18. mars 2012

Den snikende følelsen av å ha blitt manipulert

IMG_4038

Jeg har hatt et såpass anstrengt forhold til fargen GUL at min mor har advart hele tanteflokken (ok, en av dem) mot å strikke gult i gaver. Såpass anstrengt forhold at denne bunten med varmgul bånsullgarn har fått ligge stille i over tre år, og jeg lurte på om jeg var sinnsyk i gjerningsøyeblikket da jeg kjøpte det.

En stille vinterdag fant hespet ut at det var dritalei av å vente på at jeg skulle bli klar. Det smøg seg opp trappa, og listet seg inn i stua, og fant strikkekorgen ved sofaen. Så smilte den blidt hver gang jeg kikket på korga, og kjørte forsiktig eksponeringsterapi for en nei-til-gul-fantast. Etter en måned med glising, og tilbud om å vaske opp og gjøre litt nytte for seg, for så å skli inn som en venn av husstanden, så avtalte den med ungene å bli nøstet opp til klare nøster.

Og så satte det inn nådestøtet; da jeg trodde det gikk mot vår, og så glimt av grønt i hagen, og slaps i bøtter og spann og litt bar asfalt, da avtalte Gulgarnet med nordavinden å sende MER SNØ. Skitne triks.

I ren desperasjon måtte jeg ha farge i strikketøyet. Ikke mer hvitt og svart, farger som motgift mot fillesnøen! Og hvem ligger helt tilfeldig i kurven ved sofaen, klar til action? Snik-gulifisering.

37 kommentarer:

 1. Denne har jeg også. Og jeg likte heller ikke gul, men det er en stund siden nå. Altså, jeg liker ikke gult på meg, men gult er kult. Innimellom holder det dog med gule detaljer. Denne gule er kjempeviktig for babyteppet jeg hekler nå, da!

  SvarSlett
 2. Ha ha ha, veldig imponert over evnene til det nøstet. Jeg synes nå at denne grenser mot oransje, og oransje er som kjent verdens gladeste farge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Ikke så manipulert allikevel, ha!

   Slett
 3. Fin blogg du har! Jeg har mindre anstrengt forhold til guloransj, men leter etter det perfekte prosjektet til å bruke det i... Det er tross alt en gla farge :)

  SvarSlett
 4. Flott hespe!!! Og gleder meg til å se hva du lager av det:)

  SvarSlett
 5. Genialt nøste! Og herlig farge syns jeg - det blir spennende å se hva nøstet finner på med deg!

  SvarSlett
 6. He,he.... har det på samme måte med det gule, men litt gult har likevel sneket seg inn hos meg i det siste, også i garnkurvene.
  så får vi se da, hva det blir av det gule, både her og der :O)
  lykke til, er helt sikker på at du får til noe helt nydelig denne gangen også! garantert :O)fin gulfarge forresten-

  SvarSlett
 7. Gult er fint, når det er rundt og henger høyt oppe på himmelen :) Mitt gule garn ble brukt i sokker, man kan bli hypokonder av å få det for nær ansiktet!

  SvarSlett
 8. Jeg liker gult, sommergult. Men strikker aldri i gult. Det skjer bare ikke.. Men merker et jeg modnes mer å mer mot gulorange, ala den hespen din. Liker den faktisk. Som noen sa over her, på ett babyteppe er det sikkert kjempe fin detalj. Å nå fikk jeg i grunnen litt lyst å kjøpe meg ett hespe jeg også... Eller, skal tro om nz gul er egnet til noe..har ett hespe når je tenker meg om.. Nå satte du me på en ide, igjen. Ha en flott uke, gul eller ikke.

  SvarSlett
 9. Jeg har det samme forholdet til rødt... men har ingen snikende røde nøster i hus :p

  SvarSlett
 10. Haha! Du beskriver det så godt. Jeg har også et anstrengt forhold til gult, men når det går over i oransje blir tingenes tilstand så meget bedre.
  Og det er ingenting å si på de strategiske evnene til hespet ditt :-D

  SvarSlett
 11. Gult ER faktisk KULT!!!
  Hatt litt vegring selv når det kommer til å ha den i strikkeplagg, men eg slo til med et KNÆSJ gult Shetland sjal og det ble knallstilig!!

  Blir jo spennende å se hvor det har funnet veien hos deg!

  KOS deg og ha ei glimrende uke!

  Klem Vibbedille ;))

  SvarSlett
 12. Det er da en utrolig vakker gulfarge, og til barn med dype brune øyne er den jo perfekt, skinner sammen med vårsola (eller kanskje istedenfor?)

  SvarSlett
 13. Gult er ingen lett farge å bruke, men det kan være utrolig stilig med gule detaljer eller som tilbehør - hvis man kler gult da.
  Hespet ditt har noen magiske egenskaper synes det som, så da blir det sikkert magisk det du strikker også. Kanskje du bare må true det med at om ikke magien virker også etter at det er blitt kjærlig strikket med så havner det tilbake i garnlageret igjen:)
  Også er det jo snart påske:)

  SvarSlett
 14. Har litt av det samme forholdet til rødt, - men jeg lar meg ikke lure - ALDRI :)

  SvarSlett
 15. Jeg har det samme forholdet til gult som deg. Gult har alltid vært min mors yndlingsfarge og det preget i stor grad hvordan jeg var antrukket i barndommen. Alle de gule plaggene har satt sitt preg på meg og jeg har derfor hatt et veldig anstrengt forhold til gul. Det ser kanskje ut til at også jeg begynner å bli mykere, noe min oransje lille Ivanhoe er et bevis på.

