6. februar 2012

REDRUM

007

Sønnen og jeg moret oss med å ta bilde av nygenseren hans og teste om han kunne gå i ett med veggen, så det så ut som et svevende hode og hånd i alt det røde. Kjekt triks til de dagene man bare har lyst til å forsvinne- ta på deg ullgenseren din og gå i ett med veggen? Ok, forutsetter heldrakt i rødt og foreldre som er temmelig svimete og dårlige på å lete, men det er en sped begynnelse.

Og ja, det er rommet hans.
Og ja, han sover godt allikevel.
Ja, han valgte fargen selv.

Foto: Lisa Renner.
Bilde stjålet fra Familiejournal.dk som har gratismønster på Alfred fra Wilfert liggende gratis på nett. En vakker dag skal den strikkes i herrestørrelse (hører du, hr Monstermønster, mer ull i garderoben din!)
Men jeg har falt veldig for genseren, så den gjentas. Og blir nok gjentatt flere ganger.

Jeg har altså strikket den før,i gave til en liten Alfred i august i fjor, akkurat det bildet viser maskene ennå bedre. Veldig fint ribbemønster som går over 6 omg, omtrent som dobbel perlestrikk, avbrutt med 1 omg rett mellom to omganger 1rett, 1 vrang.

a i alfred

Sønnen har altså sans for rødt for tiden, og siden jeg synes at utedressene hans er så dystre, så er det deilig med litt farger inni. Og siden han er som gutter på fem år flest, så er det ikke så innmari nøye hvilken side av genseren som kommer foran og bak når han kler seg i full fart. Da er det greit med en genser som faktisk er lik foran og bak, ikke noe ned ved halsen eller opp bak nakken, neida, helt lik. Kjekt.

005

Jeg startet på genseren i Sterk jeg hadde liggende hjemme, men oppdaget 25%avslag på Dalegarn og Sandnesgarn på en av garnbutikkene når jeg skulle kjøpe resten av genseren. Salg er vanskelig å gå forbi... Så det ble Dale Heilo istedet, 100% ull som skal håndvaskes (hurra for snill vaskemaskin, farvel til håndvask). Ikke det mykeste garnet i butikken, men det virker lite nuppete og hadde den fineste rødfargen, og sønnen er flasket opp med at ull ikke klør, så han klager ikke.

Harde fakta:
280 gram Dale Heilo i farge rød (4018) gikk med til en smal 6/7årsstørrelse. Jeg kombinerte herregenseren og barnegenseren som forklart i dette innlegget, men økte kun til 138 masker for å få en smalere modell til den smale sønnen.
Pinne 3.5.
Felte heller ikke noe på ermene, strikket opp 4 masker i ermegapet og strikket rett ned.
Fornøyde! Både jeg og mottager. Nå er bare problemet hvor navnelappen skal stå, siden det ikke er foran og bak på genseren.
28 kommentarer:

 1. Herlig frisk rødfarge :) sikker på at det var genseren og ikke mannen du fallt for? Hihi. nydelig modell, genseren alså!
  Hva med navnelapp på ene ermet?

  SvarSlett
 2. Nydelig genser, og flott farge! Men en ting lurer jeg på....hvordan har du fått R2D2 til å henge fast på tapeten? Hvis det da er vinyldekor mitt øye skuer.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjøpte min på Etsy, rask levering!
   http://www.etsy.com/listing/69886517/r2-d2-custom-star-wars-decal-by

   Den henger sånn tååålig greit på, vi har mønstret glassfiberstrie under malinga, så veggen er ikke helt slett, den hadde sittet litt bedre på slett vegg. Men den har ikke falt av.

   Slett
 3. Nydelig genser - bare digger det mønsteret, snart skal jeg vise fram den jeg har strikket :) Fine modeller også!

  SvarSlett
 4. Digger friske farger til gutter! Knallfin genser =)

  SvarSlett
 5. Herlig rød genser, godt å se gutter i friske farger! Har siklet på det mønsteret en stund, synes det er veldig pent i all sin enkelthet. Tenkte på sønnen her også, men han påstår at han ønsker seg Marius med klipping og sying. Sukk!

  SvarSlett
 6. Puh, letta over å ikke finne noe bilde av Jack Nicklson her, bare andre fine og mer normale kjekkaser! (og en kjekkasine, da!)

