst. Sånne tynne jakker har lang sesong. Blå polkadotter gjør det ikke så skummeltsvart heller. Det er vanskelig å være skummel i polkadotter.

Da jeg forklarte frk supermodell at hun skulle bli tatt bilde i en jakke som vi skulle gi til en liten gutt, fant hun ut at det var passende med skjegg og smokk. Sånn for å gjøre det mer realistisk.

059

Jeg brukte nøstebarns gratisoppskrift på enkel nøstebarngenser, men la til noen masker for å klippe i, og lage jakke istedet. Og endret halsen til ribbekant, og strikket knappestolper, og strikket i lanett istedet for nøstebarngarnet. Så... å kalle det en nøstebarngenser er vel å ta hardt i. Jeg brukte maskeantallet, det er vel det som er igjen av oppskrifta.


  105

Og sønnen tegnet monster med hoggtenner til baksiden. Vi (kjedestingbrodøsen og tegneren) kunne lagt litt mer detaljer i tegningen, men det funket å være såpass minimalistmonster. Monsterfargen matcher polkadottene på forsiden. Jakka er heldigvis trang til modellen, altså er den sånn omtrent innafor barselgavestørrelse.


God fredag! I farger eller svarthvitt!

28 kommentarer:

 1. Flott jakke!!
  Ble jo søt med skjegg da, jenta di ;-)
  Hvorfor ikke bruke svart til baby/barn da...jeg har brukt det på mine jeg, så det går fint!!
  Skulle hatt litt av dine strikkegener, for her holder jeg meg til det enkle...
  God helg!
  Klem Mona :-)

  SvarSlett
 2. Stilig!
  Det gjorde seg med et monster på ryggen og polkadottknappene foran.
  Jakker er så greie plagg, like varme som gensere, men de har den kjekke muligheten for litt lufting på litt varmere dager som gensere ikke har - det er bare å kneppe opp en knapp eller fler:)
  Og fargevalget var dristig, men det faller forhåpentligvis i smak hos mottakeren:)

  Skulle ønske jeg hadde en slik fabelaktig monstertegner tilgjengelig!

  SvarSlett
 3. Kjempe søt. Jeg digger "fy fy" farger til baby så den der falt i smak hos meg. Liker dekoren også, både knappene og det skjønne monsteret. Gøy at "hele" familien settes i arbeid i forbindelse med strikkeprosjekter :D God hjelp får du også.

  SvarSlett
 4. Denne var rett og slett rå!! Tror det må bli svart på pinnene her også, men ikke før til høsten, jeg skal strikke listen er laaaang ;)

  God helg!!

  SvarSlett
 5. Nydelig jakke og absolutt ikke fy-fy... Jeg har strikket i koksgrått til baby før, synes det er tøft! Knappene myker jo en god del opp da, og monsteret gjør den egentlig mindre "farlig" (burde vært omvendt kanskje ;))

  SvarSlett
 6. Jeg er egentlig ikke noen fan av svart til babyer.... men denne jakka synes jeg er utrolig fin! Skikkelig gutte jakke, svart og med monster på ryggen, digger den!!

  Ha en fin helg
  hilsen fra Katla

  SvarSlett
 7. Den var knallfin! Monsteret var jo den berømmelige prikken
  må eg si-blir nok stas denne jakken ;))

  KOS deg og ha ei herlige helg ;))

  Klem Vibbedille ;))

  SvarSlett
 8. For en fin baby-jakke:-) Og så herlige knapper:-) Flink du er..
  Ha en fin lørdag:-)

  SvarSlett
 9. Kjempefin jakke og herlig modell med skjegg!

  SvarSlett
 10. Det var en flott guttejakke, og det var gøy å se et monster igjen :) Er egentlig ikke så fan av sort til baby, jeg er opplært av Bestemor på det punktet, som mener at mørke farger er til bruk i dystre tider og lyse farger brukes til lystige hendelser. Spesielt i kombinasjon med barselgaver er jeg vant til at det skal være lyst. Men så snart barnet er litt større, så er det en annen sak! Dog har jeg syndet jeg også, og gitt bort en mørk brun lue en gang. Jeg synes den var knallfin, men Bestemor så bare den mørke fargen. Så litt forskjellige er vi da ;)

  SvarSlett
 11. Kjempefin jakke - som vanlig, kan jeg gjerne legge til!