  SvarSlett
 16. Gult blir bedre med årene... Det er min erfaring! =) hihi...
  Nå gleder jeg meg voldsomt til å se hva det gule garnnøstet kan gjøre for strikketøyet ditt! =D
  Ha ei flott uke. Klem =)

  SvarSlett
 17. Mystisk. Jeg hadde et lignenede innlegg for noen uker siden, om akkurat gult. Som man tror man ikke liker, før man plutselig etter årelang fornektelse, innser at man virkelig koser seg med! Hvem er det som styrer oss?? Også omtrent samtidig, da gitt! Merkelig.

  Kos deg med sol og varme. og gult.

  SvarSlett
 18. Hihi! Ser det for meg ;) Godt skrevet!

  SvarSlett
 19. Jeg ser det gule, gjerne i garnform, omtalt i nokså like ordelag i flere blogger og til forfatternes hoderystende resignasjon over innrømmelsen; liker vi gult likevel? Jeg føyer meg inn i rekka; har så lenge jeg kan huske styrt bevisst unna gult på alle mulige måter, men hvem er det ikke nå som plutselig bare MÅ strikke noe gult babytøy?! Mystisk...

  SvarSlett
 20. Ha ha! Snik-gulifisering! Morsomt :D

  SvarSlett
 21. Gult er heller ikke min farge, men når du først tok med deg et nøste gult så var det en kul utgave av gult :-)

  SvarSlett
 22. Det er en nydelig gulfarge da.
  Det er sikkert for fint garn til ikke å strikke med, men kanskje det har lyst å bli påskekyllinger?
  Liker ungene dine å lage dusker/pomponger?
  Sånn lage to knallrunde dusker, den ene litt større enn den andre( kropp / hode) , knytt de sammen, lim på svarte filt øyne og orange filt nebb.

  Den jeg lagde i barnehagen for........nesten 40 år siden,eksisterer fortsatt og er min favoritt påske dings.

  Og hvis du lager noe påskete har du jo grunn til å putte det vekk resten av året da.....
  ingridm ( rav)

  SvarSlett
 23. Jeg liker heller ikke gult, men denne hespen din ser jo mer guloransje ut ;) Blir spennende å se hva du får tryllet fram av den....

  SvarSlett
 24. Jeg elsker gult, så sant jeg slipper å bruke det selv...haha. Men det passer jo perfekt nå som det nærmer seg påske. Gleder meg til å se hva det blir ;-)

  SvarSlett
 25. Tjihi, gult og i tillegg inteligent, dette kan ikke annet enn å bli bra!
  Det er rart det der med farger. Hvordan en bare blir favoritten og en blir den man slett ikke kan like. Denne bunten her synes jeg har en nydelig gulorange farge, liker den veldig godt, men skjønner at det er vanskelig å vite hva den skal brukes til.....gleder meg til å se resultatet!

  SvarSlett
 26. Eg strikkar med gult akkurat no, eg! Mais-gult. Trur det er tanken på våren som avgjorde det uvanlege farge-valet: Det er som å ha fanga sola i hendene! Og eg trur det blir fint...

  SvarSlett
 27. Så morsomt! Her i huset er gult en stor favoritt, kanskje ikke til hele plagg, men en stripe her og en stripe der lyser så fint opp - det er jo selveste solfargen! Spent på å se hva det blir!

  SvarSlett
 28. Gult er kult!
  Skulle ønske jeg kledde det - men i stedet strikket jeg gule sokker. Ingen som ser at jeg ikke kler det da....

  SvarSlett
 29. åh...jeg elsker den fargen! Skulle ønske, denne var min:)

  SvarSlett
 30. Da jeg var liten kunne jeg aldri tegne uten gult, det ble bare feil. Men siden jeg ser syk ut i gult (vel, jeg er så blek at jeg ser syk ut i det meste, men i hvertfall gult!), så kommer det intet gult i hus. Dog, nå som jeg har latt min indre hippie få snike seg frem litt og strikke i kauni regnbuegarn, gleder jeg meg til hver gang den gule dukker opp :)

  SvarSlett
 31. Jippi!! Gult er kult! :D

  SvarSlett
 32. hmm, hvad skal man mene, når du ikke længere kan klare dig mod dit lager ;)
  Men jo, jeg føler mig også nogle gange manipuleret af garnet ;)

  SvarSlett
 33. Jeg strikker altfor sjeldent med gult, for det er i grunn en fin farge.

  SvarSlett
 34. Det var jo en varm og fin gulfarge da. Og deilig garn.

  Har nok blitt litt snik-gulifisert i det siste jeg også, for her er det en lysere variant av fargen som er på pinnene akkurat nå. Og et nystrikket gult sjal ligger pent sammenbrettet og venter på å bli blogget. Gult ER kult.

  Elsker størrelsene og fargene på barselgavene dine. De blir nok både brukt og husket. :)

  Ha en super helg.

  SvarSlett
 35. Har fått litt dilla på gult her, så jeg syns den fargen var nydelig:)
  Hadde sikkert vært kjempefint til et sjal :)
  Ha en god helg! :))

  SvarSlett
 36. Hva det er det verste! Men nå er det slik at jeg klarer såvidt og se på innlegget under. Svart..hva er DET slags farge liksom.
  Har TRE gule innlegg på tur.. :D men ingen påske-gulinger så det er sagt.

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.