  Finfin genser, knall farge, enig i at det er en god ide å fargesette innsiden når vinterutsiden er fargesvak!

  Også knallrød vegg, da! Jeg digger sønnen din, han er en skikkelig tøffing! R2 og greier! Like like! (o:

  SvarSlett
 7. Navnelapp problematikk løsning: i sia. Jepp. Om det ender opp som høyre eller venstre side pleier å være klinkende likegyldig for 5-åringer.

  SvarSlett
 8. Kjempetøff genser og herlig farge til tøff gutt.
  Tusen takk for hyggelig kommentar, og som bo-i-veskestrikking er sokker helt ideelle.


  ps! at ull klør kan en vokse fra seg, prater av erfaring ,-)

  SvarSlett
 9. guau¡¡¡ I love, love, love the pattern¡¡ thanks¡ Your boys look very well¡

  SvarSlett
 10. Stilig genser i herlig farge! Kunne tenkt meg å strikke denne både til 2-åringen i en melert lillafarge, og til min samboer, den vandrende radiatoren, i en ull/bomullsmix. Takk for herlig inspirasjon!

  SvarSlett
 11. Nydelig guttegenser:) Kjekt med frisk farge i vintertida!

  SvarSlett
 12. Kjempe fin genser. Rødt er virkelig fint altså og sønnen din kledde den kjempe godt. Mønsteret var veldig effektfullt. Fint med ensfargede plagg også, både rent og pent :)

  SvarSlett
 13. Utrolig flott mønster, passe maskulint og tøft. Står helt klart på lista over ting som må strikkes.

  SvarSlett
 14. Synes det er så deilig med friske farge på barneklær. 10 poeng i boka til deg for denne røde genseren!

  SvarSlett
 15. Hvor er den flot til ham, dejlig rød farve!! Jeg er igang med at strikke den til min nevø på 16 i dyb blå. Fantastisk trøje og let opskrift :)

  SvarSlett
 16. ÅÅ, men den var kjempefin, trenger å strikke litt til prinsen min nå, har bare blitt til prinsessa, så denne kan bli til ham! Jeg blir så inspirert av bloggen din, må bare si, i helgen ble det strikket pannebånd til prinsessa, selvfølgelig inspirert av deg, håper det er ok at jeg refererer til din blogg når jeg skriver om det?..
  Ha en fantastisk, kreativ uke hos deg!

  SvarSlett
 17. Stilig gensar! Sterke fargar til ungar er skikkeleg flott.

  Du kan jo festa navnelappen i sida, der som vaskelappen ofte er festa.

  SvarSlett
 18. Kjempe flott genser- morsomt at han faktisk nesten forsvinner med den røde veggen.. Ikke mer morro enn det man lager selv!
  Det er pent med rødt på gutter: )
  Min sønn på 12 år vil ikke gå med strikkegenser lengre, triste greier! Men han kommer vel over det!

  SvarSlett
 19. Da må navnelappen vel sidde på ærmet :)

  SvarSlett
 20. Den ble herlig! Og Heilo er et veldig godt og slitesterkt garn som tåler det meste....

  SvarSlett
 21. StrikkePia - Kristine8. februar 2012 kl. 01:07

  Du lager utrolig mye kult!! Jeg har sansen for din måte å forandre og få akkurat det plagget du ønsker/liker. Og denne genseren til sønnen din er intet untak. Og så artig at han er så glad i rødt.
  Kjempe flott genser og tøff modell. :-)

  SvarSlett
 22. Det er sådan en fed sweater! Din søn ser også yderst fornøjet ud.

  SvarSlett
 23. Fin! Herlig med litt farger til å sprite opp de ellers kjedelige gutteklærne og vinterfarger

  SvarSlett
 24. Redrum, redrum...tenker bare på The Shining når jeg hører det...;)

  SvarSlett
 25. Så stilig i knæsje farger. Tøft med gutter som vil ha rødt. Da du lagde den grønne inspirerte du meg til å strikke alfred selv. Er snart ferdig med en til mannen. den er ikke i like tøffe farger somdine, men blir bra:)

  Takk for mye inspirasjon. Er ofte innom bloggen din selv om jeg ikke skriver så ofte...

  Hilsen leonore

  SvarSlett

TAKK for at du gidder legge igjen kommentar! Jeg leser alle kommentarer jeg får, og settes stor pris på.