  SvarSlett
 12. Flott jakke - med lekre knapper og herlig monsterdekor - og modellen var igjen svært sjarmerende :-)
  Skulle damene (?) på trikken snakke, får de snakke - greit m tradisjoner, men ikke når de blir hemsko for kreativiteten :-)

  SvarSlett
 13. Svart til baby går da fint det! Jeg strikket svart body med oransje mønster til min gutt, og alle mente det var superkult!
  http://www.ravelry.com/projects/BlackRose123/body-voss

  En herlig jakke som vil bli fin til en liten gutt!!

  SvarSlett
 14. Så tøff! Ikke farlig å bruke svart når man kan kvikke opp med en så knæsj farge :-) god helg til dere.

  SvarSlett
 15. Det gjorde seg da veldig med polkadotts og monster =) Kult!

  SvarSlett
 16. Smokk og skjegg, veldig stilig, altså. Mulig dattera har et litt abstrakt forhold til gutter/menn og deres utviklingstrinn?

  Stilig jakke. Gutten blir tøff! om han vil eller ei.

  God søndag!

  SvarSlett
 17. Grinede af det med arkiteterne :D
  Fin jakke og vældig fint monster!

  SvarSlett
 18. Fin jakke! Svart er fint, trenger ikke nødvendigvis tilhøre en av de nevnte yrker for å gå i svart.
  Aner jeg at frøkna har tegnet noe større øyenbryn på seg selv og?

  SvarSlett
 19. Jeg er ikke så begeistret for svart, men det du tar i blir til gull uansett:) Med blå knapper og monster på ryggen så ble det jammen ikke så dumt med svart:)

  SvarSlett
 20. Nydelig jakke! Og synes det er befriende med barn i andre farger enn pastellblått og rosa. Svart er kult! Men rart hvor sterke meninger folk har om dette. I forrige uke blogget jeg om foreldre som går i stikk motsatt retning, og holder barnets kjønn skjult for å unngå at folk snakker annerledes til dem avhengig om de er kledd i rosa eller blåt.
  http://susannekaluza.com/2012/03/09/ringe-barnevernet-eller-applaudere-foreldre-som-holder-barnets-kjonn-skjult/
  Kjenner jeg synes det er ekstremt, men samtidig får litte grann forståelse for dem også. Verden vi lever i er jommen ganske ekstrem den og. Heia fine svarte barselgavejakker!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er muligens å gå i andre grøfta mener jeg... har vært der selv, i en irritasjon over alt som er lyseblått og rosa og kjønnsdelt, så har de fargene vært ikke mye brukt.

   Hva er så farlig med rosa, det er jo bare en farge? - jo, men det er jo bare EN farge. Hvorfor ikke kunne velge flere? - leste jeg på nett en gang, og er vel på den filosofien.

   Slett
 21. Det er så mange regler, jammen ikke lett å henge med.. Men, jeg synes ikke det gjør noe å bruke svart! Synes den ble skikkelig særegen og flott med monsteret på! Tipper dette blir en favoritt hos mottakeren:)

  SvarSlett
 22. Kjempetøff jakke! Artige de monstrene du får fra tegneren din!

  SvarSlett
 23. så fin, elsker dine monstere,du er en herlig kreativ dame!!!!

  SvarSlett
 24. Herlig jakke!! Det turkise fresha skikkelig opp:)
  Syns godt småttisene kan bruke svart, ikke brukt det så mye til mine,kun av den enkle grunn at svarte babyklær ikke er å spore opp:)

  Ha en fin søndagskveld:)

  SvarSlett
 25. Så gøy å samarbeide med sønnen om design;-)!! Gleder meg til mi også kan hjelpe til på den fronten... Og jakka i forrige innlegg skjønner jeg godt fikk kjempe respons... Den er jo bare nydelig!!! ... og det gir masse inspirasjon når det ikke er "helt etter boka" Du er veldig flink til å lage flotte egne kombinasjoner!!!

  SvarSlett
 26. Jeg strikket en koksgrå babyjakke i barselgave en gang, uvanlig men svært godt mottatt!

  SvarSlett
 27. Eg forstår ikkje kvifor alt skal vere rosa og lyseblått til babyar, så HURRA! for noko som er litt på utsida av det vanlege!

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.